שתף קטע נבחר

 

חוסר ודאות ותסכול סביב מועד סיום שנת הלימודים

המורים שוב במאבק: בזמן שהם מתנגדים להאריך את השנה בתשעה ימים נוספים, היום תבקש המדינה להוציא להם צווי מניעה. התלמידים שוב מבולבלים: "אל תריבו מעל הראש שלנו". וההורים? הם שוב משלמים את המחיר: רק ברגע האחרון הם יידעו מתי הילדים יוצאים לחופש הגדול

 

דיון בוועדת החינוך בכנסת בתחילת השבוע סביב מועד הסיום    (צילום: ערוץ כנסת)

דיון בוועדת החינוך בכנסת בתחילת השבוע סביב מועד הסיום    (צילום: ערוץ כנסת)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

שנת לימודים שכמוה עוד לא הייתה מגיעה אל סופה – והבלגן עדיין חוגג: יום לפני המועד רשמי לסיומה, בחטיבות הביניים ובתיכונים המנהלים, המורים והתלמידים לא יכולים לתכנן את חופשת הקיץ. הסיבה: עדיין לא ברור אם השנה תיגמר ביום שישי, או תוארך בתשעה ימים בהתאם למתווה הממשלה.

בית ספר יסודי ב רמת גן (צילום: AP)
ארכיון. מתי תיגמר השנה, ומתי ההורים יעודכנו?(צילום: AP)

בתחילת השבוע הודיע שר החינוך יואב גלנט כי שנת הלימודים בגני הילדים ועד כיתות י' תימשך תשעה ימים נוספים. אולם יו"ר ארגון המורים העל-יסודיים, רן ארז, הבהיר כי ההסכם שעליו חתמה מזכ"לית הסתדרות המורים יפה בן דויד להארכת שנת הלימודים אינו חל על מורי כיתות י' שהארגון מייצג.

 

בן דויד מצדה הודיעה כי בשל עקרון ה"שוויוניות", אם מורי כיתות י' לא ילמדו תשעה ימים נוספים - כל המערכת, החל מגני הילדים, לא תפעל במשך תשעת הימים הנוספים.

רן ארז יפה בן דוד (צילום: מוטי קמחי, עידן ארבל)
עקרון השוויוניות חל? ארז ובן דויד(צילום: מוטי קמחי, עידן ארבל)

בתגובה איימו במשרדי החינוך והאוצר כי אם מורי כיתות י' לא יעמדו בהסכם – יופחת להם שכר. מאחר שמשרד האוצר סיכם על תוספת הימים רק עם הסתדרות המורים, מנסים במשרדי האוצר והחינוך לתקף בדיעבד את הדרישה שמורי כיתות י' ילמדו עוד תשעה ימים במסגרת חוק יסודות התקציב. הדבר נעשה בדיעבד מחשש שבית הדין הארצי לעבודה לא יחייב את מורי כיתות י' להוסיף תשעה ימים.

 

הממונה על השכר באוצר, קובי בר-נתן, כתב למנכ"ל משרד החינוך שמואל אבואב כי מאחר שעל פי הודעת משרד החינוך הלמידה בכיתות י' לא הייתה מלאה – עובדי ההוראה נדרשים להוסיף תשעה ימים. הדברים הללו נועדו לחייב את המורים להוסיף תשעה ימים, לקראת הבקשה מבית הדין להוציא להם צווי מניעה.

יואב גלנט באולפן ynet (צילום: אבי מועלם)
שר החינוך גלנט. ההורים, המורים והתלמידים מתוסכלים(צילום: אבי מועלם)

המצב הנוכחי יוצר תסכול אצל הורים, מורים ותלמידים כאחד. רבים מהם מוחים על כך שלא נעשית הבחנה בין ילדי בתי הספר היסודיים והגנים לבין תלמידי התיכונים, שלא זקוקים להשגחה בזמן שההורים יוצאים לעבודה.

 

תלמידי כיתות י' רבים טוענים כי ממילא הנוכחות בבתי הספר דלה בתקופה הזאת של השנה, ומרביתם לא יגיעו לבתי הספר. גם המורים בתיכונים לא רואים בהארכת השנה היגיון. בינתיים ההורים מתוסכלים מכך שאין להם יכולת לתכנן את חודש יולי, ומכך שהם שוב נופלים קורבן למאבקי כוחות. הנהגת ההורים הארצית תומכת בהארכת שנת הלימודים בגני הילדים ובתי הספר היסודיים, ובכך שתלמידי כיתות ז' עד ט' יסיימו את השנה מחר.

Школа
"הנוכחות דלה בתקופה הזו". ארכיון

יו"ר הנהגת ההורים הארצית, מירום שיף אמר: "הבוקר עיני מאות אלפי הורים ומיליוני תלמידים נשואות אל שני ארגוני מורים, משרד החינוך ומשרד האוצר, בתחינה נואשת להכניס קצת היגיון אל תוך סחרור המערכות שאנו נמצאים בו בשבועות האחרונים. הרי כל ילד וילדה יכולים להסביר לכל דורש שאין שום דמיון בין הלימודים בכיתות הנמוכות לבין הלימודים בכיתות הגבוהות”.

 

ממועצת התלמידים והנוער הארצית נמסר: "אל תריבו מעל הראש שלנו! אנו קוראים לארגוני המורים ולמשרד החינוך לפתור את הבעיות ביניהם ולהעניק לנו התלמידים מעט ודאות'".

 

"הספורט חזר ואיתו פתיחת המחצית השנייה בספורט הישראלי הפופולרי: 'חובטים במורים ומשפילים אותם'", אומר רוני הרניק, מנהל בית הספר התיכון הדמוקרטי במודיעין. "כמה קל להסיט את תשומת הלב מהכשלים של המשרדים כשאפשר לנתב את הכעס לעבר ציבור המורים”.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
כיתה בבית ספר יסודי ברמת גן
צילום: AP
מומלצים