נורבגיה: הסלמון שלנו לא גרם לקורונה בסין
בסין מודאגים מהתפרצות קורונה בשוק אוכל בבייג'ינג והטילו הגבלות בעיר הבירה. דיווחים על מקור ההתפרצות גרמו נזק לתעשיית הדגים הנורבגית ולהפסקת ייבוא הסלמון. בנורבגיה מצהירים: הסלמון לא קשור לנגיף
בבייג'ינג חוששים מהתפשטות של נגיף הקורונה בעיר, בעקבות גילוי של יותר מ-100 מקרי הדבקה בשוק האוכל הגדול שינפאדי. אתמול הודיעה העיר על הגבלות נוספות שנועדו למנוע את התפשטות הנגיף.
עדיין לא ברור מה הסיבה להתפרצות בשוק האוכל. בסוף השבוע פורסמו דיווחים לפיהם שרידים של נגיף הקורונה התגלו בציוד שמשמש את מוכרי הדגים בשוק. לפי חלק מהדיווחים השרידים התגלו בקרש חיתוך בדוכן שמגיש סלמון. הפרסומים גרמו נזק לתעשיית הסלמון הנורבגית: כתוצאה מהדיווחים השהתה סין את ייבוא הסלמון מאירופה, ורשתות השיווק בביייג'ינג הורידו את הסלמון מהמדפים.
בעקבות הפרסומים סוחרי הסלמון הנורבגים דיווחו על ביטולים של הזמנות מסין - למרות שהרשות הנורבגית לבטיחות המזון מסרה שאין ראיות שמצביעות על חשד שדגי הסלמון הפיצו את נגיף הקורונה.
היום, אחרי הנזק שנגרם לתעשיית הסלמון של נורבגיה, הודיע משרד הדיג ופירות הים במדינה שהרשויות בסין ובנורבגיה קבעו שהסלמון שהגיע מנורבגיה לא גרם להתפרצות נגיף הקורונה בשוק האוכל בבייג'ינג. "אפשר לשים סוף לחוסר הוודאות", אמר השר אוד אמיל אינגרביגטסן. השר ציין שגורמים סינים ונורבגים קבעו אתמול שמקור ההתפרצות הוא לא דג שהגיע מנורבגיה.
בעקבות הודעת המשרד הנורבגי המניות של החברות הנורבגיות שמשווקות סלמון, שצללו אתמול, התאוששו: המניות של חברת Mowi, הגדולה בשוק, עלו ב-3.6%. מניות חברת Salmar עלו ב-2.9%.
מועצת פירות הים הנורבגית, חברה ממשלתית, מסרה לרויטרס שחלק ממשלוחי הסלמון נשלחו לערים גדולות בסין אך לא לבייג'ינג. אחד מסוחרי הסלמון, שסירב למסור את שמו, אמר שרק חלק קטן מהסחורה הועבר לסין.