קייטנות במימון המדינה? במשרד האוצר לא יודעים מאיפה יגיע הכסף
שר החינוך הודיע שבעקבות סיומה המוקדם מהצפוי של שנת הלימודים, המדינה תממן במאות מיליונים את הימים הראשונים של "בית הספר של החופש הגדול". עם זאת, ברשויות המקומיות לא ערוכים לכך, ובאוצר מחפשים מקורות מימון - ייתכן קיצוץ רוחבי נוסף
ביום שישי נחלו משרד החינוך ומשרד האוצר כישלון צורב במאבקם מול ארגוני המורים, שהביא לסיום שנת הלימודים בגנים ובכיתות א'-ו' מוקדם מהצפוי. מיד לאחר מכן הבטיח שר החינוך יואב גלנט כי קייטנת "בית הספר של החופש הגדול" תפעל כבר מ-1 ביולי, ובמימון המדינה למשך שבועיים - אך במשרד האוצר עדיין לא הבינו מהיכן יגיע הכסף. ואם זה לא מספיק, מחלקות החינוך ברשויות המקומיות מתריעות שלא יהיו מוכנות לפתיחת הקייטנות בתאריך המיועד.
לקריאה נוספת:
מההתעקשות על למידה מרחוק ועד בית הדין: סאגת סיום שנת הלימודים
המדינה תממן חלקית את בית הספר של החופש הגדול. גלנט: "נמצא פתרון"
מזכ"לית הסתדרות המורים: "האוצר עשה טעות וחטף בראש"
תחילת הסאגה בהסכם שנחתם עם הסתדרות המורים, שבמסגרתו הוארכה שנת הלימודים בגנים ובכיתות א'-ו' עד ל-13 ביולי. מזכ"לית ההסתדרות יפה בן דויד דאגה להכניס סעיף שמחייב שהסכם דומה ייחתם גם מול ארגון המורים, המייצג את רוב המורים בכיתות י'-י"ב. ארגון המורים, שחבריו לימדו מרחוק מהבית לאורך כל משבר הקורונה, לא הסכים לחתום - ובית הדין לעבודה פסק לטובתו.
שר החינוך יואב גלנט תקף את ארגון המורים בעקבות ההחלטה, והודיע שסיכם עם הסתדרות המורים כי "בית הספר של החופש הגדול" יפעל כבר מ-1 ביולי ועובדי הוראה יוכלו לעבוד בו בעבור תשלום נוסף. בן דויד ציינה כי גלנט אינו אשם במשבר אלא קודמיו, אך כעת נראה שהסאגה עדיין לא הגיעה לסיומה.
איגוד מנהלי מחלקות החינוך ברשויות המקומיות התריע היום (ראשון) כי לא כל הרשויות יהיו מוכנות להתחיל את הקייטנה כבר ב-1 ביולי, וייתכן שייקחו עוד כמה ימים להיערכות.
יו"ר האיגוד, אבי קמינסקי, אמר כי ההחלטה להקדים את בית הספר של החופש הגדול מ-14 ביולי ל-1 ביולי מחייבת היערכות מחודשת שכרוכה בגיוס כוח אדם וגיבוש תוכנית עבודה והפעלה.
"מחלקות החינוך יעשו הכול כדי לצמצם פערים ולאפשר פתיחה מוקדמת ככל האפשר", אמר קמינסקי. "מי שנושא את האלונקה בימי המשבר הם מנהלי מחלקות החינוך".
ההחלטה על ביטול תוספת תשעת ימי הלימוד בגני הילדים ובבתי הספר היסודיים, והפעלת בית הספר של החופש הגדול במימון המדינה, מחייבת מציאת מקור תקציבי. במרכז השלטון המקומי מעריכים כי הדבר יעלה כ-500 מיליון שקלים, ובשעות הקרובות יתקיים דיון בהשתתפות נציגי משרד החינוך והאוצר לבחינת המקור התקציבי.
במשרד האוצר, נציין, עדיין לא מצאו מהיכן לממן את תשעת ימי הקייטנות המסובסדות שהבטיח גלנט. על פי חישובים ראשונים של משרד האוצר, עלות הקייטנות תסתכם בכ-350-400 מיליון שקל, ויהיה צורך למצוא להן מימון. אחת האפשרויות תהיה הבאת קיצוץ רוחבי בכל משרדי הממשלה לאישורה של הממשלה כבר בימים הקרובים. קיצוץ כזה, נזכיר, כבר נרשם לפני כמה שבועות - תוך פגיעה בתקציבי הבריאות, החינוך והרווחה.
במשרד האוצר אמרו אתמול ל-ynet כי מאחר שההחלטה התקבלה רק ביום ששי האחרון, טרם התקיים דיון בעניין העלות המדויקת של הקייטנות המסובסדות וגם לא ברור עדיין מהיכן יבוא המימון להן.