בר סימן טוב נפרד: "למדנו המון על הקורונה, עוד לא יודעים כלום"
מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב אמר בטקס חילופי המנכ"לים: "גל שני הוא לא גזירת גורל, הוא תלוי במדיניות ובהתנהגות". נתניהו: "עוצרים את הפתיחות. נפעל עכשיו בכל דרך, נחיל מיד סגרים נושמים"
מנכ"ל משרד הבריאות היוצא, משה בר סימן טוב, אמר בצהריים (יום ה') בטקס חילופי מנכ"לי משרד הבריאות כי "למדנו המון על הקורונה, אבל אנחנו עדיין לא יודעים כלום. הטבע האנושי מתקשה להשלים עם חוסר היכולת להבין את הנגיף".
בר סימן טוב הוסיף כי "עשינו כמובן גם טעויות, יכולנו לשתף יותר גורמים בקבלת ההחלטות. אך יש מבחן תוצאה ובו אנחנו יכולים להיות גאים. בכך שחיי אלפים בארץ ניצלו".
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בטקס כי "אין שום ספק שאנחנו נידרש לבלום את המחלה, היא עולה חזרה. נעשה את הצעדים הדרושים להבטיח שהעלייה הזו תיבלם, כולל סגרים נושמים. אנחנו נחיל אותם מיד". הוא אמר כי המנכ"ל היוצא משה בר סימן עמד בפני מתקפות קשות.
"אין תחליף אלא לשנות את התנהגות הציבור, אם לא - ניאלץ לנקוט אמצעים תקיפים", אמר נתניהו, "אנחנו עוצרים את הפתיחות ונפעל עכשיו בכל דרך להבטיח את הורדת העקומה".
נתניהו פנה לבר סימן טוב, ואמר לו: "עמדת על דעתך מול גלי ביקורת, לפעמים אכזרית מאוד ומרושעת. עשית את זה בשקט, ביטחון ואחריות וגם ביטאת את זה מול הציבור. התרומה שלך היא חשובה מאוד ומראה את האחריות והמסירות שלך לבריאות וחיי הציבור".
בר סימן טוב הוסיף בטקס כי "עד פברואר 2020 חשבתי שלהיות מנכ"ל משרד הבריאות זה תפקיד קשה ועמוס. לא היה לי רגע דל. היו לנו שתי עונות של שפעת עונתית קשה וחשבתי שיותר מזה לא יכול להיות ואני בשל לעזוב".
"ואז הגיעה הקורונה", אמר המנכ"ל היוצא. "משבר גדול חושף את היכולות האמיתיות של המערכות. במשבר התגלתה במלוא עוצמתה מערכת הבריאות".
לדברי בר סימן טוב, "ידענו שנשלם מחיר, או של הצלחה או של כישלון. העדפנו לשלם מחיר של הצלחה. המלאכה לא תמה והופכת להיות יותר מורכבת. הסיכון הזה והאירוע הזה הולכים ללוות אותנו עוד זמן רב. גל שני של תחלואה הוא לא גזירת גורל. הוא תלוי במדיניות ובמנהיגות".
מנכ"ל משרד הבריאות הנכנס, פרופ' חזי לוי, אמר כי "אנו נתונים במאבק קשה ותובעני כנגד מגיפת הקורונה, שדורשת מאיתנו התנהלות קשה, מקצועית, חברתית, כלכלית". לדבריו, "אנו נמצאים כעת בעיצומה של תחלואה בקורונה שהולכת ועולה. הנגיף לא נעלם".
שר הבריאות, יולי אדלשטיין, פנה בטקס לפרופ' לוי: "אומר לך שאתה האיש הנכון, בזמן הנכון ובמקום הנכון. אנחנו בהתמודדות קשה עם המספרים העולים לצד דרישה שהמשק והכלכלה ימשיכו לתפקד. בכלים השלובים האלה נפעל ונקבל החלטות. כולן יהיו לטובת הציבור ובריאות הציבור בישראל".
פרופ' לוי, שנכנס עתה ללשכת המנכ"ל, שימש קצין רפואי ראשי עד שנת 2007, ולאחר מכן מונה לסמנכ"ל בכיר וראש מינהל רפואה במשרד הבריאות. בשנת 2012 מונה למנהל בית החולים ברזילי באשקלון, ובשנת 2018 הוענק לו אות מפעל חיים מטעם שר הבריאות לעוסקים במקצועות הבריאות.
מינויו של פרופ' לוי עמד בסימן שאלה לאחר דו"ח שעסק בניסיונותיו לגייס כספים עבור בית החולים ברזילי שבראשו עמד. בדו"ח עלו טענות לניגוד עניינים שבו היה נתון בעת שעסק בגיוס הכספים, ואולם נציבות שירות המדינה החליטה לאשר את מינויו.
בתוך כך, נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין ביקר הבוקר (חמישי) במעבדות המחקר של הפקולטה למדעי המוח של האוניברסיטה העברית, וזאת על רקע פעילותם לפריצת דרך במאבק בקורונה. לאחרונה, חוקרי האוניברסיטה פיתחו יחד עם חוקרים נוספים שיטה חדשה לאבחון בדיקות קורונה, הנשענת לטענתם על חומרים שרובם זמינים בישראל וזולים משמעותית, ומתבצעת במהירות גבוהה יותר.
מאמש ועד הבוקר אובחנו עוד 111 חולי קורונה בישראל, המשך למגמת העלייה במספר הנדבקים שנרשמה בימים האחרונים. מנתוני משרד הבריאות עולה כי מספר החולים הפעילים כבר עולה על 4,000 ועומד על 4,092 חולי קורונה בישראל. בסך הכול מאז אתמול בבוקר אובחנו 257 חולי קורונה.
מהנתונים עולה עוד כי ביממה האחרונה לא נרשמו מקרי מוות מהנגיף, אולם מצבם של שלושה חולים הידרדר ומוגדר קשה, לצד חיבורם של שלושה חולים למכשירי הנשמה. מספר המונשמים בישראל עומד כעת על 32, ומספר החולים הקשים על 39. ביממה האחרונה נערכו 14,676 בדיקות קורונה.