גנץ עדיין דורש תקציב דו-שנתי: "לתמוך במערכת הבריאות ובמשק"
בישיבת סיעת כחול לבן אמר ראש הממשלה החליפי כי "התקציב לחמישה רבעונים הוא לא שיקול פוליטי, חייבים להיאבק בקורונה ובהשלכותיה". על הסיפוח: "מה שעומד לנגד עיניי - לאפשר תהליך מדיני אמיתי החותר לשלום. ייבחנו צעדים הדדיים גם לצד הפלסטיני"
שר הביטחון וראש הממשלה החליפי בני גנץ עדיין עומד על דרישתו לתקציב דו-שנתי, בניגוד לראש הממשלה בנימין נתניהו שמתעקש להעביר תקציב רק לשנת 2020 - כלומר לרבעון אחד בלבד שנותר ממנה.
בישיבת סיעת כחול לבן היום (שישי) אמר גנץ כי "התקציב לחמישה רבעונים הוא לא שיקול פוליטי, אלא נועד בעיקר לאפשר המשך תמיכה במערכת הבריאות במאבק להצלת חיי אדם ולעודד צמיחה של המשק כולו, תוך סיוע לכלל העסקים, העצמאים, המובטלים וכלל אזרחי מדינת ישראל".
לדברי גנץ, "מדינת ישראל חייבת להיאבק בקורונה ובהשלכותיה הכלכליות והחברתיות ולגייס את כל מה שצריך כדי לעשות זאת. נתמוך ונקדם אישור מתווה תקציב מורחב כדי לאפשר למדינה יציבות להתמודד עם הקשיים הכלכליים, הבריאותיים והחברתיים שהקורונה מביאה ועוד תביא עימה".
על רקע הטענות שהוויכוח סביב תקציב המדינה מתמקד בעיקר בשאלות פוליטיות, אמר גנץ כי "השאלה היא לא אם אהיה ראש ממשלה בתום הרוטציה - אלא איך תראה המדינה והחברה הישראלית שהיא בעיצומה של משבר בריאותי, כלכלי וחברתי ומה נכון בשבילה. זה הדבר היחיד שעבורו אנחנו כאן, בשביל זה נכנסתי לפוליטיקה".
נתניהו מתעקש על תקציב לשנת 2020 בלבד ומנמק זאת בסיבות כלכליות נוכח משבר הקורונה וחוסר היכולת לצפות את האירועים הקרובים. אולם בכחול לבן חוששים כי הליכוד ינצל את חלון הזמן של התקציב הבא כדי לחתור לבחירות חדשות.
ההסכם הקואליציוני בין הצדדים מאפשר לנתניהו לפזר את הכנסת מבלי שגנץ יהפוך לראש ממשלה באופן אוטומטי, אלא במצב שבו תקציב המדינה לא עובר. בשל כך, סבורים בכחול לבן כי נתניהו ינצל את הזמן שנותר כדי למנוע מגנץ את ראשות הממשלה ולפזר את הכנסת.
באופן מפתיע, יו"ר האופוזיציה ושר האוצר לשעבר, ח"כ יאיר לפיד, הביע בשבוע שעבר תמיכה בעמדתו של נתניהו להעביר תקציב חד-שנתי לשנת 2020 - בניגוד למה שהוחלט בהסכם הקואליציוני בין הליכוד לכחול לבן.
לפיד האשים את גנץ וכחול לבן בחובבנות: "תביעת כחול לבן לתקציב דו-שנתי במציאות של קורונה היא או חובבנות או חוסר אחריות", צייץ בטוויטר. "אין דרך לתכנן תקציב שנתיים קדימה בתנאי אי-ודאות כלכלית קיצוניים כל כך. זה יתקע את העזרה ההכרחית לעצמאים ולמובטלים, רק בשביל פוליטיקה קטנה".
בעניין החלת הריבונות על שטחים ביהודה ושומרון, אמר גנץ כי "הנושא המדיני שניצב על סדר היום הוא תהליך מורכב והיסטורי וישפיע על מדינת ישראל בעשורים הבאים. מה שעומד לנגד עיניי הוא לאפשר קיומו של תהליך מדיני אמיתי החותר לחיים בשלום עם שכנינו הפלסטינים, שנעדר זה שנים רבות".
לדבריו, "זאת ייעשה תוך הישענות על מתווה טראמפ ותוך בחינת צעדים הדדיים גם לצד הפלסטיני ותוך עקרון מנחה ולפיו מדינת ישראל הייתה ותישאר יהודית, דמוקרטית ובטוחה. צריך להפריד בין שיקולים פוליטיים לבין טובת המדינה, ההליך המדיני יהיה אחראי וממוקד".