שתף קטע נבחר

 

מזכ"ל האו"ם לקראת כינוס מועצת הביטחון: "סיפוח יערער את האזור"

מועצת הביטחון של האו"ם תדון היום בתוכניות הסיפוח הישראליות ביהודה ושומרון. מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש, שצפוי לנאום בישיבה שבה ישתתף גם השגריר הישראלי דני דנון, אמר לסוכנות הידיעות AP כי "סיפוח מנוגד לחוק הבינלאומי ויגרום לחוסר יציבות באזור"

העצרת הכללית של האו
מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש(צילום: רויטרס)

המזכיר הכללי של האו"ם אנטוניו גוטרש הביע תקווה כי ישראל "תשמע לקולות הבינלאומיים", ולא תספח שטחים בגדה המערבית, במהלך שיפגע לדבריו בפתרון שתי המדינות. בריאיון לסוכנות הידיעות AP אמר גוטרש כי האו"ם מעביר באופן עקבי את המסר כי סיפוח מנוגד לחוק הבינלאומי, והוא יערער ויגרום לחוסר יציבות בכל האזור.

 

הוא אמר את הדברים לקראת כינוסה היום (רביעי) של מועצת הביטחון של האו"ם, שצפויה לדון בנושא הסיפוח. בכינוס צפויים לנאום כשישה שרי חוץ מהמדינות המרכיבות את המועצה לצד שר החוץ הפלסטיני ושגריר ישראל באו"ם דני דנון. 

 

הפגנת השמאל אתמול נגד הסיפוח    (צילום: סנטרל הפקות)

הפגנת השמאל אתמול נגד הסיפוח    (צילום: סנטרל הפקות)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בתחילת השבוע קיימו הפלסטינים עצרת ביריחו נגד תוכנית הסיפוח, באות הפתיחה של הקמפיין הפלסטיני שנועד להביא לעצירת החלת הריבונות באמצעות הפעלת לחץ מקומי ובינלאומי על ישראל. בעצרת השתתף ראש הממשלה הפלסטיני מוחמד אשתייה כמו גם נציגים מירדן, האו"ם והאיחוד האירופי.

 

שליח האו"ם ניקולאי מלאדנוב, שצפוי להשתתף גם הוא בישיבת מועצת הביטחון היום אמר כי "האו"ם מאמין שתכנית הסיפוח נוגדת את החוק הבינלאומי". "התוכנית תחסל את רצון הפלסטינים בהקמת מדינה פלסטינית. עלינו לנקוט פעולה כדי לחזור למשא ומתן בין ישראל והפלסטינים לשם השגת שלום והקמת מדינה פלסטינית לצד ישראל. האו"ם לעולם לא יוותר על הרצון הזה".

הפגנת השמאל (צילום: מוטי קמחי )
הפגנת השמאל(צילום: מוטי קמחי )

עצרת מחאה של הרשות הפלסטינית נגד תוכנית הסיפוח (צילום: AFP)
עצרת מחאה של הרשות הפלסטינית נגד תוכנית הסיפוח(צילום: AFP)
 

אמש התקיימה הפגנה בכיכר רבין בתל אביב של תנועת "דרכנו" נגד תוכנית הסיפוח. המשתתפים הפגינו תחת הכותרת "לא לסיפוח. כן לכלכלה, כן לביטחון". ראש אגף המודיעין בצה"ל לשעבר וראש המכון למחקרי ביטחון לאומי, אלוף במיל' עמוס ידלין, נכח בהפגנה וקרא לראש הממשלה בנימין נתניהו לעצור את הסיפוח: "נתניהו, הסיפוח הוא לא המורשת שאתה רוצה שתירשם על שמך. תהיה הידרדרות ביטחונית ביותר מזירה אחת, ולבסוף מדינה דו-לאומית. חשוב שממשלת ישראל תוביל מהלך שתואם את התוכנית של טראמפ - אבל לא על ידי סיפוח".

 

אתמול הציג שר הביטחון בני גנץ את גישתו לגבי הסיפוח, לפיה המהלך לא ישנה את מצבם של הישראלים והפלסטינים החיים ביהודה ושומרון, ולא משנה מה יהיה היקפו. שר הביטחון הוסיף עוד כי הוא ומפלגתו משפיעים מאוד בעניין מהלך הסיפוח, אך גם צינן את האווירה: "אני לא יודע אם בראשון ביולי ירדו פה עננים של מסמכים מדיניים. עלינו להקשיב היטב למה שקורה בעולם ובארה"ב. מה שלא נעשה או לא נעשה - יהיה לזה מחירים". גנץ קבע לצה"ל ארבעה תרחישי ייחוס בשאר להשלכות הביטחוניות של המהלך, אך לא נוהלו דיונים מעשיים באשר למימוש הסיפוח.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש
צילום: רויטרס
מומלצים