שתף קטע נבחר

 
צילום: מוטי קמחי

"כאוס, החלטה הזויה". בטבריה ובאלעד כועסים על ההגבלות

בשל התחלואה הגוברת החליטה ועדת השרים להטיל הגבלות על שכונות בטבריה ועל העיר אלעד במלואה. תושב טבריה: "לא ברור למה האזורים כל כך גדולים, ולא יודעים אם הגנים עובדים". ראש העיר אלעד: "ההכרעות לא בידינו, בכוחות משותפים ננצח את הקורונה". 430 חולים אובחנו בארץ ביממה האחרונה

 

השוטרים ברחבי הארץ מחלקים לאזרחים מסכות ועוסקים בהסברה על התפשטות נגיף הקורונה (צילום: דוברות המשטרה)
ארכיון(צילום: דוברות המשטרה)

שעות לאחר הודעת הממשלה על מגבלות שיוטלו על חמש שכונות בטבריה, בהן שיכון ד' הגדול בעיר, טרם התקבלו הנחיות רשמיות על משמעות המגבלות. בעירייה אמרו כי מתקיים שיח מול משרד הבריאות, "במטרה לדייק את האזור שיוגדר כמוגבל ואת הפעילות שתתאפשר בתוכו". 430 בני אדם אובחנו ברחבי ישראל כחולי קורונה בתוך 24 שעות. כך עולה מנתוני משרד הבריאות. מדובר על עלייה של יותר מ-2% במספר המאובחנים לעומת ביום שני.

 

במקביל אמש (שלישי) נרשמה ירידה במספר החולים הקשים והוא כעת עומד על 40, לעומת 44 ביממה הקודמת בערב. ביממה האחרונה אדם אחד הלך לעולמו כתוצאה מסיבוכים של הנגיף. מספר המונשמים ירד בשניים (אחד מהשניים נפטר) ועומד כעת על 27.

  

ועדת השרים לקביעת "אזור מוגבל" בראשות ראש הממשלה בנימין נתניהו החליטה מוקדם יותר להכריז על אלעד ושכונות בטבריה כאזורים מוגבלים. ההגבלות יוטלו על כל השטח המוניציפלי של העיר אלעד ועל השכונות הבאות בטבריה: רמת טבריה ב', רמת טבריה ג', שכונת 200, שכונת טבריה עילית ושכונת בן גוריון. ההכרזה על אזור מוגבל תהיה למשך שבוע מהיום, יום רביעי, בשעה 8:00 בבוקר ועד ליום רביעי הבא בשעה 8:00.

 

לפי נתוני משרד הבריאות, מאז יום ראשון אובחנו ארבעה חולים חדשים בטבריה. כיום בעיר יש כ-60 חולים פעילים. טבריה מדורגת במקום ה-11 בארץ בשיעור התחלואה בפועל ל-100 אלף תושבים. מתחילת החודש אובחנו בטבריה 53 חולים חדשים.  

 

נתניהו על החלטה להטיל הגבלות בערים שונות    (צילום: רועי אברהם, לע"מ)

נתניהו על החלטה להטיל הגבלות בערים שונות    (צילום: רועי אברהם, לע"מ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אכיפה נגד עוברי אורח ללא מסכות    (צילום: ניצן דרור)

אכיפה נגד עוברי אורח ללא מסכות    (צילום: ניצן דרור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

יו"ר הועדה הממונה טבריה שמעון (מוני) מעתוק טען שההחלטה שהתקבלה לא נכונה: "כחלק מהשיח בין הצדדים סוכם כבר כעת כי מלבד ברחובות זלמן שזר, שפע חיים ודוד אלעזר - מוסדות החינוך יפעלו כרגיל. כמו כן, חנויות יפעלו כרגיל בכל האזור המוגבל. בשאר האזורים בעיר הכל ממשיך כרגיל מלבד הגבלות התו הסגול והחובה לשמור מרחק ולעטות מסיכות".

 

בעירייה הדגישו כי האזורים המוגבלים רחוקים מהטיילת שעל שפת הכינרת, ואזור המלונות בעיר.

 

תושבים סיפרו כי הבלבול גדול, בעיקר בכל הנוגע לפעילות מערכת החינוך. "יש כאוס", אמר אושרי וייצמן. "לא יודעים אם בתי הספר והגנים באזורים המוגבלים יפעלו, ובכלל לא ברור למה האזורים המוגבלים כל כך גדולים. הריכוז של החולים הוא בקריית צאנז, בין רמת טבריה ב' ורמת טבריה ג'. חבל שזה המצב בדיוק כשאנשים קצת חזרו לעבודה, אחרי חודשים של חל"ת או אבטלה. זה עצוב לראות בכינרת את כל הסירות של הצליינים מושבתות ולא פעילות".

 

חבר המועצה לשעבר רפאל טרבלסי אמר כי ההחלטה על המגבלות "מוגזמת והזויה. אסור להיכנס לפאניקה מיותרת, רק לשמור על כללי הזהירות. אחריות משרד הבריאות לדווח לתושבי המדינה נתונים אמיתיים בלבד, מה שלצערי רחוק מהמציאות המדומה שהם מציירים. הנתונים שאני מכיר רחוקים מהפרסומים המבהילים של משרד הבריאות. הספינים שיוצרים פוגעים פגיעה אנושה בכלכלה ובצמיחה של העיר טבריה כאשר רוב תושבי העיר עדיין נמצאים בחל"ת".

 

"החלטה שמטרתה לייצר כותרות"

בעיר אלעד אובחנו השבוע 19 חולים חדשים. בעיר 83 חולים פעילים והיא מדורגת במקום התשיעי בארץ בשיעור התחלואה בפועל ל-100 אלף תושבים. מתחילת החודש אובחנו בה 78 חולים חדשים. לשם השוואה, בתל אביב אובחנו החודש 540 חולים.

 

בעיר קיבלו ברגשות מעורבים את ההחלטה להכריז על המקום אזור מוגבל. ראש העירייה, ישראל פרוש, פרסם הודעה מוקלטת לתושבים שבה הצהיר: "נלחמנו עבור העיר, הצגנו למשרד הבריאות נתונים ופילוח של ההדבקות בעיר, נתונים שהם לא הכירו, אך לצערנו יש שלב שבו ההכרעה לא בידינו.

 

"אנחנו, בעייריה ובצוותים שמלווים אותנו בטיפול במשבר, מעריכים אתכם ואת המאמץ הרב שהשקעתם ומשקיעים בשמירה על ההנחיות. אנחנו בטוחים שבכוחות משותפים נוכל כולנו להמשיך ביחד בפעילות ובסיעתא דשמיא לנצח את הקורונה".

 

 

 

 

חלק גדול מהתושבים החרדים בעיר אינם חשופים לכלי התקשורת, וראש העיר פירט את משמעות ההכרזה ואת ההגבלות שהוטלו על העיר. הוא סיכם בקריאה להמשיך ולשמור על ההנחיות - חבישת מסכה, ריחוק חברתי והיגיינה. "אנחנו מאמינים בכם ויודעים שאתם עושים הכול כדי לשמור על בריאות התושבים בעיר", אמר.

 

למרות הממלכתיות של ראש העיר, גורמים בכירים בעירייה טענו כי במשטרה ובפיקוד העורף הגדירו באוזניהם את ההחלטה "הזויה" והאשימו את הממשלה כי קיבלה אותה רק כדי "ליצור כותרות". עוד הוסיפו: "העיר מתנהלת בצורה מעולה עם משמעת מלאה של התושבים אנחנו המלצנו לא להטיל את ההגבלות".

 

לעומתם, צוריאל קריספל, ראש המועצה הראשון של אלעד עם היווסדה ומי ששימש עד לפני כשנה סגן ראש העיר, מתאר מציאות אחרת ומאשים חלק מהתושבים בהתפרצות החדשה. ‌‎"לצערי הרב בשטיבלאך (בית הכנסת המרכזי, ק"נ) ההפקרות חוגגת", צייץ בטוויטר. "עושה רושם שיש לחסידים הוראה מגבוה לא לעטות מסכות - אחרת אני לא מבין את ההתנהגות שלהם. אני פונה אליהם 'שימו מסכה' וזוכה למבט עיני עגל, כאילו אומרים 'מה אתה רוצה מאיתנו'".

 

בקרב התושבים עצמם התסכול גדול בשל התחושה שההנחיות דווקא נשמרו. יהודה אייזיקוביץ אמר: "עשינו כל שנדרש, חבשנו מסיכות בכל יציאה מהבית, בבית הכנסת הייתה משמעת מלאה - ולמרות זאת אנחנו מוצאים את עצמנו תחת הסגר". עם זאת, הוא הוסיף כי הוא משוכנע שההחלטה התקבלה בלית ברירה ומקווה שהעיר תחזור לשגרה בהקדם.

 

היערכות לסגר בעיר אלעד (צילום: מוטי קמחי )
(צילום: מוטי קמחי )

תושבת נוספת, הדסה, טענה: "אני עובדת בתל אביב ובכל פעם שאני מגיעה לשם אני מופתעת מחדש מהמספר הנמוך של האנשים שחובשים מסכות. אזור דרום העיר מוצף בקורונה וגם בצפון אין בכלל הקפדה על ההנחיות, ובסוף ממגבילים דווקא את אלעד, שכאן 90% מהתושבים מסתובבים עם מסכה על הפנים".

 

אלחנן, אף הוא תושב אלעד, הוסיף: "אנחנו למודי ניסיון מהגל הראשון שנעשה בו עוול גדול לחרדים, אם במזיד בצורה מרושעת ואם בשוגג. אנחנו שמרנו כאן על הכללים בכל הכוח. נכנסנו לבתי הכנסת על פי כל הכללים, בפיקוח של גבאי קורונה. נמשיך כמובן להקפיד על כל ההוראות ולא ניקח שום סיכון, אבל אני מקווה ששם למעלה יודעים מה שהם עושים ולא פועלים רק מתוך מטרה לרצות מישהו".

 

באשר לנתוני התחלואה הגבוהים אמר אלחנן: "זה כבר נהיה שוב מפחיד ואסור לזלזל, אבל אני מקווה שלא רק כאן אלא בכל מקום שיש עבירה על הכללים תינקט יד קשה".

 

בירושלים יש כיום 357 חולים. מפילוג השכונות שהגיע לידי ynet נראה שעיקר החולים מרוכזים בשכונות החרדיות במרכז העיר וצפונה, כמו שכונת כרם אברהם (36 חולים), שכונת עזרת התורה של חסידות סאטמר (25 חולים) ועוד. עם זאת, בשכונות ה"אדומות" המספרים נמוכים יחסית: 16 חולי קורונה בבית וגן. עם זאת, בשכונת הר חומה עדיין רואים את השלכות התפרצות הקורונה בגימנסיה העברית, וכעת יש בה 28 חולים.

 

אלעד מלכה, חברה מועצת העיר מטעם סיעת התעוררות מסר: "לשמחתי כרגע המצב בירושלים תחת שליטה. ישנן שוב שכונות המתקרבות לעבר התפרצות גדולה, עיריית ירושלים ומשרד הבריאות צריכים להפעיל צעדים מונעי התפרצות רכים כבר עכשיו, כדי שלא נידרדר לסגר על חלקים מסוימים בעיר".


פורסם לראשונה 23/06/2020 23:30

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות המשטרה
ארכיון
צילום: דוברות המשטרה
מומלצים