שתף קטע נבחר

 

האורחים של פוטין עוברים במנהרות חיטוי

שומרים על פוטין מהקורונה: האורחים שמגיעים לקרמלין ולמעונו של נשיא רוסיה עוברים במתקן מיוחד שמרסס אותם בחומרי חיטוי ומודד חום

 

"מנהרת חיטוי" נגד קורונה    (רויטרס)

"מנהרת חיטוי" נגד קורונה    (רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

כדי להגן על ולדימיר פוטין מנגיף הקורונה נדרשים אורחיו של נשיא רוסיה, ומי שפוגשים אותו בקרמלין, לעבור דרך "מנהרות חיטוי" מיוחדות. כך אמר היום הדובר של פוטין.

 

אחת ה"מנהרות" נמצאת במעונו הרשמי של פוטין בנובו-אוגריובו בפרברי מוסקבה. לפי דמיטרי פסקוב, דובר הקרמלין ודוברו של הנשיא, בקרמלין יש שתי מנהרות נוספות. פסקוב אמר שהמנהרות הותקנו בשיא מגפת הקורונה ברוסיה. לפי השלטון כרגע המגפה נמצאת במגמת דעיכה, אך עדיין יש צורך באמצעי ההגנה על הנשיא.

 מנהרה מנהרת חיטוי רוסיה ולדימיר פוטין נגיף קורונה (צילום
"מנהרת החיטוי" במפעל בעיר פנזה(צילום" רויטרס)
 

סוכנות הידיעות הממלכתית של רוסיה, "ריא נובוסטי", פרסמה הלילה סרטון של "מנהרת חיטוי" לדוגמה ממפעל בעיר פנזה. בסרטון נראה גבר עם מסכה עובר במנהרה, שמרססת אותו בחומר חיטוי. חומר הריטוי מרוסס מלמעלה ומהצדדים, מה שלפי סוכנות הידיעות מאפשר חיטוי מקסימלי. לפי החברה שייצרה את מנהרות החיטוי, בנוסף לריסוס יש למנהרות מכשיר למדידת חום וטכנולוגיית זיהוי פנים.

 

הפרסום על מנהרות החיטוי הכעיס את מתנגדיו של הנשיא, לקראת משאל העם שיתקיים ב-1 ביולי. משאל העם יעסוק ברפורמות שיאפשרו לפוטין להמשיך לשלוט עד 2036 אם ירצה בכך. נציגים בוועדות הקלפי טוענים שקיום המשאל בתקופה כזו הוא סכנה בריאותית. הם קוראים להחרים את ההצבעה.

 Путин посещает больных коронавирусом. По словам Пескова,
פוטין, עם חליפת מגן, מבקר בבית חולים במוסקבה
 

במהלך מגפת הקורונה ממעט פוטין לצאת ממעונו ולבקר בקרמלין. לאורך המשבר הוא ניהל ישיבות באמצעות שיחות ועידה מרחוק, מחדר שמתנגדיו מכנים "הבונקר". ב-12 ביוני, באופן חריג, הופיע בציבור – ללא מסכה – לרגל "יום רוסיה" שחל במדינה. פסקוב אמר באפריל שכל מי שנפגש עם פוטין עובר בדיקת קורונה. חודש לאחר מכן הודיע פסקוב שהוא בעצמו נדבק בנגיף.

 

מספר הנדבקים ברוסיה הוא מהגבוהים בעולם ועומד על יותר מחצי מיליון נדבקים. ברוסיה טוענים שמספר הנדבקים הגבוה הוא תוצאה של מערך בדיקות נרחב. עד כה דיווחה רוסיה על 7,478 מתים מהנגיף – שיעור תמותה נמוך בהרבה לעומת מדינות אחרות. המבקרים של הקרמלין מטילים ספק באמינות הדיווחים של השלטון במהלך משבר הקורונה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הנשיא פוטין. התבודד במעונו
צילום: רויטרס
מומלצים