השרה הטרנסג'נדרית הראשונה בעולם
אודרי טאנג עזבה את בית הספר בגיל 14, הקימה חברה ועשתה קריירה בעמק הסיליקון. כיום היא מכהנת כשרת הדיגיטל של טייוואן - הטרנסג'נדרית הראשונה בעולם בתפקיד שרה. טאנג, שמגדירה את עצמה "אנרכיסטית שמרנית", אומרת שלזהות שלה יש השפעה על עבודתה: "רואה את כולם"
בעידן של פופוליזם ופילוג מאמינה אודרי טאנג בפוליטיקה של אמפתיה, שבה אפשר "לראות את כל הצדדים". היא אומרת שהזהות הטרנסג'נדרית שלה חיזקה אצלה את הגישה הזאת.
שרת הדיגיטל של טייוואן היא השרה הטרנסג'נדרית המוצהרת הראשונה בעולם. טאנג עברה כברת דרך מרשימה מאז שעזבה את בית הספר בגיל 14. היא לימדה את עצמה תכנות, וכשהייתה בת 16 בלבד הקימה חברה. טאנג עשתה קריירה בעמק הסיליקון, בסופה חזרה הביתה כדי להיכנס לממשלה - צעד יוצא דופן למי שהגדירה את עצמה "אנרכיסטית שמרנית".
ב-2016 הגישה יוצאת הדופן של טאנג עוררה עניין בממשלה של הנשיאה טסאי אינג וון. בממשלה התייחסו לחוסר הניסיון הפוליטי שלה בתור יתרון. בהתייחסות להשפעות של הזהות הטרנסג'נדרית שלה אומרת טאנג בת ה-39: "אני חושבת שלנו קל יותר מכיוון שאין לנו את החשיבה הבינארית הזאת. אנחנו לא חושבות שחצי מהעולם שונה מאיתנו".
בשנות ה-20 לחייה טאנג עברה מהפך, שינתה את שמה וביקשה שיפנו אליה כאישה. בתיק האישי שלה בממשלת טייוואן נכתב שהיא חסרת מגדר. טאנג אומרת שהנסיון שלה מאפשר לה להסתכל על העולם מכמה נקודות מבט ולהזדהות עם מיעוטים שנמצאים במצוקה. "אני לא לוקחת שום צד. אני לוקחת את כל הצדדים", היא מסבירה.
טאנג היא לא שרה שגרתית במובנים רבים. היא מגיעה לעבודה ברגל ועוצרת להצטלם עם כל מי שרוצה. השרה מקשיבה לתושבים שמציעים לה רעיונות שונים. היא סולדת מהיררכיה בצוות שלה, ובנוסף בוחרת שפגישות רבות יהיו פומביות. לטאנג גם אין משרד - והיא עובדת לסירוגין מכמה משרדים בממשלה.
חלק מהנושאים האחרונים שהעסיקו את הצוות שלה קשורים למעורבות של בני נוער, מאבק במיס-אינפורמציה ושימוש בטכנולוגיה כדי לעצור את התפשטות נגיף הקורונה. בתור "אנרכיסטית שמרנית" טאנג לא מתייחסת לעצמה כפוליטיקאית שעובדת למען העם או הממשלה, אלא כמישהי שנמצאת באמצע. "אני בתפר שבין התנועה החברתית מצד אחד והממשלה מהצד השני", היא אומרת.
בעולם שבו סרטונים ויראליים על אפליה יכולים לגרום להקמת תנועות מחאה Black Lives Matter, או להפגנות שמובילות למהפכת האביב הערבי, טאנג מאמינה שמשטרים דמוקרטיים צריכים לעבור שינוי. לדעתה לציבור צריכה להיות תרומה ישירה למדיניות של הממשלה, וגם מי שאינם נחשבים לפוליטיקאים "מסורתיים" – כמוה – צריכים לקחת חלק במשחק.
במהלך כהונתה של הנשיאה טסאי הדמוקרטיה של טייוואן נתונה ללחץ כלכלי, צבאי ודיפלומטי מצד המשטר בבייג'ינג – שמאמין שטייוואן היא חלק מסין והבטיח להשתלט עליו, גם אם יצטרך להפעיל כוח. בייג'ינג נאבקת בטסאי מכיוון שהנשיאה מסרבת להכיר ברעיון שטייוואן היא חלק מסין. מפלגתה של טסאי מגדירה את טייוואן כמדינה עצמאית, ואת אזרחיה כבעלי זהות טייוואנית.
כתוצאה מהגישה של הממשלה סובלת טייוואן במשך שנים מאפליה סינית ומקמפיין דיס-אינפורמציה מתוחכם. שרת הדיגיטל טאנג משוכנעת שעם הזמן הטייוואנים מפתחים חסינות להשמצות הסיניות. היא משווה את זה למודעות להיגיינה: "כל עוד לאנשים יש הרגלים טובים, כמו חיטוי ידיים, יהיו להם הרגלים טובים אחרים והם יחשבו פעמיים לפני שהם ישתפו משהו".
ההצלחה של טייוואן במשבר הקורונה, שכללה שליחת ציוד מגן למדינות בעולם ומספר נדבקים ומתים נמוך (440 נדבקו ושבעה מתו), שיפרה את מעמדה הבינלאומי. טאנג אמרה שהיא מאמינה שהמערכת הדמוקרטית של טייוואן התחזקה בזמן המגפה, בניגוד לשלטון בסין.
אחת הפוליטיקאיות הטרנסג'נדריות הבכירות בעולם מאמינה שטייוואן – שבשנה שעברה הפכה לראשונה באסיה שמאשרת נישואים חד מיניים – צריכה להיות מתקדמת יותר בנושאים חברתיים. טאנג הייתה רוצה לראות את מדינתה מכירה במגדר של הטרנסג'נדרים בתעודות הזהות - כפי שהיא מאפשרת לזרים שמגיעים למדינה.
טאנג שומרת על אופטימיות, ומצטטת שיר של לאונרד כהן: "יש סדק בכל דבר, כך האור חודר פנימה". היא מוסיפה: "אני חושבת שטייואן בהחלט נמצאת על מסלול של הכלה".