שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP

באירופה שוקלים: למנוע כניסת אמריקנים עם פתיחת הגבולות

במרץ טראמפ אסר על כניסת אזרחי אירופה לארה"ב, כעת נראה שהיוצרות התהפכו – ובאיחוד האירופי שוקלים למנוע כניסת אמריקנים לשטחיו עם פתיחת הגבולות ב-1 ביולי, לפי דיווח ב"ניו יורק טיימס". בינתיים נמשך הזינוק בכמה ממדינות ארה"ב, 5,000 אובחנו ביממה אחת בטקסס

 

טראמפ בשבת: "ביקשתי להפחית את הבדיקות"    (צילום : רויטרס)

טראמפ בשבת: "ביקשתי להפחית את הבדיקות"    (צילום : רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מדינות אירופה, שלהוטות לפתוח מחדש את גבולותיהן ולשקם את כלכלותיהן שנפגעו אנושות מהסגר שהוטל כדי לבלום את התפשטות נגיף הקורונה, שוקלות למנוע מאמריקנים להיכנס לשטחיהן. כך דיווח הערב (ג') העיתון "ניו יורק טיימס", בהתבסס על רשימות מוצעות של מדינות שאזרחיהן יורשו להיכנס לשטחי האיחוד האירופי.

 

משבר הקורונה – עוד מהעולם:

ברזיל: בית המשפט הורה לנשיא לעטות מסכה

חשש מגל שני: בגרמניה מחזירים את ההגבלות

סעודיה מבטלת את החג' למיליוני מוסלמים

הנשיא ישב בבית קפה בסגר - וישלם את הקנס

 

לפי הטיימס, הסיבה שהאירופים שוקלים להחריג מרשימה שכזו את ארה"ב היא שמגפת הקורונה ממשיכה להתפשט שם – ארה"ב היא המוקד החמור ביותר של המגפה ברחבי העולם – אם כי הדיונים בנושא נמשכים והחלטה סופית צפויה להתקבל בשבוע הבא, לקריאת פתיחת גבולות האיחוד ב-1 ביולי. בעיתון הדגישו שבכל מקרה ההחלטה הסופית נתונה למדינות החברות באיחוד ולא לבריסל.

חברות התעופה נאלצות להתאים את עצמן לשגרת הקורונה. בתמונה: חיטוי מטוס  (צילום: shutterstock)
פותחים גבולות, האמריקנים יישארו מאחור? חיטוי במטוס(צילום: shutterstock)

לפי הטיימס, גם ברזיל, המוקד השני בחומרתו של התפרצות הנגיף בעולם, מוחרגת מהרשימה של המדינות שאזרחיהן יורשו להיכנס לשטחי האיחוד האירופי. מנגד, סין נכללת ברשימות המוצעות שעליהן דנים פקידי האיחוד, וכך גם מדינות מתפתחות כמו אוגנדה, וייטנאם וקובה.

 

עצם העובדה שהאירופים שוקלים כעת למנוע כניסה של אמריקנים לשטחיהם עם פתיחת הגבולות לשאר העולם, מציינים ב"טיימס", מדגישה את המעבר של המוקד של המגפה מהיבשת האירופית, בשלבים מוקדמים יותר שלה, ליבשת אמריקה בשלב הנוכחי. במרץ, כאשר אירופה היוותה את המוקד המרכזי של התפרצות הקורונה, הנשיא דונלד טראמפ עורר את זעמם של האירופים כשאסר כניסה של רוב אזרחי מדינות האיחוד לארה"ב.

 

כעת, בשעה שמדינות רבות בארה"ב מדווחות על עלייה במספר הנדבקים ובסך הכול אובחנו ברחביה כבר יותר מ-2.3 מיליון נשאים או חולים, ומתו יותר מ-120,000, באירופה חוששים שאמריקנים שיגיעו לשטחי היבשת יביאו עמם בחזרה את הנגיף. לאור הקשרים הכלכליים ההדוקים בין ארה"ב לאירופה, הדגישו בניו יורק טיימס, החלטה שכזו תהיה מכה כלכלית לארה"ב, ותפגע גם ביוקרתה של המעצמה הגדולה בעולם. מצעד שכזה, אגב, ישראל נמנעה בתחילת התפרצות המגפה, מחשש שהדבר יעורר את זעמה של וושינגטון.

היוצרות התהפכו. במרץ טראמפ אסר על כניסת אירופים לארה"ב(צילום: AP)

בתוך כך, היום העידו בבית הנבחרים כמה בכירים בממשל טראמפ בנוגע למשבר הקורונה, וטענו כולם כי הנשיא לא דרש מהם להפחית את מספר הבדיקות לאבחון הנגיף. הם נשאלו על כך אחרי שהנשיא טען בעצרת הבחירות שלו בטולסה בסוף השבוע כי הגדלת היקף הבדיקות היא שאחראית לעלייה במספר הנדבקים, ואמר כי ביקש מאנשיו להפחית את מספר הבדיקות. בבית הלבן טענו בהמשך כי הוא התבדח, אך הנשיא שב וחזר על הטענה שיש להפחית את מספר הבדיקות כמה פעמים בציוצים בטוויטר שלו.

 

אחד המומחים שהעידו הערב בקונגרס הוא המומחה הראשי של ממשל טראמפ למחלות זיהומיות, ד"ר אנתוני פאוצ'י, שהדגיש כאמור כי הנשיא לא דרש ממנו להפחית את מספר הבדיקות. הוא סתר את הנשיא בדבריו ואמר כי אחת הסיבות לעלייה הנראית במספר הנדבקים במדינות כמו טקסס, פלורידה ואריזונה היא ההדבקה בתוך הקהילות שלהן. "ברגע זה השבועיים הקרובים הולכים להיות קריטיים עבור יכולתנו לטפל בזינוקים שאנו רואים בפלורידה, טקסס, אריזונה ומדינות נוספות", אמר פאוצ'י.

 

באחת המדינות שכעת מעוררות דאגה בארה"ב, טקסס, נרשם ביממה האחרונה שיא יומי: 5,000 נדבקים אובחנו שם ב-24 שעות, כך לפי המושל גרג אבוט. ההודעה שלו נעשתה ימים ספורים אחרי שטקסס דיווחה על שיא קודם של 4,000 נדבקים חדשים ביממה, בסוף השבוע הקודם.

ד
שבועים קריטיים. ד"ר אנתוני פאוצ'י בדיון בבית הנבחרים(צילום: AP)

ד
(צילום: AFP)

"נותרו אנשים רבים בטקסס שחושבים שההתפשטות של COVID-19 לא מהווה אתגר", אמר אבוט בראיון לערוץ טלוויזיה מקומי. "נגיף הקורונה הוא רציני. הוא מתפשט".

 

אבוט ציין כי לא רק מספר הנדבקים גדל, אלא גם מספר המאושפזים בבתי החולים בטקסס, שבהם מטופלים כבר 3,700 חולי קורונה. למרות שהמושל הרפובליקני הדגיש כי למדינתו יש מספיק מיטות אשפוז, בבית החולים לילדים בטקסס, בית החולים הפדיאטרי הגדול ביותר בארה"ב, הודיעו היום כי יחלו לקבל מטופלים מבוגרים, על מנת להקל את העומס בבתי חולים אחרים באזור יוסטון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הוא כבר עשה צעד זה במרץ. טראמפ
מומלצים