שתף קטע נבחר

 

היועץ לשעבר לשרי הביטחון תומך בתוכנית טראמפ: "מחיר המובלעות נסבל"

קובי אלירז, שמתגורר בעלי וכיהן כיועץ לענייני התיישבות של ארבעה שרי ביטחון, חתם עם ראשי מועצות ובכירים לשעבר בצה"ל על מכתב לנתניהו שבו הם מפצירים בו להחיל את הריבונות: "זה אירוע של פעם בדורות. החלת החוק הישראלי תאפשר סל פתרונות רחב"

 

קובי אלירז ()
קובי אלירז

קובי אלירז, שכיהן כיועצם לענייני התיישבות של ארבעת שרי הביטחון האחרונים, מביע תמיכה בהחלת הריבונות לפי תוכנית טראמפ, גם במחיר השארת יישובים יהודיים ביהודה ושומרון כמובלעות. במכתב שעליו חתם עם ראשי מועצות, בכירים לשעבר בצה"ל ואנשי משפט, ונשלח היום (ו') לראש הממשלה בנימין נתניהו, הם קוראים "להחיל את הריבונות על פי מפה מוסכמת ששומרת על האינטרסים החיוניים והחשובים של מדינת ישראל".

 

אלירז, תושב עלי, אמר: "עסקת טראמפ היא אירוע של פעם בדורות. זו הזדמנות שאסור לפספס. ממהלך של החלת ריבונות קשה לסגת גם מבחינת הצורך במשאל עם. השטחים שמהם נסוגנו עד היום היו תחת שלטון צבאי (ימית, אוסלו, הסכם וואי וגוש קטיף) ולא בריבונות ישראל".

 

במהלך כהונתו בתפקיד טיפל אלירז בהשתלטות הפלסטינית על שטחי C. הוא מציין שגם שם איבדה ישראל את המשילות: "כיום אין משילות (וגם לא ריבונות), המצב מידרדר והולך, בכל יום שחולף ישראל מאבדת עוד שטח. עשר שנות ממשלות ימין לא התעניינו בכך ולא עצרו את הסחף.

 

"במצב הקיים היום, איננו יכולים להקים יישובים חדשים ומאוד קשה להסדיר בעיות קיימות. החלת החוק הישראלי תאפשר סל פתרונות רחב הרבה יותר מהמצב הקיים כיום. ריבונות גם תאפשר החלת תחום שיפוט של המועצות האזוריות על השטח הפתוח ואכיפה יותר אפקטיבית נגד השתלטות פלסטינית".

 

המלחמה בתוכנית טראמפ יורדת לשטח    (צילום: מטה "כולה שלנו")

המלחמה בתוכנית טראמפ יורדת לשטח    (צילום: מטה "כולה שלנו")

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אחת הטענות המרכזיות של ראשי מועצת יש"ע המתנגדים לתוכנית טראמפ ומבקשים לשנות את המפות למפה שהכינו בעצמם היא בעיית המובלעות. לדבריהם, המציאות שבמסגרתה יצטרכו עשרות אלפי תושבים לחיות באופן כזה תגרום לקמילה של היישובים ולפינוי "איטי ומרצון" שלהם.

 

בתגובה לכך אומר אלירז: "לצערי, חלק גדול מהמובלעות מוקפות כבר היום בפלסטינים ואף אחד לא מדבר על פינויים. המחיר שלפיו מיעוט מהמאחזים יישאר במצב הקיים כיום, שבו הם אינם מוסדרים (גם אף אחד לא מדבר על פינויים) הוא בכלל לא קל, אך בתמונה הכוללת, לאור היתרונות הקיימות בתוכנית, הוא נסבל".

 

סעיף נוסף עליו נאבקים בישע הוא המדינה הפלסטינית. ועל כך אומר אלירז: "על אף ההסכמה העקרונית על מדינה פלסטינית הקיימת בעסקה (שעליה כבר הסכמנו וחתמנו באוסלו והיא כמעט קיימת דה-פקטו), יש תנאים רבים שלפלסטינים יהיה קשה מאד לעמוד בהם".

 

עו"ד ערן בן-ארי, מיוזמי המכתב ומי שכיהן כמזכיר ועדת אדמונד לוי, אומר: "החלת החוק הישראלי בשטחים המדוברים הוא המהלך שמכריע את המערכה על ארץ ישראל. המהלך מקבע את ההתיישבות הישראלית מבקעת הירדן ומערבה בקונצנזוס הלאומי והבינלאומי האפשרי. החלת החוק על ידי ממשלת וכנסת ישראל לראשונה אחרי 53 שנים של ממשל צבאי עם חסמים מדיניים ומשפטיים, תביא להגדלה משמעותית של מספר המתיישבים כבר בשנים הקרובות. זו בשורה להתיישבות וזה חיוני למדינה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים