אדלשטיין גער בח"כים: "מסתובבים בלי מסכות ומפעילים קשרים כשרוצים להיבדק"
שר הבריאות אמר במליאת הכנסת כי "ח"כים קוראים לי נודניק כשאני מעיר להם, אבל רצים בריצת אמוק ועוקפים את התור כשהם חוששים שנדבקו. איפה הדוגמה האישית?"
שר הבריאות יולי אדלשטיין גער הערב (ב') בנאום במליאת הכנסת בחברי כנסת, שלדבריו "מסתובבים כאן בלי מסכות וקוראים לי נודניק כשאני מעיר להם, אבל מפעילים קשרים, רצים ריצת אמוק ועוקפים את התור כשהם חוששים שנדבקו בקורונה. איפה הדוגמה האישית?". אדלשטיין הוסיף: "אם לא נקפיד על ההנחיות - לא נצליח להחזיק את המשק פתוח לאורך זמן".
כמו כן, מוקדם יותר, במסגרת דיון אי-אמון של סיעות הקואליציה, נאם לראשונה נפתלי בנט - יו"ר ימינה שהיה עד כה שותפו של נתניהו - בהצעת אי-האמון נגדו. היום הגישה מפלגת ימינה יחד עם כל סיעות האופוזיציה הצעת אי-אמון בממשלת גנץ-נתניהו על רקע "הכישלון בהיערכות לקראת גל נוסף של קורונה" - אך היא נדחתה.
בנט אמר: "גל צונאמי ענק הולך להכות בעסקי ישראל. זה דבר קשה יותר ממלחמות. עסקים לא ישרדו את הגל השני של הקורונה. הם לא ישרדו עוד חודש וחצי של סגירה מה הם אמורים לעשות? זה לא בסדר לסגור לבן אדם את הפרנסה". בנט הוסיף: "למה לא מגייסים כסף? זה גרושים, 300 מיליון שקל. כל יממה אחת שבה הכלכלה סגורה שווה שני מיליארד שקל. עסק שנסגר לא ייפתח שוב. אנשים ייכנסו לחובות עד סוף ימיהם בגלל אדישות הממשלה".
מוקדם יותר אמרו בימינה: "ממשלת נתניהו-גנץ נכשלה בגיבוש מדיניות להערכות לקראת גל שני של הקורונה. הממשלה מנוקת מהעם. רשלנות, עצלנות וקיבעון מעכבים הקמת מערך בדיקות שימנע שיתוק כלכלת ישראל כתוצאה מסגר נוסף.
"הממשלה החדשה נכשלה בגיבוש מדיניות לטיפול בקורונה", אמרו. "צורת הטיפול שלה באזרחי המדינה, העסקים הקטנים ובמערך הבדיקות מנותק לחלוטין מהצורך של העם. הממשלה לא מקדמת בדיקות כעניין שבמטרה.
"אנחנו מבזבזים חודשים יקרים בקצב בדיקות נמוך, מה שמשאיר אותנו במצב של חוסר ודאות, למרות האפשרות להגדיל את היקף הבדיקות לכ-50 אלף בדיקות ביום. זה אפשרי, אך בשביל זה צריך לרצות. ישראל איבדה אפשרות לבצע 60 אלף בדיקות ביום. כרגע נעשות רק כמה אלפי בדיקות ביום, באיחור ניכר ובחוסר דיוק. חולים ממתינים ימים ארוכים בבית. משפחות וחברים של תלמידי ספר 'נגועים' אינם נבדקים; חוזרים מחו"ל אינם נבדקים".
עוד אמרו: "זו המציאות שאליה הובילה אותנו הממשלה. וכאן אנחנו נמצאים. זו רשלנות, עצלנות וקיבעון. ימינה גיבשה עוד בתחילת המשבר תוכנית לאומית לטיפול במשבר הקורונה מבלי לרסק את החברה. תוך שימת דגש על מערך בדיקות והסברה משופר והחייאת המשק הישראלי".