שתף קטע נבחר

 

רומן זדורוב הגיש ראיה נוספת לבית המשפט - ודורש שחרור מיידי

זדורוב הגיש לבית המשפט העליון בקשה להוספת ראיה חדשה שתבטיח, כלשונו, את חפותו בפרשת הרצח של תאיר ראדה. הראיה נלקחה מהרצאה שראש המכון לרפואה משפטית העביר לסטודנטים, ובה התייחס בכלליות לאחת הראיות בתיק. השופט מלצר נתן למדינה עשרה ימים להגיב לבקשה

 

תאיר ראדה רומן זדורוב ()
רומן זדורוב ותאיר ראדה

רומן זדורוב, שהורשע ברצח הנערה תאיר ראדה לפני 14 שנים, הגיש היום (שני) לבית המשפט העליון בקשה להוספת ראיה חדשה במסגרת בקשתו למשפט חוזר - ודורש שחרור מיידי. לטענת זדורוב, מדובר ב"ראיה רפואית משפטית חדשה, ש'נועלת' באופן הרמטי את ההוכחה בדבר חפותו". 

 

הראיה שהוצגה היא חלק מהרצאה שהעביר ראש המכון לרפואה משפטית, ד"ר חן קוגל, לתלמידי הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב בזום, ותומכיו של זדורוב הצליחו להתחבר אליה. עותק מההרצאה הופקד בבית המשפט.

 

אולגה זדורוב בשיחה עם כתבת ynet    (צילום: אפי שריר)

אולגה זדורוב בשיחה עם כתבת ynet    (צילום: אפי שריר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

בבסיס הטענה החדשה של זדורוב עומדת אחת הראיות שהיו במרכז הבקשה למשפט חוזר: טביעות הנעל שנותרו על קיר השירותים ומיכל ההדחה - שלטענתו לא שייכות לו. בית המשפט קיבל את טענת הפרקליטות לפיה הנעל יכולה להיות של אחד המחלצים, אך זדורוב טען כי היו עליה טיפות דם, ולא ייתכן שלא נקרשו במשך שעות עד שהמחלצים הגיעו לזירה - במיוחד לאור העובדה שרדה מתה כתוצאה מאיבוד דם.

 

במהלך ההרצאה אמר קוגל שגופה יכולה לדמם רק כמה דקות לאחר המוות - וכשנשאל אם הדבר נכון גם לתאיר ראדה הוא סירב להתייחס אליה באופן ספציפי, אך השיב בכלליות כי ניתן להסיק מכך מסקנות גם לאותה הפרשה. 

 

בבקשה נכתב כי בעקבות הראיה יש לשחררו לאלתר. המשנה לנשיאת העליון, חנן מלצר, הורה לזדורוב להגיש את הבקשה מחדש, והקציב לפרקליטות המדינה עשרה ימים להגיב עליה.  

 

לפני כחודשיים וחצי הודיעה הפרליטות לבית המשפט העליון כי היא מתנגדת לבקשתו של זדורוב למשפט חוזר. בתגובת המדינה נאמר כי צוות של פרקליטים, שחלקם לא עסקו בתיק בעבר, בחן מחדש את תיק רצח ראדה בקצרין, בדצמבר 2006. בכלל זה, נכתב, הצוות בחן את כל הראיות שהיו קיימות בתיק, את פסקי הדין שניתנו בו, את הראיות החדשות לכאורה שצורפו לבקשה ואת נימוקי הבקשה.

 

לאחר בחינה מחודשת זו, עמדת המדינה היא כי הרשעתו של זדורוב ברצח מוצדקת וכי ממילא לא מתקיימת בעניינו אחת העילות המאפשרות קיומו של משפט חוזר לפי החוק.

 

לפי ההודעה, המדינה סבורה שחלק נכבד מבקשתו של זדורוב למשפט חוזר אינו אלא ניסיון לערעור נוסף על פסק הדין בעניינו, והוא שב וממחזר את הטענות שעלו במהלך משפטו, ואשר נדחו על ידי בתי המשפט שהרשיעו אותו: "מעבר לכך, אין בטענותיו של זדורוב בבקשה כדי לערער את 'בסיס הפירמידה' שהוא שלוש הראיות מרכזיות המהוות כל אחת נדבך עצמאי בהרשעתו: התוודות זדורוב בפני המדובב, הודאתו בפני החוקרים והשחזור שערך בזירה. כמו כן, אין בבקשה כדי לפגוע או להחליש את עוצמתן המצטברת של יותר מ-20 הראיות המחזקות שנערמו על בסיס הפירמידה, הפרטים המוכמנים שהיו בידיעתו והראיות הנסיבתיות השונות, אשר דעת הרוב סוקרת בפסק הדין".

 

תאיר ראדה הייתה בת 14 כשנרצחה בבית ספרה בקצרין ב-6 בדצמבר 2006, ושבועיים אחר כך הודה זדורוב במעשה ושחזר אותו. אף שלאחר מכן חזר בו מהודאתו, בספטמבר 2014 הוא הורשע ברצח ראדה בבית המשפט המחוזי בנצרת. הוא ערער לעליון, שהורה לדון שוב בעניינו על רקע ראיות חדשות שהוצגו, אולם המחוזי הרשיע אותו בפעם השנייה. זדורוב ערער בפעם השנייה, אולם בדצמבר 2015 דחה אותו גם העליון.

 

מאז הגיש זדורוב בקשה לדון בערעורו בשנית - אך נדחה. לאורך השנים האחרונות שב התיק וחזר לכותרות, הן בעקבות הסדרה "צל של אמת" שהעלתה את האפשרות שאת ראדה רצחה צעירה בשם א"ק, והן בעקבות ממצאי DNA שנמצאו על הגופה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי אהרון
רומן זדורוב
צילום: חגי אהרון
מומלצים