כינוס חירום בעקבות מעשי הרצח בחברה הערבית: "חייבים למצוא פתרון"
מנהיגים ערבים התכנסו בג'ת במקביל להלווייתו של מאלק אבו פול שנורה למוות במהלך הלילה - יממה לאחר שבן דודו נרצח גם כן. "אם לא נטפל בנגע האלימות - הפשיעה תמשיך להשתולל", אמר אחד מקרובי המשפחה
מאות תושבים מהמועצה המקומית ג'ת שבמשולש השתתפו היום (חמישי) בהלווייתו של מאלק אבו פול שנרצח במהלך הלילה ביריות.
יממה לפני כן נרצח גם בן דודו של מאלק, מוחמד ותד, שנדקר למוות וגופתו הושארה באחד מרחובות באקה אל גרבייה. "דקרו אותו בכל חלקי גופו", סיפרו תושבים במועצה. "כמעט שחטו אותו". לדבריהם, ותד לא מת במקום, אלא זעק עד שהתושבים שהתגוררו סמוך למקום שמעו אותו והגיעו אליו.
מוחמד אבו פול, קרוב משפחתו של מאלק, אמר בהלוויה: "כואב לנו מאוד לאבד אנשים צעירים. אם לא נטפל בנגע האלימות - הפשיעה תמשיך להשתולל. הגיע הזמן שכל התושבים, כולל אנשי ציבור ובעלי העסקים, יהיו שותפים בבניית תוכנית מקצועית למיגור הרציחות, אחרת המצב לא ישתפר ואנחנו נמשיך לסבול. חייבים להעלות את המודעות לטיפול בבעיה".
מוחמד הודה כי המצב בחברה הערבית כה קשה, שהוא חושש לחיי בניו. "הם מעדיפים להימנע מישיבה בבתי קפה כדי לא להיפגע. בזמן שהמשטרה מגיעה לרוצחים יהודים תוך שעות או יום אחד, אצלנו הרוצחים יכולים להסתובב שבועות חופשיים".
ראש המועצה, חאלד גרה, הוסיף כי "עברנו יומיים קשים מאוד, מרגישים את האווירה המתוחה בכפר. נמשיך לעבוד עם המשטרה עד שנמצא את הפתרון לאלימות". גרה הוסיף כי "כל מה שאנחנו רוצים זה שקט וביטחון לכולם".
ועדת המעקב, בראשותו של חבר הכנסת לשעבר מוחמד ברכה, התכנסה היום לישיבה דחופה בג'ת בהשתתפות חברי הכנסת וואליד טהא ומנסור עבאס. "כואב לנו על כל מה שקורה בכפר", אמר ברכה. "חייבים להקים ועדת מקומית עם תושבים בעלי השפעה כדי להרגיע את הרוחות ולמנוע את הרצח הבא".
במשטרה אמרו כי אבו פול נורה למוות כשניסה להשליך בקבוק תבערה יחד עם אדם נוסף, אך ביישוב דוחים את החשדות. "כולם מכירים אותו והוא תמיד דאג לעזור לאחר", אמרו התושבים. "הוא לא אדם אלים, אבל נחכה לממצאי החקירה".
עוד ציינו במשטרה כי "חוקרי היחידה המרחבית ללחימה בפשיעה ממשיכה בחקירת הרצח ביסודיות, תוך השקעת מאמצים ומשאבים רבים במטרה להגיע לחקר האמת ומיצוי הדין עם הרוצחים. עם זאת, המאבק באלימות במגזר אינו נחלת המשטרה לבדה, ורק שינוי שורשי עמוק שיבוא מתוך החברה הערבית בישראל בחינוך, בתרבות, בשיתוף הפעולה עם המשטרה, בהוקעת נורמות פסולות ובפעולות אקטיביות של ההנהגה יובילו לשינוי המיוחל".