שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP

גם בשנת קורונה: החל פסטיבל אכילת הכלבים בסין

אחרי התפרצות הנגיף בשוק החיות בווהאן החליטה בייג'ינג להגדיר את הכלבים כחיות מחמד במקום כחיות משק, והכריזה על מהפכה ביחס לאכילת בעלי חיים. למרות הכול, בעיר יולין נפתח עכשיו הפסטיבל שבו מוצגים כלבים בכלובים, והמבקרים קונים אותם כדי לבשל את בשרם בליצ'י

סוכנות הידיעות רויטרס מדווחת היום (ב') כי פסטיבל אכילת הכלבים השנתי בעיר יולין שבדרום-מערב סין נפתח למרות הקמפיין שמנהל בימים אלה המשטר הסיני למען רווחתם של בעלי החיים ונגד צריכת חיות שאכילתן אינה מקובלת באזורים אחרים בעולם.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

כלב (צילום: רויטרס)
בפסטיבל אכילת הכלבים ביולין. תמונת ארכיון(צילום: רויטרס)

הכלבים בכלובים ביולין, בשנים קודמות של הפסטיבל (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הכלבים בכלובים ביולין, בשנים קודמות של הפסטיבל(צילום: רויטרס)

הקמפיין של המשטר בא גם בניסיון להפחית את הסכנה להתפרצות מגפות כמו מגפת הקורונה, שחושדים כי ההתפרצות הראשונה שלה הייתה בשוק בעיר הסינית ווהאן, שבו נמכרו למאכל חיות אקזוטיות. פעילים למען בעלי חיים מקווים שבצל המהפכה התרבותית הזו, הפסטיבל השנה יהיה האחרון.

 

פסטיבל אכילת הכלבים ביולין נערך מדי שנה בחודש יוני ונמשך עשרה ימים. עבור התושבים המקומיים הוא מסמן את תחילת הקיץ. מדי שנה מוּצאים בו להורג אלפי כלבים, ופעילים למען בעלי חיים התלוננו לאורך השנים כי ההוצאה להורג נעשית בדרך אכזרית במיוחד: כלבים סופגים מכות ומבושלים בעודם בחיים מתוך אמונה שככל שהכלבים מבועתים יותר – כך בשרם טעים יותר. את בשרם של הכלבים נהוג לבשל יחד עם ליצ'י, מסורת הקיימת עוד מימי שושלת מינג, אז אנשים אכלו כלבים בליצ'י מתוך אמונה שאכילתם תיתן להם כוח.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

אל הפסטיבל ביולין באים בדרך כלל אלפי מבקרים, ורבים מהם בוחנים את הכלבים המוצגים להם כלואים בכלובים ובוחרים להם כלב שאת בשרו הם רוצים לבשל. לדברי פעילים הקוראים לבטל את הפסטיבל – השנה חלה ירידה במספר המשתתפים.

 

ממשלת סין מגבשת בימים אלה חוקים חדשים שמטרתם לאסור סחר בחיות בר ולהגן על חיות מחמד, ולפיכך פעילים למען בעלי החיים מקווים שהשנה תהיה שנתו האחרונה של הפסטיבל. "אני מקווה שיולין תשתנה לא רק למען בעלי החיים, אלא גם למען בריאותם וביטחונם של בני האדם", אמר היום פטר לי מארגון זכויות בעלי החיים Humane Society International. "מתן האפשרות להתכנס לצורכי סחר בבשר כלבים ואכילתו בשווקים ומסעדות הומי אדם תחת הכותרת 'פסטיבל' הוא סכנה משמעותית לבריאות הציבור".

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

נגיף הקורונה, שלפי הערכות מקורו בעטלפים מהשוק בווהאן, אילץ את סין לבחון מחדש את מערכת היחסים שלה עם בעלי החיים, ובייג'ינג הבטיחה לאסור את הסחר בחיות בר. באפריל השנה הפכה העיר שנז'ן לראשונה בסין האוסרת צריכה של בשר כלבים, וערים נוספות צפויות לנהוג כמותה. משרד החקלאות של סין החליט להגדיר את הכלבים כחיות מחמד במקום כחיות משק, אם כי עדיין לא ברור כיצד ישפיע הדבר על הסחר בכלבים בעיר יולין.

 

לקריאה נוספת: היסטוריה בדרום קוריאה: פסיקה נגד אכילת כלבים

 

ז'אנג צ'ינצ'יאן, פעילה למען בעלי החיים שהגיעה אתמול ליולין, אומרת שהשאלה מתי יוטל איסור על קיום הפסטיבל היא רק שאלה של זמן. "ממה שאנחנו מבינים משיחות עם מוכרי הבשר, הצריכה של בשר כלבים לא תותר בעתיד", סיפרה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
בפסטיבל המחריד בסין ב-2015
צילום: רויטרס
מומלצים