499 חולי קורונה אובחנו בישראל בתוך 24 שעות, ארבעה נפטרו
מנתוני משרד הבריאות עולה כי 192 חולי קורונה מאושפזים בבתי החולים, מהם 43 במצב קשה ו-54 בינוני. מספר הנפטרים עלה ל-313 מאז פרוץ המגפה. אתמול בוצעו כמעט 17 אלף בדיקות
משרד הבריאות פרסם בצהריים (יום ו') את נתוני ההדבקה בנגיף הקורונה, שמהם עולה כי 499 חולים אובחנו בתוך יממה. ארבעה בני אדם נפטרו בזמן זה ומספר הנפטרים הגיע ל-313 בני אדם.
מספר המונשמים יציב ועומד על 28 בני אדם. מספר החולים הפעילים בישראל עומד על 5,736, מהם 43 במצב קשה ו-54 בינוני. 192 מאושפזים בבתי החולים. אתמול בוצעו כמעט 17 אלף בדיקות.
נגיף הקורונה - כל ההנחיות, העדכונים והנתונים ב-ynet:
ועדת השרים: הגבלות בבת ים ובאשדוד, הסגר בערערה נמשך
הותר לפרסום: כך החל שיתוף הפעולה של ישראל ואיחוד האמירויות על הקורונה
הנחיות חדשות: אלו 3 התסמינים החדשים לקורונה
בשעה 08:00 הבוקר נכנסו לתוקפם האיסורים שעליהם הוחלט בוועדת השרים להגדרת "אזור מוגבל".
לפיכך, בעיר בת ים נסגרו החל מהבוקר כיתות ה' ומעלה. בנוסף, חל איסור על התקהלות של יותר -10 אנשים ברחבי העיר ותתבצע אכיפה מוגברת בחתונות ובמקומות נוספים. באשדוד חלות הגבלות על רובעים ג', ז' ו-ח'. במסגרת ההגבלות נסגרו כל מוסדות החינוך בשלושת הרובעים וחל איסור על התקהלות של יותר מ-10 אנשים במקומות אלה.
במקביל, ועדת השרים החליטה להאריך את ההכרזה על "שכונה 2" ביישוב ערערה בנגב כ"אזור מוגבל" עד 1 ביולי בשעה 08:00 בבוקר. מנגד, הוסרו ההגבלות על שכונת עג'מי ביפו ובעיר רהט. עם זאת, בשתי הערים תוגבר האכיפה.
לפי נתוני משרד החינוך, מספר הנדבקים הכולל במוסדות החינוך ברחבי הארץ מפרוץ המגפה עומד על 909. מניין מוסדות החינוך הסגורים עומד על 239. נכון להיום, 20,102 עובדי הוראה ותלמידים נמצאים בבידוד מניעתי.
כמו כן, מנתוני ההדבקה בצה"ל עולה מספר הנשאים חצה אמש את ה-100: 113 חיילים אובחנו עם הנגיף - יותר מחודשיים אחרי הפעם הקודמת של חציית 100 נדבקים. השיא השלילי בצבא נרשם ב-17 באפריל, אז עמד מניין הנדבקים על 132. ב-14 ביוני עמד מספר החולים בקורונה בצבא על 21 בלבד, ובתוך 10 ימים זינק מספר הנדבקים בצה"ל פי 4.5.
בסל הכול עומד מספר הנדבקים בצה"ל מפרוץ המגפה על 351, אולם 237 מהם הבריאו או השתחררו מהשירות. נכון לעכשיו, 4,461 חיילים ועובדי צה"ל נמצאים בבידוד.
ראש העיר בת ים צביקה ברוט גיבש מתווה הגבלות שנועד לעצור את התפשטות נגיף הקורונה בעיר, ובמקביל לאפשר את המשך השגרה. לפי המתווה, שאומץ ברובו על-ידי משרד הבריאות, לא הוטל סגר על העיר, אך הוטלו כאמור הגבלות נקודתיות במטרה לצמצם את ההדבקה.
כמו כן, במשרד הבריאות המליצו לאמץ את הצעתו של ברוט שלפיה יצומצמו שעות השהייה בחופי הים למשך שבוע, בהתאם למודל האמריקני - וייאסר להימצא בהם בין 10:00 ל-17:00.
הרחצה תתאפשר בשעות הבוקר המוקדמות או, כאמור, אחרי 17:00. במקביל, לפי המתווה של ראש העיר, ייאסרו למשך שבוע התקהלויות של יותר מעשרה בני אדם אנשים - כולל בתי כנסת. עם זאת, במתווה של ראש העיר יתאפשר לקיים מנייני תפילה בשטחים פתוחים בהשתתפות של עד 20 איש.
בעירייה ציינו כי מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי פנה במכתב לראש העיר והודיע לו כי הממשלה החליטה להעביר סמכויות לגבי חוף הים לראש העיר. במסמך שהועבר, מנכ"ל משרד הבריאות ציין כי הוא מבקש מראש העיר להפעיל את סמכותו ולסגור את החוף. במשרד אמרו שאם המתווה יצליח יעבירו אותו גם לערים אחרות.
בתוך כך, המשטרה נערכת למשחק הכדורגל בין מכבי להפועל תל אביב שייערך מחר באצטדיון בלומפילד. בצל מגפת הקורונה והאיסור לקיים משחקים עם קהל, קראה המשטרה לאוהדי שתי הקבוצות לא להגיע לאזור האצטדיון ולהימנע מהתקהלויות אסורות. שוטרים ופקחי עירייה ירשמו דו"חות למתקהלים ולמפירי ההנחיות.
דו"ח אמ"ן: "לשקול ההקלות"
אתמול פרסם אגף המודיעין בצה"ל (אמ"ן) דו"ח שממליץ לשקול מחדש את ההקלות שניתנו לציבור ולהרחיב את ההסברה על הנגיף ודרכי המניעה ממנו. הדו"ח ממליץ גם להרחיב דרמטית את אכיפת הבידוד ועטיית המסכות, ולהאיץ את מנגנון קטיעת שרשראות ההדבקה. לעיון בדו"ח המלא של אמ"ן לחצו כאן .
לפי הדו"ח, "בחודש יוני נצפית מגמת עלייה ניכרת וברורה בהיקף החולים החדשים במצב קשה, לראשונה מאז דעיכת גל התחלואה בחודשים מרץ-אפריל". באמ"ן מסבירים כי "מספר החולים החדשים במצב קשה מהווה מדד מהימן לאומדן היקף התחלואה באוכלוסייה, מכיוון שאיננו מושפע ממדיניות הבדיקות המבוצעות ומהיקפן. הוא משקף הלכה למעשה את קיומה של תחלואה רחבה יותר, ובפרט בקרב אוכלוסיות מבוגרות".
מחברי הדו"ח הוסיפו: "בראייתנו, מבין מדדי התחלואה הקשה (מונשמים חדשים, מספר חולים במצב קשה בזמן נתון), מדד החולים החדשים במצב קשה הינו המתאים ביותר לניטור מגמת התחלואה הארצית הכוללת, ובפרט בקרב אוכלוסיות בסיכון".
באמ"ן אמרו עוד כי "מחלת הקורונה מאופיינת בעיכוב של ימים עד שבועות במופע התחלואה הקשה שלה, ועל כן היקף החולים החדשים במצב קשה מעיד על תמונת ההדבקה הארצית בשבועות שקדמו לה". לכן, מסבירים באמ"ן, סביר להניח שתמונת ההדבקה הארצית הנוכחית, ובפרט בקרב אוכלוסיות בסיכון, היא חמורה אף יותר מכפי שנראה כרגע