שתף קטע נבחר

 

הסכסוך בהימלאיה: חיילים הודים נהרגו בעימות עם צבא סין

הודו הודיעה ששלושה חיילים נהרגו בעימות עם סין באזור שבמחלוקת בהימלאיה. זו הפעם הראשונה זה 45 שנה שישנם הרוגים בעימות בין המדינות

לפחות שלושה חיילים הודים נהרגו בעימות עם חיילים סינים בגבול בין המדינות באזור השנוי במחלוקת בהרי ההימלאיה. צבא הודו מסר בהצהרה כי עימות אלים התרחש ביום שני בערב (לפי שעון מקומי) בעמק גלוואן שבאזור לדאק וכי ישנם נפגעים בשני הצדדים.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

אזור לדאק ליד הגבול בין הודו ל סין תמונת ארכיון מ-2018 (צילום: AP)
עמק המחלוקת באזור לדאק, בצפון מזרח הודו(צילום: AP)

זו הפעם הראשונה מאז 1975 שחיילים נהרגים בעימות בין שתי המעצמות האסיאתיות. סין לא הגיבה על התקרית.

 

בהצהרה של צבא הודו נמסר כי בתקרית נהרגו קצין בכיר ושני חיילים. בכירים בצבא של שתי המדינות נפגשו כדי להפחית את המתיחות בגבול שהסלימה בשבועות האחרונים.

  ()

אלפי חיילים משתי המדינות מוצבים במרחק של מאות מטרים זה מזה כבר יותר מחודש באזור לדאק הסמוך לטיבט. קציני צבא ודיפלומטים קיימו סדרת פגישות כדי לנסות לסיים את המשבר, אך לא הגיעו לפריצת דרך.

 

גורמים רשמיים בהודו אומרים שחיילים סינים חצו את הגבול בלדאק בתחילת מאי בשלוש נקודות שונות, הקימו אוהלים ומוצבי שמירה. לטענת ההודים, החיילים הסינים התעלמו שוב ושוב מדרישותיהם לעזוב את המקום, ובין הצדדים פרץ קרב צעקות שהסלים להשלכה הדדית של אבנים ואף לקרבות אגרופים.

אגם באזור לדאק ליד הגבול בין הודו ל סין תמונת ארכיון מ-2011 (צילום: AP)
אלפי חיילים מוצבים באזור כבר יותר מחודש. אגם באזור לדאק(צילום: AP)

בלב הסכסוך בין סין להודו נמצאים 90,000 קמ"ר שסין טוענת לבעלות עליהם במדינת-המחוז ארונאצ'ל פרדש, שבצפון-מזרח הודו. שטח זה מכונה בסין "דרום טיבט", ואוכלוסייתו בודהיסטית בעיקרה.

 

מנגד, הודו טוענת שסין שולטת על שטח שאמור להיות בריבונותה ברמת אקסאי צ'ין, במערב אזור ההימלאיה, שטח שמתפרש על פני 38,000 קמ"ר. אזור זה כולל בתוכו גם את לדאק.

 

עימות דומה בין סין להודו, בדוקלאם, בקצה השני של האזור הנתון למחלוקת בגבול בין שתי המדינות, פרץ ב-2017 ונמשך אז 73 ימים. הודו שלחה אז חיילים לאותו אזור, בתגובה למה שראתה כצעדים סיניים שמטרתם להגדיל את הנוכחות שלה בגבול עם בהוטן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
עמק המחלוקת בהודו
צילום: AP
מומלצים