ההגבלות המסתמנות על בת ים: ללא סגר, עם איסור התקהלות
במשרד הבריאות אימצו את מרבית הסעיפים במתווה של ראש העיר צביקה ברוט, שנועד לעצור את התפשטות הקורונה בעיר - ובמסגרתו שעות השהייה בחופים יצומצמו למשך שבוע והתקהלויות של למעלה מ-10 בני אדם - כולל בתי כנסת - ייאסרו. התוכנית תובא הלילה לאישור הממשלה
ראש העיר בת ים צביקה ברוט גיבש היום (חמישי) מתווה הגבלות שנועד לעצור את התפשטות נגיף הקורונה בעיר, ובמקביל לאפשר את המשך השגרה. לפי המתווה, שאומץ ברובו על-ידי משרד הבריאות וצפוי לעלות עוד הלילה לאישור הממשלה, לא יוטל סגר על העיר אך יוטלו מגבלות נקודתיות במטרה לצמצם את הדבקת התושבים. במקביל, מסתמן כי גם באשדוד יובא לאישור הממשלה מתווה שבמסגרתו ייסגרו החל ממחר בתי כנסת ומוסדות חינוך ברובעים ז', ח' ו-ט' - עד יום חמישי הבא.
כך למשל, ימליצו במשרד הבריאות לאמץ את הצעתו של ראש העיר לצמצם את שעות השהייה בחופי הים למשך שבוע, בהתאם למודל האמריקני - ולאסור על שהייה בחופים בין 10:00 ל-17:00. הרחצה בחופים תתאפשר בשעות הבוקר המוקדמות או כאמור לאחר 17:00.
במקביל, ייאסרו למשך שבוע התקהלויות של יותר מעשרה בני אדם אנשים - כולל בתי כנסת שלא יוכלו להיפתח. עם זאת, יתאפשר לקיים מנייני תפילה בשטחים פתוחים בהשתתפות של עד 20 איש.
גם לגבי מערכת החינוך אימצו במשרד הבריאות המתווה שקיים בבת ים כבר מיום שישי שעבר, ולפיו תלמידי כיתות ה' ו-ו' לא יגיעו לבתי הספר. במקביל, תיבדק האפשרות להקים בעיר מתחמי בדיקה כדי להגדיל את קצב בדיקות הקורונה לתושבים.
צעד נוסף יהיה המשך אכיפה מאסיבית מטעם פקחי העירייה והמשטרה נגד מפרי הנחיות, כולל הפעלת הרחפנים העירוניים ומתן קנסות. המתווה המדובר צפוי, כאמור, להגיע עוד הלילה לאישור הממשלה, וההגבלות ייכנסו לתוקף רק לאחר החלטת השרים. במהלך הערכת מצב שהתקיימה אחר הצהריים עם נציגי משרד הבריאות והמטה לביטחון לאומי בראשות מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי, ביקש ראש העיר צביקה ברוט לשלוח שוטרים נוספים כדי לסייע באכיפת הנהלים החדשים.
"אנחנו נחושים להחזיר את בת ים להיות עיר ירוקה עם תחלואה נמוכה כפי שהיה בתחילת הקורונה", אמר ברוט. "המתווה שגיבשתי הוא מידתי ומאפשר לשמור על חיי התושבים, מבלי לפגוע בצורה משמעותית בשגרת החיים בעיר שלנו שהיא אחת הערים הגדולות מבחינת מספר התושבים".
בבת ים הביעו חשש מסגירת החופים: "ההנאה היחידה שלנו"
אתמול הביעו תושבים בעיר חשש מסגירה זמנית של חופי הים. חלקם טען שדרושה אכיפה נוקשה יותר, אחרים הטילו את האשמה על תושבי ערים אחרות שמגיעים לחופים והיו גם כאלה שפנו לתושבים עצמם בבקשה "לשמור על הפנינה הזאת".
רעיה, תושבת העיר, נוהגת להגיע כל בוקר לחוף. "כבר שלושה חודשים שאני בחל"ת וזה מה שמעסיק אותי מהבוקר. כבר כמה שנים אני באה לפה יחד עם כל החברים, כולם באים לפה. זה החיים שלנו. אני עושה הליכה, משחקים מטקות, שוחים, נהנים, יושבים עם חברים. זה הבריאות שלנו", אמרה.
"אנחנו שומרים על עצמנו, משחקים רחוק, יש לנו מסכות בתיק ולסגור את החוף זה פשוט לקחת את ההנאה היחידה שיש לנו", הוסיפה. "בתור בן אדם שלא עובד עכשיו, בפנסיה בלי שביקשתי, זה מה שמעסיק אותי. זה מה שנשאר לנו. יש לי ילד גדול בן 16, אז אני הולכת עם חברות וחברים שלי. מה עכשיו לסגור את החוף? אני צריכה לשבת בבית? זה ממש עצוב. זה מדכא אותנו".
שלמה ביטרן, גם הוא תושב העיר, אמר כי לדעתו אין צורך לסגור את החופים. עם זאת, הוא תמך בצמצום כמות המבלים. "לא צריך לסגור את הים, זה המקום הכי בטוח שיש. יש מרחבים, אנשים עם מסכות. אם יאכפו את החוק כמו שצריך לא יצטרכו לסגור את החוף".בתגובה על טענת ראש העיר שלפיה בסופי השבוע המצב בחופי בת ים "יוצא משליטה" - אמר: "זה בגלל שאנשים באים לפה מבחוץ. מגיעים מרמלה, לוד, יפו, ראשון לציון. כולם באים לפה ונהיה צפוף, אין מה לעשות. צריך לצמצם את הנוכחות, אבל קשה לסגור את החוף כשאנשים באים בקיץ".
ביטרן הוסיף: "זה מלחיץ, אנשים לא שומרים על הכללים ולא שמים מסכות. אם הייתה פה אכיפה רצינית אז הכל היה נראה אחרת. זה ירתיע אנשים לשלם 500 שקלים, אנשים ירגישו את זה בכיס וישתדלו לשמור על זה".
מנגד, אסתר קישון, ילידת העיר, אמרה כי היא מודאגת מהנתונים וכי היא סבורה שיש לסגור את החופים: "בשבת אנשים באים ללא גבולות, בלי מסכות ובלי שום נתונים שמראים על הישמרות מפני הקורונה. בשבת זו הבעיה, באמצע השבוע אפשר לראות פה מעט אנשים, כמעט ואין אנשים".