מנכ"ל איכילוב הכחיש, מספר המאובחנים זינק: "החגיגה הכי גדולה - במכוני היום"
מעליות עמוסות ואי-הקפדה על ריחוק בתורים: פרופ' רוני גמזו דחה את הטענות לחוסר העמידה בהנחיות הקורונה, אך עדויות שהגיעו ל"ידיעות אחרונות" ו-ynet מצביעות אחרת. "העומס העיקרי - בשעות הבוקר", סיפר אחד הרופאים. גמזו: "ממשיכים בפעילות השוטפת, גייסנו סדרנים"
בעקבות חשיפת "ידיעות אחרונות" ו-ynet בשבוע שעבר בדבר החשש להתפרצות של נגיף הקורונה בבית החולים איכילוב בתל אביב, שורת עדויות חדשות מצד עובדים במקום מעלה שאלות קשות בדבר אכיפת נהלי משרד הבריאות באחד מבתי החולים הגדולים במדינה.
11 עובדים בבית החולים, בהם רופאים ואחיות מאיכילוב, אובחנו בשבוע שעבר כחולים בנגיף. מאז הספיקו עוד שישה אנשי צוות להידבק - ומספר החולים בקרב העובדים בבית החולים עומד כעת על 17. לשם השוואה, במרכז הרפואי שיבא בתל השומר, בית חולים הרבה יותר גדול מאיכילוב וגם כן באזור המרכז – תשעה מאובחנים בלבד בקרב הצוות הרפואי.
בתוך כך, יש לציין כי פרופ' רוני גמזו, מנהל בית החולים, הכחיש בשבוע שעבר את הדיווח לפיו קיים חשש מהתפרצות של הנגיף בבית החולים, אך מאז כאמור המשיך לטפס מספר המאובחנים בקרב אנשי הצוות הרפואי. מאז החשיפה ירד באופן ניכר מספר המאושפזים במחלקות הפנימיות באיכילוב. "הגעתי בשבוע שעבר למשמרת, נכנסתי למחשב ולא הבנתי איפה כל המאושפזים", סיפרה רופאה באחת המחלקות הפנימיות באיכילוב בשבוע שעבר.
בתוך כך, לפי נתוני משרד הבריאות, גם הבוקר מספר אנשי הצוות ששהו בבידוד היה הגבוה ביותר מבין כלל בתי החולים - 58 בסך הכל. לשם השוואה, מספר העובדים השוהים בבידוד בבתי חולים בסדר הגודל של איכילוב נמוכים משמעותית: בשיבא 11 בלבד, ברמב"ם 35, בסורוקה 42 ובבילינסון 41.
"החגיגה הכי גדולה היא במכוני היום ובמרפאות החוץ", מספר רופא מבית החולים. "אתה הולך בקומה 0 בין המכונים ורואה בבוקר איך האנשים מתקהלים זה לצד זה, עומדים או יושבים קרובים מאוד אחד לשני - ואף אחד לא עושה כלום", אמר הרופא. "העומס העיקרי הוא בעיקר בשעות הבוקר. על פניו, מחדדים את ההנחיות, אבל בפועל המציאות היא שונה לחלוטין".
מעדויות נוספות שהגיעו עולה כי גם במעליות בית החולים מספר רב של נוסעים בבת אחת – ואין כל אכיפה או בקרה בנושא. טענה נוספת שעלתה מצד אנשי הצוות היא בדבר חוסר שקיפות מצד הנהלת בית החולים. "אני לא ידעתי עד היום כמה אנשים נדבקו בכלל בבית החולים", מספר גורם בכיר באחת המחלקות הפנימיות. "במחלקה שלי הדברים מתנהלים כמו שצריך ואנחנו מקפידים על ההנחיות, אבל אני לא יודע מה קורה במחלקות אחרות".
בשבוע שעבר נחשף כי באחד המקרים שהתרחשו בבת החולים בשבוע שעבר באחת המחלקות הפנימיות, התקיימה ישיבת פרידה מסטודנטים שסיימו בה את ההתנסות שלהם. על פי גורמים בבית החולים, בישיבה השתתפו יותר מ-20 בני אדם ששהו יחד בחדר, ובחלק ניכר מהזמן לא עטו מסיכה.
זמן קצר לאחר הישיבה קיבל אחד הרופאים שיחת טלפון בהולה במהלכה התבשר כי אשתו ובתו נדבקו בנגיף. בבדיקה שהתקיימה מאוחר יותר התגלה כי גם הוא, שכאמור שהה בחדר הסגור עם יתר חברי הצוות הרפואי – נדבק בקורונה. המשתתפים באירוע, כמו גם אנשי צוות נוספים שבאו במגע עם הרופא בהזדמנויות אחרות – הוכנסו לבידוד. בנוסף, רופא ממחלקה פנימית נוספת נדבק אף הוא, כמו גם רופא ממחלקה אחרת בבית החולים.
פרופ' גמזו מסר בתגובה כי "אנו עדים לתוצאות העלייה בתחלואה בתל אביב גם בבית החולים איכילוב שמרכז את הטיפול בכלל אוכלוסיות העיר. הוריתי לסקור את כל הצוות של המחלקות הפנימיות ובדגש על תושבי יפו ועובדים זרים, להגביר את השימוש במסכות N95 לחולים באוכלוסיות בסיכון, הגבלנו מחדש את כמות המבקרים ומלווים ל-1 בלבד לכל מטופל בכלל מחלקות בית החולים ואף גייסנו שישה סדרנים שתפקידם לעבור בכל שטחי בית החולים ולפקח על יישום הנחיות והוראות הריחוק החברתי.
"בית החולים ממשיך בפעילות שוטפת לצד העלייה בתחלואה מקורונה כדי לאפשר המשך שגרה רפואית עבור כלל החולים והמשק הישראלי כולו", אמר.