שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP

מחזירים הגבלות בארה"ב: "המגפה יוצאת משליטה"

ניו יורק, ניו ג'רזי וקונטיקט, שבלמו את הקורונה עם הגבלות נוקשות, דורשות מתושבי מדינות שכעת מדווחות על זינוק להיכנס לבידוד: "העברנו את אנשינו גיהינום, לא נחשוף אותם לגל שני". אתמול אובחנו 36,000 נדבקים בארה"ב, התחזית המעודכנת: 180,000 מתים עד אוקטובר. טראמפ: "עושים עבודה נפלאה"

 

טראמפ בשבת: "ביקשתי להפחית את הבדיקות"    (צילום : רויטרס)

טראמפ בשבת: "ביקשתי להפחית את הבדיקות"    (צילום : רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הזינוק במספר הנדבקים במדינות שונות ברחבי ארה"ב מעורר בה חשש כבד מהתפרצות של גל שני. מדינות אחרות שהצליחו לבלום את הנגיף אחרי מאבק ממושך – והגבלות מחמירות ביותר על תושביהן – הודיעו הערב (ד') כי ידרשו מאלו שיגיעו ממוקדי ההתפרצות החדשים בארה"ב לעבור בידוד אם ייכנסו לשטחיהן.

 

העולם והקורונה – עוד עדכונים:

בית האופרה נפתח אחרי הקורונה, הקהל: עציצים

באירופה שוקלים: אין כניסה לאמריקנים

ברזיל: בית המשפט הורה לנשיא לעטות מסכה

חשש מגל שני: בגרמניה מחזירים את ההגבלות

 

ניו יורק, ניו ג'רזי וקונטיקט ידרשו מעתה בידוד למשך שבועיים ממי שיגיע אליהן מכמה מדינות שכעת מדווחות על זינוק במספר הנדבקים: אלבמה, ארקנסו, אריזונה, פלורידה, צפון קרוליינה, דרום קרוליינה, טקסס, וושינגטון ויוטה.

קורונה ניו יורק פלורידה ארה
(צילום: AFP, רויטרס)

בדיקת קורונה ב סולט לייק סיטי יוטה ארה
בדיקת קורונה בסולט לייק סיטי. 26 מדינות מדווחות על עלייה בנדבקים, גם יוטה(צילום: AP)

"תעלו מהר על הטיסה". מושל ניו יורק, אנדרו קואומו(צילום: AFP)

ההחלטה מתפרסמת יום לאחר שאתמול אובחנו ברחבי ארה"ב כמעט 36,000 נדבקים חדשים. לפי סוכנות הידיעות רויטרס, המספר הזה הוא הנתון היומי השני בגודלו מאז תחילת המגפה בארה"ב במרץ, קרוב מאוד לשיא של 36,426 הנדבקים שדווח ב-24 באפריל. בארה"ב אובחנו כבר יותר מ-2.3 מיליון איש, ומתו יותר מ-121,000 חולים. בשני נתונים אלו מדורגת ארה"ב ראשונה בעולם.

 

"זה הדבר הנכון לעשות", אמר הערב מושל ניו ג'רזי פיל מורפי. "גרמנו לאנשינו, שלושתנו משלוש המדינות, לעבור גיהינום, והדבר האחרון שאנו רוצים לעשות עכשיו הוא לחשוף אותם לסבב שני".

 

מושל ניו יורק, אנדרו קואומו, אמר כי מי שיפר את הנחיית הבידוד החדשה ישלם קנס של 1,000 דולר. הפרה נוספת של ההנחיה תביא עמה קנס של 5,000 דולר. הוא ציין כי היא תיכנס לתוקף בחצות (שעון מקומי). "תעלו מהר על הטיסה", אמר.

ניו יורק ב ארה
פארק בניו יורק עם סימונים עגולים לשמירת מרחק. חוששים מגל שני(צילום: AP)

מסעדה ב ניו יורק אחרי הקלות בהגבלות ה קורונה (צילום: MCT)
ניו יורק נפתחת מאוחר, ובזהירות. מסעדה בעיר(צילום: MCT)
 

החלטת המושלים מבטאת את החשש הרב של הרשויות בארה"ב מפני גל שני, ובימים אלו גם באירופה שוקלים את האפשרות למנוע כניסה של אמריקנים, עם פתיחת גבולות מדינות האיחוד האירופי החל מ-1 ביולי.

 

בניו יורק, אגב, הודיעו היום מארגני המרתון השנתי של העיר על ביטולו בגלל המגפה. מרתון ניו יורק הוא המרתון הגדול ביותר בעולם, ובשנה שעברה השתתפו בו יותר מ-53,000 איש. השנה אמורים היו לחגוג במרתון 50 שנות פעילות.

 

אתמול הזהיר המומחה הראשי של ממשל טראמפ למחלות זיהומיות, ד"ר אנתוני פאוצ'י, מפני זינוק "מדאיג" במספר הנדבקים, זינוק שלדבריו נגרם לא רק בשל הגדלת מספר הבדיקות שנערכות לאבחון הנגיף, כמו שטוען הנשיא דונלד טראמפ. פאוצ'י ציין כי השבועיים הקרובים "קריטיים" עבור הניסיון לבלום התפרצות של גל שני.

מרתון ניו יורק ב -2005 שבוטל השנה (צילום: AP)
המרתון הגדול בעולם בוטל השנה. רצים בניו יורק ב-2005(צילום: AP)

ד
השבועיים הבאים קריטיים. ד"ר אנתוני פאוצ'י(צילום: AFP)

הערב עדכן המכון למדדי בריאות והערכה באוניברסיטת וושינגטון (IHME) את התחזית שלו לתמותה מקורונה בארה"ב, ומסר כי ההערכה כעת היא שעד תחילת אוקטובר מניין המתים יגיע לכ-180,000, כלומר עוד כ-60,000 מתים בתוך כשלושה חודשים. המודל של המכון מעודכן מפעם לפעם על-ידי החוקרים כדי לשקף את הנסיבות המשתנות. הוא נחשב למסד מידע חשוב ומשפיע שאותו מצטטים הבית הלבן ורשויות הבריאות האמריקניות. בתחילת מאי התחזית שלו הייתה שעד תחילת אוגוסט ימותו בארה"ב 135,000 חולים. המניין הנוכחי לא מאוד רחוק מזה, ועומד כאמור על יותר מ-121,000.

 

בחודש מאי, נזכיר, ארה"ב נראתה כמי שמצליחה להשתלט על הנגיף – אך מגמת הירידה ההיא הובילה מדינות רבות להסיר את ההגבלות שהטילו במטרה לחדש את הפעילות הכלכלית, תחת לחץ רב שהפעיל הנשיא טראמפ. כעת אזורים פרבריים רבים, וגם אורבניים, מדווחים על מספרי שיא יומיים.

 

בפלורידה דיווחו הרשויות שאתמול אובחנו בה 5,508 נדבקים חדשים, מה שמעלה את מספרם הכולל שם ליותר מ-109,000. מספר המתים בה עומד על 3,281. פלורידה הייתה מבין המדינות הראשונות שהסירו את ההגבלות. המושל הרפובליקני רון דה סנטיס הזהיר כי פלורידה חווה "פיצוץ אמיתי של מקרים בקרב הצעירים" – וכן זינוק במספר המאושפזים. הוא הזהיר שמסעדות וברים שלא ישמרו על כללי הריחוק החברתי יאבדו את רישיון מכירת האלכוהול שלהם. דה סנטיס ממשיך להתנגד לקריאות לחייב את כל תושבי פלורידה לעטות מסכה, אם כי הנחיה כזו הוצאה כבר לתושבי אזור מיאמי.

Packed beaches in California on Memorial Day  ()
שיא יומי בקליפורניה. החופים מלאים

בטקסס, גם היא מבין המדינות הראשונות להיפתח (בתחילת יוני), אובחנו אתמול עוד 5,489 נדבקים – שיא יומי. גם אצלה המושל הרפובליקני מביע דאגה. גרג אבוט קרא לתושבי טקסס להישאר בבית, שם לדבריו "הכי בטוח". הוא קרא לאלו שיוצאים החוצה לעטות מסכה. "אם הזינוקים הללו ימשיכו, צעדים נוספים יהיו דרושים", הבהיר.

 

מומחים שונים מותחים ביקורת על מה שהם מתארים כיציאה מוקדמת מדי מהסגר, מצד המדינות שכעת מדווחות על זינוק בנדבקים ובחולים. "זה לא נראה כאילו אנחנו מתקרבים לשיא", אמרה לסוכנות הידיעות AFP האפידמיולוגית רבקה פישר.

דונלד טראמפ עצרת קמפיין בחירות טולסה אוקלהומה (צילום: AP)
"עושים עבודה נפלאה עם הקורונה". טראמפ בעצרת שלו באוקלהומה בשבת(צילום: AP)

ביום שני נרשם שיא יומי גם בקליפורניה, עם 5,019 נדבקים חדשים. הייתה זו הפעם הרביעית בשבוע אחד שבה נשבר השיא היומי במדינה. לפי ספירה של רשת CNN, ב-26 מדינות בארה"ב יש כעת גידול במספר הנדבקים. מומחה ששוחח עם הרשת הזהיר כי במקומות רבים המגפה "יוצאת משליטה".

 

האזהרות הללו בינתיים לא מרשימות מאוד את הנשיא טראמפ, שבימים האחרונים החל לקרוא להפחתת מספר הבדיקות על מנת שמספר התוצאות החיוביות ירד גם הוא. אנשי ממשלו הבהירו אתמול כי הוא לא העניק להם הנחיה לעשות זאת. אחרי העצרת שקיים בשבת באוקלהומה, אתמול טראמפ השתתף באירוע המוני נוסף באריזונה. שתי המדינות מדווחות כעת על עלייה במספר הנדבקים. "אנחנו עושים עבודה נפלאה עם הקורונה", אמר אתמול טראמפ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
בדיקת קורונה בארה"ב
צילום: AP
מומלצים