קבינט הקורונה ידון בהחמרת האכיפה ובאפליקציית מעקב אזרחית
על רקע המשך ההתפרצות המחודשת של המגפה יתקיים דיון בשורת נושאים, כולל העלאת סכום קנסות ואכיפה מסיבית של ההתקהלויות. חברי הקבינט יבקשו הבהרות על הסכנות והיתרונות בחידוש פעילות הרכבת. המנכ"ל החדש של משרד הבריאות העריך שלא יהיה חיסון עד החורף הבא
קבינט הקורונה יתכנס היום (שני) לדון בהתמודדות עם ההתפרצות המחודשת של מגפת הקורונה, כשעל סדר היום יעמדו כמה נושאים, בהם הגברת האכיפה של ההנחיות, כולל העברת הנחיה למשרד המשפטים לבחון העלאת הקנסות, ואכיפה מסיבית של התקהלויות שיחרגו מההגבלות.
הדיון ייערך על רקע ירידה חדה במספר המאובחנים החדשים: 145 ביממה האחרונה, ממוצאי שבת עד יום ראשון בערב. לפי הנתונים המעודכנים, מחצות נערכו 6,598 בדיקות. 209 חולי קורונה מאושפזים בבתי החולים השונים. 40 חולים נמצאים במצב קשה, מהם 28 מונשמים.
ההתמודדות עם הקורונה: כתבות נוספות
מסלולי הליכה נפרדים ומצלמות לסריקת חום גוף: כך יפעלו הרכבות
המנכ"ל החדש של משרד הבריאות: "לא חושב שנדרש סגר"
"מסכה שלא מכסה": תיעוד מהפקרות ההנחיות באוטובוסים
בכיר במשרד החוץ: "אם המגמה תימשך - לישראלים תהיה בעיה לטוס"
מנכ"ל איכילוב הכחיש, מספר המאובחנים זינק: "חגיגה במכוני היום"
נושא נוסף שבו ידונו חברי הקבינט יהיה תוספת תקציב ומשאבים לטובת חיזוק מיידי של יכולות הקטיעה המהירה של שרשראות ההדבקה, כולל צירוף נציגי משרדים רלוונטיים לתגובה מהירה. לגבי האמצעים הדיגיטליים למעקב אחרי נדבקים, יידרש משרד הבריאות לגבש את עמדתו לאחר ניתוח תועלת השימוש בכלים מסוג זה. הדיון יעסוק גם באפליקציה אזרחית.
הקבינט ידון בדרכים להכריז במהירות על אזורים מוגבלים בכל מקרה שבו מזוהה עלייה בתחלואה, בהמשך ההגנה על אוכלוסיות בסיכון וצירוף משרד הרווחה ושוויון חברתי למשל"ט משרד הבריאות.
פעילות הרכבת אמורה להתחדש הבוקר, אולם הקבינט ידון גם בנושא זה כדי להציג את היתרון שבוויסות העומסים בתחבורה הציבורית אל מול סכנת ההדבקה. אחת האפשרויות שתעלה לדיון היא הצבת פקח בכל קרון שיוודא שמירת ההנחיות. בצה"ל רעננו את ההנחיה שאוסרת על החיילים לעלות על רכבות, והדגישו כי ההסעות לבסיסים ייערכו על בסיס אוטובוסים שיוקצו על-ידי הצבא. בצמרת הצבא עדיין שוקלים אם להטיל עוצר יציאות בעקבות ההתפרצות המחודשת.
יו"ר ועדת החוץ והביטחון, צבי האוזר, הודיע כי הוועדה "תקיים עוד השבוע דיון חירום לבחינת החלופות לאיכון טלפונים בידי שב"כ. אם לא תוצג חלופה אזרחית זמינה עד סוף החודש, כפי שהתחייב משרד הבריאות, אפעל לחוקק חוק המסדיר את השימוש באיכוני השב"כ חרף הבעייתיות בעניין. זה לא זמן ללקיחת סיכונים. חובה להציל חיי אדם ולמנוע קריסה כלכלית של המשק".
אתמול קיים מנכ"ל משרד הבריאות החדש חזי לוי תדרוך ראשון בנושא הקורונה מאז כניסתו לתפקיד בשבוע שעבר. הוא אמר כי למרות העלייה בתחלואה הוא לא מאמין שהצעד הנדרש הוא סגר מחדש: "גם הממשלה לא מדברת על סגר. אבל הדבר הזה בידינו. אנחנו חיים עם המחלה, ויכולים לפעול במשנה זהירות. אף אחד מאיתנו לא רוצה לחזור לסגר".
בפתח דבריו אמר לוי כי "בימים האחרונים אנחנו רואים כ-300 מאומתים חדשים ביום, וזה מדאיג אותנו מאוד. אנחנו מבצעים בממוצע כ-15 אלף בדיקות ביום, בסופי השבוע מספר הבדיקות יורד - ואחוז החיוביים בבדיקות הולך ועולה, היינו בממוצע 1.3%, אנחנו כבר עוברים את 2% כחולים חיוביים בבדיקות".
לוי הדגיש כי הוא לא צופה שיהיה חיסון נגד הנגיף בחורף הקרוב, והתייחס גם לדו"ח של המרכז הידע והמידע הלאומי משלשום: "אנשי מודיעין ומנתחים נתונים שמועברים על ידי משרד הבריאות. הם מוציאים ניירות מאוד חשובים שמבוססים על עבודה ומודלים. מודל הוא דבר חשוד, אבל הוא מודל".
בפתח ישיבת הממשלה אתמול התייחס בנימין נתניהו לעלייה בתחלואת הקורונה ושוב הזהיר כי "אם לא נקפיד על מסכות ומרחק, הסגרים יחזרו. בסוף השבוע קיימתי התייעצויות בעניין העלייה התלולה בתחלואה של הקורונה. ביקשתי לכנס ישיבה של כל המנכ"לים של המשרדים הרלוונטיים והשלטון המקומי עם ראש המל"ל וגם עם מומחים שונים שנתנו הערכות. הם הראו לי תחזיות שונות, וכולן קשות".