שתף קטע נבחר

 

הודו: 20 מחיילינו נהרגו בעימות עם סין בהימלאיה

הסלמה חמורה בסכסוך על הגבול בין שתי המעצמות הגרעיניות: הודו עדכנה את מספר החיילים שנהרגו בהרי ההימלאיה משלושה ל-20 - בעימות קטלני ראשון בין צבאותיהן זה 45 שנה. לפי שני הצדדים, בעימות לא נפתחה אש חיה. לפי דיווחים החיילים הוכו למוות, סין לא חשפה כמה נפגעו בצד שלה

חיילים הודים  ב לדאק ב הימלאיה ההימלאיה סכסוך בגבול בין הודו ל סין  (צילום: רויטרס)
מאות מטרים משם נמצאים הסינים. חיילים הודים בלדאק שבהרי ההימלאיה(צילום: רויטרס)

הודו הודיעה הערב (ג') כי 20 מחייליה נהרגו בעימות החריג עם סין באזור הגבול שעליו הן מסוכסכות בהרי ההימלאיה, העימות הקטלני הראשון בין צבאותיהן של המעצמות הגרעיניות זה עשרות שנים.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

מדובר במספר הרוגים גבוה בהרבה מזה שעליו דיווחה הודו בבוקר, אז אמרה כי רק שלושה חיילים מתו באותו עימות בחבל לדאק שבאזור קשמיר. לדברי פקידים בניו דלהי, 17 חיילים מתו מפצעיהם במהלך השעות האחרונות, בנוסף לקצין ושני החיילים האחרים שמותם נקבע מוקדם יותר.

חיילים הודים  ב לדאק ב הימלאיה ההימלאיה סכסוך בגבול בין הודו ל סין  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

אופיו של העימות בין הצדדים לא ברור לפי שעה, אך שניהם טוענים כי הוא לא כלל שימוש באש חיה. בצבא הודו אמרו ש"אף ירייה לא נורתה". לפי דיווחים מקומיים, החיילים ההודים "הוכו למוות".

 

בהצהרה מהבוקר של צבא הודו נמסר כי בכירים בצבאות של שתי המדינות נפגשו כדי להפחית את המתיחות בגבול. הערב נמסר כי הכוחות ההודים התרחקו מהאזור שנתון למחלוקת, בעמק בשם גלוואן.

אזור לדאק ליד הגבול בין הודו ל סין תמונת ארכיון מ-2018 (צילום: AP)
עימות קטלני ראשון מאז 1975. עמק המחלוקת בהימלאיה(צילום: AP)

הסכסוך בין סין להודו על הגבול באזור נמשך כבר עשרות שנים, והוא הביא אף למלחמה ביניהן ב-1962 שבה הודו נחלה תבוסה. מאז 1975 לא אירע בין צבאותיהן עימות קטלני כמו זה שהתחולל אתמול.

 

בשבועות האחרונים הסכסוך התלהט מחדש וכבר יותר מחודש שאלפי חיילים משתי המדינות מוצבים במרחק של מאות מטרים זה מזה באזור, הסמוך לטיבט שבשליטת סין. את החיילים משני הצדדים מגבים כוחות ארטילריה וכלי רכב משוריינים. 

 

קציני צבא ודיפלומטים קיימו סדרת פגישות כדי לנסות לסיים את המשבר, אך לא הגיעו לפריצת דרך. לפי BBC, בשבוע שעבר הושגה הסכמה לכיבוד קו הגבול בפועל בעמק גלוואן, אך במשרד החוץ של הודו טענו היום שסין הפרה את ההסכם הזה. לטענתו, היא ניסתה "באופן חד-צדדי לשנות את הסטטוס-קוו" בעמק גלוואן.

שורפים תמונות של נשיא סין שי ג'ינפינג ב הודו (צילום: EPA)
הודים שורפים תמונות של נשיא סין שי ג'ינפינג(צילום: EPA)

  ()

בסין טוענים בדיוק ההפך. דובר משרד החוץ הסיני, ז'או ליג'יאן, אמר היום שביום שני כוחות הודו חצו את הגבול בשני מקרים שונים. לדבריו, החיילים ההודים התעמרו בחיילים הסינים ותקפו אותם, מה שהצית "עימות פיזי חמור" בין הצדדים. הוא הוסיף שבייג'ינג מחתה על ההפרות לכאורה מצד הודו, אך הדגיש שהיא מחויבת ל"שלום ולשלווה" באזור הגבול הנתון למחלוקת.

 

בסין לא מסרו אם חיילים שלהם נפגעו בעימות, אך לפי הודו גם בקרב הצד הסיני היו "נפגעים". באחד הדיווחים המקומיים בהודו נטען שבצד הסיני יש 43 נפגעים, אך גם שם לא צוין אם מדובר בהרוגים או פצועים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
עמק המחלוקת בהימלאיה
צילום: AP
מומלצים