דובר ארגון הבריאות העולמי: "אין שום עדות להיחלשות הנגיף"
בראיון ל-ynet דובר ארגון הבריאות העולמי כריסטיאן לינדמאייר, מתייחס להקלות במגבלות, מסביר מה קורה במדינות אחרות ומוסיף כי למרות העובדה שמדינות רבות כבר חוזרות לשגרה, במובן הגלובלי קיימת עלייה במספר החולים והנגיף רחוק מלהיעלם. נקודת האור: לא צפוי מחסור בחיסוני השפעת לקראת החורף הקרוב
הנגיף לא מראה סימני היחלשות: דובר ארגון הבריאות העולמי כריסטיאן לינדמאייר, מתראיין לאולפן ynet כדי להתייחס לעלייה בתחלואה בשבועות האחרונים, לעלייה הגלובלית בעולם של מספרי החולים ולצעדים לעתיד.
בהתייחס לעלייה במספרי החולים הוא אומר: "הגענו לנקודה שבה לפעמים אנחנו מתלבטים בין קיום או הגנה על החיים. אבל זו לא צריכה להיות השאלה. אנחנו חייבים לפתוח ככל האפשר אבל באותו הזמן להגן על הציבור בצורה הכי טובה שיש. ההקלות הן רעיון טוב, אבל הן צריכות להיעשות בהתאם לאומדנים הטובים ביותר, בהתאם לכל הסטנדרטים שיאפשרו להגן על הקבוצות שנמצאות בסיכון ובנקודות המועדות.
משבר הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet
בישראל אנחנו מתקרבים למספרים שראינו באפריל, אז מה אנחנו צריכים לעשות עכשיו?
"אידאלית, בדיקות נרחבות ובדיקות לאיתור מקורות ההדבקה של מי שנדבק חשובות. ראינו כמה בתי ספר עם הדבקה שמיד נסגרו שוב. זו כמובן סיטואציה שאף אחד לא רוצה בה, כי זה מרגיש לא נוח קודם לפתוח ואז לפתוח שוב. אבל זה רעיון טוב שאם אתה מוצא "נקודה חמה" שתסגור אותו שוב. אבל אידאלית, הבדיקות מתקיימות קודם לכן, כך שההדבקות האלה בבתי הספר או במקומות אחרים לא יחזרו על עצמן. זה דבר הכרחי, לא קל לעשות אותו, צריך הרבה צוותים והרבה משאבים אבל זה קל יותר מלפתוח ושוב ולהדאיג את הציבור".
מה המקומות המסוכנים ביותר, לדעתך?
"כל מקום שבו אנשים קרובים זה לזה ולא יכולים להימנע ממגע גופני, הוא בעיה. במקומות האלה צריך אמצעי מיגון, מסכה וכמובן חיוי ידיים כמה שאפשר. כי זיהום דרך דרכי הנשימה היא דרך אחת להידבק, אבל הדרך הנוספת היא הדבקה באמצעות מגע במשטח שאדם חולה נגע בו לפני כן".
יש טענות ואפילו מחקרים שטוענים שווירוס קורונה נחלש ונעשה חלש יותר, אתה יכול להגיב לגבי זה?
"ואין שום אינדיקציה שמשהו השתנה לטובה או לרעה עם הווירוס. הוא די יציב עד כה, ואמנם אלו חדשות טובות במשמעות של להילחם בנגיף אבל אנחנו גם לא רואים שהוא נחלש. אם מסתכלים על הנתונים הגלובליים אז יש הבדלים בין מדינות. באירופה המספרים יורדים, אפילו עם כמה עליות כאשר האוכלוסייה מתחילה להתערבב שוב, אבל במובן הגלובלי, קיימת עלייה. בסוף השבוע היו 183 אלף מקרים ביום אחד, זה המספר הכי גבוה עד כה".
לקראת החורף הקרוב, האם יהיה מחסור בחיסוני השפעת?
"עד כה אין שום אינדיקציה שהולך להיות מחסור והוא לא בסכנה. אנשים מעוניינים בחיסון בשפעת וזה דבר טוב בפני עצמו, צריך לקוות שהביקושים האחרים ימשיכו. כי אם נשכח לחסן מפני מחלות אחרות משפעת וחצבת, לפוליו, אז יהיו לנו בעיות נוספות מעבר לקורונה".
ומה לגבי החיסון לקורונה?
"יש לנו כרגע בין שלושה לארבעה חיסונים בשלב מתקדם ועוד חיסון בשלב 3 של שלב הבדיקות שהוא שלב הבדיקות הקליני. אלה חדשות טובות, אבל אנחנו צריכים להיזהר שכל חיסון שאנחנו רוצים לתת לאדם או לקבוצה גדולה, צריך להיות בטוחים בו וזה חשוב. אז למרות שאנחנו רוצים להגיע למציאת חיסון במהירות, אנחנו עדיין צריכים לשמור על כל כללי הבטיחות ולבצע את כל הבדיקות הנדרשות. אבל בהחלט אפשר להיות אופטימייים".