שתף קטע נבחר

 

הותר לפרסום: כך החל שיתוף הפעולה של ישראל ואיחוד האמירויות על הקורונה

ב-26 במרץ נחת בישראל מטוס עם 100 אלף ערכות בדיקה לקורונה. לאחר שרה"מ סיפר על שיתוף הפעולה עם איחוד האמירויות במאבק במגפה, ניתן לפרסם שהמטוס נחת בישראל בטיסה ישירה מהמדינה. ובינתיים, באבו דאבי מדווחים שחברות מקומיות חתמו על הסכם עם חברות ישראליות

ב-26 במרץ, כשבישראל היו חסרים מאות אלפי ערכות בדיקה לקורונה, נחת בנמל התעופה בן גוריון בשעות הבוקר מטוס מטען של חברת תעופה אוקראינית. על סיפונו היו 100 אלף ערכות בדיקה. הטיסה החריגה, שיצאה לפועל בסיוע של המוסד, הגיעה מיעד שנשמר עד כה בסוד: איחוד האמירויות הערביות.

מסלול טיסה (צילום: עמית הובר)
מסלול הטיסה של המטוס האוקראיני בחודש מרץ(צילום: עמית הובר)

המטוס בנתב
מטוס מאיחוד האמירויות נוחת בנתב"ג, מוקדם יותר החודש(צילום: הנרי פטרוב)

לאחר נחיתת המטוס בישראל התירה הצנזורה לפרסם כי המטוס הגיע ממדינה שלא מקיימת יחסים דיפלומטיים עם ישראל. למעשה, המטוס הגיע מאבו דאבי בטיסה ישירה לנתב"ג. ערוץ אל ג'זירה דיווח אז כי ערכות הבדיקה לגילוי הקורונה הגיעו מ"אחת ממדינות המפרץ". בדיווח לא צוין באיזו מדינה מדובר - אך כיום כאמור הסוד הפך לגלוי.  

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו הצהיר בטקס סיום קורס טים כי "היום יכריזו שרי הבריאות של מדינת איחוד האמירויות הערביות ומדינת ישראל על שיתוף פעולה במאבק בקורונה. שיתוף הפעולה יהיה בתחומי המחקר והפיתוח והטכנולוגיה, בתחומים שישפרו את הביטחון הבריאותי באזור כולו. זוהי תוצאה של מגעים ממושכים ואינטנסיביים בחודשים האחרונים. הדבר יביא ברכה לרבים באזורנו. ככל שאנו חזקים יותר, ככל שאנו עוצמתיים יותר, כך אנו מרתיעים את אויבינו ומקרבים את ידידינו".

 

בתוך כך, מנהלת מערך התקשורת במשרד החוץ של איחוד האמירויות צייצה הערב בטוויטר: "לאור חיזוק שיתוף הפעולה הבינלאומי בתחומי המחקר, הפיתוח והטכנולוגיה בשירות האנושות, שתי חברות פרטיות באיחוד האמירויות חתמו על הסכם עם שתי חברות ישראליות בנוגע לפיתוח טכנולוגיות מחקר למלחמה בנגיף הקורונה". הציוץ במקור:

 

 

מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' חזי לוי, מסר: "בצל התפשטות מגיפת הקורונה בעולם ובצל ההשפעות של המגפה על כל מדינות העולם נדרש לפעול בנחישות ומהירות למצוא מענה למגיפה לטובת האנושות. על רקע זה פרסמו חברות פרטיות מאיחוד האמירויות וישראל על פתיחת מספר שיתופי פעולה במישור הרפואה והמאבק בנגיף הקורונה".

 

פרופ' לוי הוסיף: "שיתוף הפעולה המדעי והרפואי מגשר מעל אתגרים פוליטיים היסטוריים באזור במציאות של סדר עדיפות אנושי למציאת פתרון לנגיף הקורונה. שיתוף הפעולה יביא לשיפור וחיזוק החוסן הבריאותי של תושבי האזור. במציאות בה המגפה תוקפת ופוגעת בכלל מדינות העולם זו חובה למצוא פתרונות לשמירה על בריאות בסדר עדיפות עליון וזאת על מנת למצוא פתרון למגיפה בממדים שהעולם לא הכיר עד היום".

 

מאז הגיעו ערכות הבדיקה מאיחוד האמירויות, נחתו בישראל ערכות נוספות שהגיעו לישראל בטיסות ישירות גם ממדינות אחרות. למעשה, כבר בחודש מרץ החל שיתוף הפעולה באופן סמוי, והערב עם הצהרת נתניהו הפך הקשר לפומבי ורשמי.

 

מוקדם יותר החודש, נזכיר, נחת בישראל מטוס של "איתיחאד איירווייז", חברת התעופה הלאומית של איחוד האמירויות, כשהוא לראשונה מעוטר בסמלי המדינה וחברת התעופה. הדרימליינר 787-9 החדיש של המדינה מאיחוד האמירויות טס במסלול ארוך שארך כארבע שעות דרך כוויית, עיראק וטורקיה, ככל הנראה בגלל סירוב של סעודיה או ירדן לאפשר למטוס לעבור בשטחן האווירי במסלול קצר. גם חודש לפני כן הגיע מטוס מאבו דאבי לישראל, אך אז הוא היה "מולבן" וללא סמלים רשמיים.

המטוס בנתב
המטוס מאבו דאבי בנתב"ג, מוקדם יותר החודש(צילום: קובי בן נביא)

 

דברי הבכיר באיחוד האמירויות    (צילום: The National)

דברי הבכיר באיחוד האמירויות    (צילום: The National)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

חוקר מאיחוד האמירויות, המעורה בנושא, אמר בשיחה עם ynet בעקבות נחיתת המטוס בתחילת החודש: "מטרת הטיסות היא אינה נורמליזציה אלא סיוע לפלסטינים, ועם זאת, היו אנשים שמתחו ביקורת על כך והאשימו אותנו בנרמול היחסים. אנשים כאן רואים בזה סיוע שיצא מאיתנו לכל רחבי העולם, בין אם הם בעד או נגד האמירויות. אנחנו שלחנו סיוע גם לאיראן, וזאת למרות שיש בעיות פוליטיות בינינו ואי הסכמה אידיאולוגית".

 

"צריך להבין שלמרות חילוקי הדעות הפוליטיים, אין באמת הבדל בינינו", הוסיף אותו חוקר. "אני חושב שצריך למצוא פתרון לסוגיה הפלסטינית שיאפשר חיים משותפים בשלום. מלבד זאת אני לא רואה כל בעיה בקיום יחסים רשמיים עם ישראל".

 

לפני כשבועיים פרסם שר המדינה באיחוד האמירויות ושגריר האיחוד בוושינגטון, יוסף אל-עוטייבה, מאמר מיוחד ב-ynet וב"ידיעות אחרונות", שבו התייחס לתוכניות הסיפוח וכתב: "היינו רוצים להאמין שישראל היא הזדמנות, לא אויב. יש פוטנציאל ענק לקשרים חמים יותר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
דגלי איחוד האמירויות וישראל
צילום: shutterstock
מומלצים