נדחתה בקשת צבי גור, רוצח הילד אורון ירדן, לשחרור מוקדם
בית המשפט המחוזי בלוד דחה עתירה שהגיש גור לשחרור מוקדם בשל מחלה קשה שממנה הוא סובל, ולפי עורכי דינו הוא מצוי במצב סיעודי מורכב. פרקליטי משפחת הנרצח הביעו סיפוק מההחלטה: "מדובר ברוצח נתעב שצריך להישאר בכלא"
בית המשפט המחוזי בלוד דחה היום (ג') את אחת מעתירותיו של צבי גור (73), שחטף ורצח את הילד אורון ירדן ב-1980, לשחרור מוקדם. מדובר בעתירה שהוגשה מטעמים רפואיים בשל מחלה קשה שממנה סובל גור. בעתירה נוספת שנדונה במקביל - שבה ביקש גור שחרור מוקדם לאחר שריצה כ-40 שנות מאסר מתוך 45 שנגזרו עליו - טרם התקבלה החלטה.
ביום חמישי שעבר דן בית המשפט המחוזי בלוד בשני ערעורים על החלטות ועדת השחרורים, בנוגע לבקשתו של צבי גור, נדחו הבקשות קודם לכן. בערעור ביקשו סנגוריו להפוך את ההחלטה ולשחררו.
בשנה שעברה, אחרי שהוועדה דחתה ערעור אחר של גור, הידרדר מצבו הרפואי. סנגוריו, עורכי הדין אייל אלון ודן כץ, טענו כי מדובר במחלה סופנית, וציינו כי הוא מצוי במצב סיעודי מורכב, נזקק לתמיכה צמודה של 24 שעות ביממה ולא מסוגל לאכול או ללכת בכוחות עצמו.
למרות שהיא אינה צד בהליך - הביעה משפחת הנרצח התנגדות לשחרור וכך גם פרקליטות מחוז מרכז. עם זאת, אושר לקרובי הנרצח להגיע לדיון.
כמו כן, יצוין כי לשירות בתי הסוהר סמכות לבקש באופן עצמאי, במצבי קיצון, שחרור אם קיים חשש שלא יוכל לטפל באסיר. עם זאת, לפי חוות הדעת האחרונה לפני הדיון במאי, הוצג כי חל שיפור מסוים במצבו של גור - שכעת מוגדר יציב - והמדינה התנגדה לשחרור.
גור פגש ב-1980 את אורון ירדן בן השמונה במרכז המסחרי בסביון ופיתה אותו לעלות למכוניתו. כעבור שלושה ימים הוא חנק אותו למוות ולאחר מכן התקשר להוריו של הילד ודרש כופר. גור השאיר את גופתו של ירדן במכוניתו בפתח תקווה ונסע להוד השרון כדי לקבל את דמי הכופר. למחרת חזר לרכבו וקבר את גופת הילד בנתניה. גור חמק מהבלשים במשך חודש וחצי, אך הכסף שקיבל היה מסומן והוא שהוביל בסופו של דבר למעצרו.
באותה שנה נידון גור למאסר עולם בגין עבירת הרצח שבה הורשע. כמו כן, הוא נידון לעונשים נלווים שהסתכמו ב-34 שנות מאסר בגין הרשעתו בעבירות נוספות - בהן שתי עבירות חטיפה ועבירת סחיטה באיומים. עונשים אלה הוטלו בחופף לעונש מאסר העולם שהוטל עליו. ב-1999 נקצב עונשו של גור על 45 שנים, כך שהוא צפוי לסיים את מאסרו לכל המאוחר ביוני 2025.
עורכי הדין אייל אלון ודן כץ, המייצגים את גור, מסרו בתגובה להחלטה: "ננהל את התיק בבית המשפט ולא בתקשורת".
עורכי הדין דוד פורר ולימור לוי, המייצגים את משפחת ירדן, אמרו כי "מדובר בהחלטה חשובה של בית המשפט המחוזי, שמראה שיש מי שעומד על המשמר מפני שחרור אנשים לא-ראויים. המדובר ברוצח נתעב שצריך להישאר בכלא ללא שחרור מוקדם. אנו מעריכים ומוקירים את העבודה המקצועית והמסורה שנעשית על ידי פרקליטות מחוז מרכז בכל הקשור למניעת שחרורו של הרוצח".