נדחתה בקשת שחרור של רוצח זוגתו ב-1991. המשפחה: "שיישאר לנצח, כמו יגאל עמיר"
גלעד שמן נידון למאסר עולם אחרי שירה בבת זוגו עינב רוגל בקיבוץ שער הגולן. מאז נקצב עונשו ל-36 שנים והוא ביקש לקצר שליש, אך נדחה בוועדה. אמה של הקורבן הגיעה להתנגד לבקשה: "רוצים עוד כמה שנים של שקט"
ועדת השליש בבית המשפט המחוזי בנצרת, בראשות השופט יוסף בן חמו, דחתה היום (ד') את הבקשה לקיצור עונשו של גלעד שמן, שרצח את בת זוגו עינב רוגל לפני 29 שנים בקיבוץ שער הגולן. שמן נידון למאסר עולם, וב-2009 נקצב עונשו ל-36 שנים. חברי הוועדה קיבלו את עמדת הפרקליטות, שהתנגדה לשחרור בטענה שעדיין קיימת מסוכנות מצדו של שמן.
משפחת רוגל הגיעה לדיון כדי לבקש לא לשחרר את שמן, כפי שנחשף בשבוע שעבר ב"ידיעות אחרונות". נורית רוגל, אמה של הקורבן, אמרה בצאתה מבית המשפט כי המינימום שאפשר לצפות הוא שהרוצח ימלא את מלוא התקופה שנקצבה לו: "במדינה מתוקנת מאסר עולם הוא לנצח, וככה היה צריך להיות. כמו במקרה של יגאל עמיר. רצח הוא רצח. יש בי כעס על קציבת העונש אבל אני מסתכלת קדימה".
עו"ד גלי עציון, מנהלת מחלקת ייעוץ וחקיקה בנעמת, שליוותה משפטית את משפחת רוגל בשנים האחרונות: "מדובר במסר חשוב מוועדת השחרורים. משפחת רוגל מנהלת קרב קשה מנשוא ואמיץ בכדי להבטיח שמי שלקח את היקר להם מכל לא יראה אור יום. זהו לא רק מאבק אישי מבחינתם, אלא מאבק בשם כל אותן נשים וכל אותן משפחות שנמצאות במצב דומה וכאלו שחלילה ימצאו עצמן במצב דומה בעתיד. המאבק לא תם ונושא שחרורו של הרוצח צפוי לעלות לוועדה גם בעתיד. נהיה שם בכדי להמשיך להילחם את מלחמתה של עינב ואת מלחמתן של כל אותן נשים שכבר לא נמצאות כאן בכדי להשמיע קולן".
יו"ר נעמת, חגית פאר: "מדובר בהחלטה חשובה - קל וחומר נוכח העלייה הדרמטית באלימות נגד נשים".
עו"ד מורן נירשברג דרורי, שמייצגת את שמן מטעם הסניגוריה הציבורית, אמרה: "סברנו שיש יותר מקום לתת משקל להליך השיקומי. הוא היה אמור לעבור להוסטל. לצערנו זה לא קרה. ההחלטה חוטאת לאינטרס הציבורי. נלמד אותה ונשקול אם יש מקום לערער למחוזי".
הגוף הדן בבקשה של שמן הוא ועדה מקצועית שקשורה לשירות בתי הסוהר ויושבים בה גורמים שיפוטיים. בראשה עומד שופט (לפעמים בדימוס) ולצדו נציגי ציבור מקצועיים כגון עובדים סוציאליים.
שמן, בן קיבוץ מעגן שעל שפת הכינרת, היה חייל כבן 20 כאשר החל לצאת עם ענבל רוגל ז"ל מקיבוץ שער הגולן הסמוך, שהייתה צעירה ממנו בשנתיים וחצי. הם היו זוג במשך כשנתיים שבמהלכן תקף אותה כמה פעמים באלימות. בשלב מסוים אף נאסר עליו להגיע לקיבוץ שער הגולן. בליל הרצח, ביוני 1991, הוא הצליח להגיע לחדרה דרך שער אחורי בקיבוץ וירה בה למוות.
שנתיים לאחר מכן הוא הורשע ברצח ונגזר עליו מאסר עולם. הוא ערער על ההחלטה כמה פעמים לבית המשפט העליון ובחזרה במחוזי בטענה לאי-שפיות זמנית, אולם בתי המשפט דחו אותו.
ב-2009 קצב הנשיא שמעון פרס את עונשו ל-36 שנות מאסר. בשנה שעברה פנה זמן לוועדת שליש וביקש לקצר את העונש - אך נדחה. עו"ד מורן נירשברג, המייצגת אותו מטעם הסניגוריה הציבורית, אמרה לקראת הדיון היום כי אין עילה חוקית לדחות את הבקשה.
ועדת השליש שמתכנסת היום לדון בעניינו של שמן, אמורה לדון בעוד שתי בקשות לשחרור מוקדם של רוצחים על רקע אלימות במשפחה – אדם שרצח את גיסתו ושלושת ילדיה ושרף את גופותיהם, ואדם שרצח את אשתו.