שתף קטע נבחר

צילום: מוטי קמחי

החלו ההגבלות באלעד ובשכונות בטבריה: "מציאות הזויה"

מהשעה 8:00 העיר אלעד וחמש שכונות בטבריה הן "אזור מוגבל" - בעקבות התחלואה הגוברת במוקדים הללו. 430 חולים אובחנו בארץ ביממה האחרונה. יו"ר הוועדה הממונה בטבריה: "אף גורם לא הנחה אותנו". שר הביטחון חתם על צו המאפשר גיוס של עד 250 אנשי מילואים למאבק בנגיף

  

 

הבוקר (רביעי) בשעה 8:00 נכנסה לתוקף החלטת הממשלה ולפיה העיר אלעד וחמש שכונות בטבריה הן "אזור מוגבל" - בעקבות הזינוק בתחלואה בנגיף הקורונה במוקדים הללו. ההגבלות יוטלו על כל השטח המוניציפלי של העיר אלעד ועל השכונות הבאות בטבריה: רמת טבריה ב', רמת טבריה ג', שכונת 200, שכונת טבריה עילית ושכונת בן גוריון. ההגבלות יהיו בתוקף למשך שבוע, עד ליום רביעי הבא בשעה 8:00.

 

בתוך כך, שר הביטחון בני גנץ חתם על צו המאפשר גיוס בצווי חירום של עד 250 אנשי מילואים, רובם אנשי פיקוד העורף, עד ל-30 ביולי. במסגרת הצו, שתוקפו עד ה-30 ביוני, הגיוס יתבצע לפי הצורך ובהתאם להתפשטות הנגיף.

העיר אלעד (צילום: שאול גולן)
"אזור מוגבל" באלעד(צילום: שאול גולן)

העיר אלעד (צילום: שאול גולן)
(צילום: שאול גולן)

במשטרת טבריה התקיימה מוקדם יותר הערכת מצב לקראת כניסת המגבלות לתוקף, ומחסומים יוצבו בכניסות וביציאות מהשכונות. בעיריית טבריה הדגישו כי הלימודים בעיר מתקיימים, מלבד באזור הרחובות זלמן שזר, שפע חיים ודוד אלעזר. גם החנויות יישארו פתוחות.

 

המשטרה מסרה את ההנחיות הנגזרות מהגדרת האזור המוגבל בשכונות: תנועת הנכנסים והיוצאים מהשכונות תוגבל, בתוך השכונות אסורה התקהלות של יותר מ-50 איש ויש לפעול בהתאם להנחיות לריחוק חברתי של משרד הבריאות, כולל עטיית מסכות בשטחים ציבוריים. בנוסף, הוקמו כאמור שבעה מחסומים בדרכי הגישה השונות לשכונות, שיאוישו בידי שוטרים. אלה יפעלו גם בתחומי השכונות ויסייעו באכיפת ההנחיות.

 

  

יו"ר הוועדה הממונה בטבריה: "היד הייתה קלה על ההדק"

בטבריה מתחו אמש ביקורת על כך שלא התקבלו הנחיות רשמיות על משמעות ההגבלות, ומסרו כי התקיים שיח מול משרד הבריאות "במטרה לדייק את האזור שיוגדר כמוגבל ואת הפעילות שתתאפשר בתוכו". שמעון (מוני) מעתוק טען אתמול שההחלטה שהתקבלה לא נכונה, ובעירייה הדגישו כי האזורים המוגבלים רחוקים מהטיילת שעל שפת הכינרת, ואזור המלונות בעיר.

  

מוקדם יותר הבוקר מעתוק התראיין באולפן ynet וביקש לחדד כי למעט האזורים שהוכרזו מוגבלים, כאמור חמש שכונות, שאר אזורי העיר פתוחים ללא הגבלות מיוחדות. לדבריו, "ההחלטה התקבלה בעוד שהיד הייתה קלה על ההדק".

 
מעתוק ציין כי לפי שעה יש בעיר 37 חולים פעילים בלבד, שרובם המוחלט נמצא בשלושה רחובות. "אם מחליטים, וככל שנכון להחליט החלטה כזאת על אזור מוגבל, הנכון הוא להגדיר את הרחובות הללו באופן ספציפי כמו שהנחה גם ראש הממשלה. שההחלטות יהיו מדויקות, מדודות, שיפגעו כמה שפחות באוכלוסייה, בעסקים. זה לא מה שהתקבל פה", הוא טען.
 
עוד אמר מעתוק כי "נכון לרגע זה לא קיבלנו שום הנחיה רשמית מאף גורם - עירייה, ממשלה. המשטרה קיבלה אתמול בערב את ההחלטה, ועל סמך זה הם נערכו. אף אחד לא יודע להגיד אם יש או אין תחבורה ציבורית. אוטובוס לא יודע אם הוא יכול או לא יכול להמשיך. זו פשוט מציאות הזויה, לא מתואמת, לא מסונכרנת, פוגעת לחינם בכ-20 אלף תושבים שנמצאים בטבריה עילית ואין להם שום קשר לנתוני התחלואה".
 

השוטרים ברחבי הארץ מחלקים לאזרחים מסכות ועוסקים בהסברה על התפשטות נגיף הקורונה (צילום: דוברות המשטרה)
ארכיון(צילום: דוברות המשטרה)

היערכות לסגר בעיר אלעד (צילום: מוטי קמחי )
ההיערכות לסגר באלעד בתחילת חודש אפריל(צילום: מוטי קמחי )

 

 

 
 
העיר אלעד (צילום: שאול גולן)
העיר אלעד. 48 חולים מאומתים בשבוע(צילום: שאול גולן)
 

"שיעור הבדיקות החיוביות באלעד - 5.7%"

מחצות אובחנו עוד 22 נדבקים בנגיף. מחצות שלשום ועד לשעה זו אתמול, אובחנו בסך הכול בארץ 430. מדובר על עלייה של יותר מ-2% במספר המאובחנים לעומת יום שני. במקביל, אמש נרשמה ירידה במספר החולים הקשים והוא כעת עומד על 40, לעומת 44 ביממה הקודמת בערב. ביממה האחרונה אדם אחד הלך לעולמו כתוצאה מסיבוכים של הנגיף. מספר המונשמים ירד בשניים (אחד מהשניים נפטר) ועומד כעת  על 27. 
 
בית כנסת באלעד (צילום: נדב אבס)
בית כנסת באלעד(צילום: נדב אבס)

בית כנסת באלעד (צילום: נדב אבס)
"חובה לעטות מסכה בזמן התפילה". אלעד(צילום: נדב אבס)

ממרכז המידע והידע הלאומי נמסרו נתוני תחלואה באזורים חרדיים, לפיהם במהלך השבוע האחרון אובחנו 48 חולים מאומתים באלעד. זאת לצד מספר הבדיקות הנמוך שעמד על 836 בעיר. שיעור הבדיקות החיוביות נמצא במגמת עלייה ועומד על 5.7%. בנוסף, כ-96% מהחולים החדשים הם מתחת לגיל 50. עוד נמסר כי השכונות המרכזיות שבהן קיים ריכוז החולים החדשים הגדול ביותר הן רובע ד' והאזור המזרחי של רובע א'. 

 

בנוסף, בבני ברק אובחנו בשבוע האחרון 173 נדבקים, כאשר שיעור הבדיקות החיוביות עמד בממוצע על 4.6%. במרכז צוין כי שיעור הבדיקות הגבוה נשמר לאורך יותר משלושה שבועות ברציפות. 81% מהחולים בעיר הם מתחת לגיל 50.

 

בביתר עילית זוהו 25 חולים, ומדובר בשיעור בדיקות חיוביות של 6%. במודיעין עילית אובחנו 19 נדבקים. בבית שמש אובחנו 23 נדבקים. עוד צוין כי מצב התחלואה בערים אלה הוא גבוה ביחס לשאר אזורי הארץ, ועומד על 14% מכלל החולים החדשים במדינה.

 

לפי נתוני משרד הבריאות, מאז יום ראשון ועד העדכון האחרון אובחנו ארבעה חולים חדשים בטבריה. כיום בעיר יש כ-60 חולים פעילים. טבריה מדורגת במקום ה-11 בארץ בשיעור התחלואה בפועל ל-100 אלף תושבים. מתחילת החודש אובחנו בטבריה 53 חולים חדשים.  

   

 

 

 

תושבים סיפרו כי הבלבול גדול, בעיקר בכל הנוגע לפעילות מערכת החינוך. "יש כאוס", אמר אושרי וייצמן. "לא יודעים אם בתי הספר והגנים באזורים המוגבלים יפעלו, ובכלל לא ברור למה האזורים המוגבלים כל כך גדולים. הריכוז של החולים הוא בקריית צאנז, בין רמת טבריה ב' ורמת טבריה ג'. חבל שזה המצב בדיוק כשאנשים קצת חזרו לעבודה, אחרי חודשים של חל"ת או אבטלה. זה עצוב לראות בכינרת את כל הסירות של הצליינים מושבתות ולא פעילות".

 

חבר המועצה לשעבר רפאל טרבלסי אמר כי ההחלטה על המגבלות "מוגזמת והזויה. אסור להיכנס לפאניקה מיותרת, רק לשמור על כללי הזהירות. אחריות משרד הבריאות לדווח לתושבי המדינה נתונים אמיתיים בלבד, מה שלצערי רחוק מהמציאות המדומה שהם מציירים. הנתונים שאני מכיר רחוקים מהפרסומים המבהילים של משרד הבריאות. הספינים שיוצרים פוגעים פגיעה אנושה בכלכלה ובצמיחה של העיר טבריה כאשר רוב תושבי העיר עדיין נמצאים בחל"ת".

 

"להגביר אכיפה בבאקה אל גרבייה וג'ת"

עוד נמסר מאמ"ן כי מניתוח נתוני התחלואה שבוצע בעיר באקה אל גרבייה עולה כי במקום 44 חולים מאומתים. מה-10 ביוני אובחנו בעיר 1,068 בני אדם, ושיעור הבדיקות החיוביות בתקופה זו עומד על 7.33%. כ-82% מהנדבקים הם מתחת לגיל 50, ורק 2% הם מעל גיל 70. מחקר אפידמיולוגי העלה כי מרבית הנשאים נדבקו בעקבות מפגש או אירוע משפחתי.

 

בעיר ג'ת קיימים לפי שעה 18 חולים פעילים. מה-26 במאי נדבקו בנגיף 332 בני אדם במקום, ושיעור הבדיקות החיוביות עומד על 5.7%. בימים האחרונים אובחנו עוד תשעה חולים, מה שהעלה את שיעור הבדיקות החיוביות ל-12%.

 

כ-70% מהנדבקים בג'ת הם מתחת לגיל 50. לפי הנתונים, לא זוהו חולים מעל גיל 70. גם כאן, רוב הנדבקים נחשפו לחולים באירועים משפחתיים או במפגשים שונים עם בני משפחה.

 

לאור זאת, במרכז ממליצים להגביר את מספר הבדיקות בערים הללו, לבצע הסברה לתושבים על צעדי הזהירות למניעת הידבקות, וכן להגביר את האכיפה של הנחיות הבריאות.

 

 

בנוסף, לפי הדו"ח של אגף המודיעין שפורסם אתמול - התחלואה בבת ים דומה בממדיה להתפרצות במרץ ובאפריל. "מדובר במקרה חריג מאוד בהשוואה למתרחש בשאר הערים בארץ", נכתב בדו"ח. מ-1 ביוני ועד 21 ביוני בחצות אובחנו 117 חולים חדשים בבת ים. שיעור הבדיקות החיוביות עלה מ-2.4% בתחילת החודש ל-5% בימים האחרונים. בעקבות זאת, ראש העיר צביקה ברוט קרא לאסור את השהייה בחופי הים. דני, תושב העיר, התראיין מוקדם יותר לאולפן ynet והביע את התנגדותו לסגירת החופים. "אני לא שמעתי על שום הדבקה בחופי הים, אין בהם שום הדבקות", הוא אמר.

 

גם שלמה ביטרן, תושב העיר, סבור שלא צריך לסגור את החופים: "זה המקום הכי בטוח שיש, עם מרחבים ואנשים שעוטים מסכות". ביטרן סיפר שהוא עצמו לא עוטה מסכה היות שהוא משחק במטקות, אבל הוא משתדל לשמור על מרחק ועל יתר ההנחיות.

 

לדבריו, "אנשים באים לכאן מבחוץ, מרמלה, לוד, יפו וראשון לציון. אז נהיה צפוף. אם הייתה אכיפה רצינית - הכול היה נראה אחרת".

 

רעיה, תושבת העיר, סיפרה שהיא מגיעה לחוף הים בכל בוקר. "זה החיים שלנו. אני עושה הליכות, אנחנו משחקים מטקות, שוחים ונהנים. אנחנו יושבים עם חברים ומבלים. אנחנו רוצים שזה יישאר, זאת הבריאות שלנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות המשטרה
ארכיון
צילום: דוברות המשטרה
מומלצים