משרד הבריאות שוקל להחמיר הנחיות: "צעדים מתבקשים"
ברקע הזינוק במספר החולים החדשים, בכירי המשרד התכנסו לגיבוש המלצות שיוגשו לקבינט הקורונה. על הכוונת: צמצום מספר משתתפים באירועים ובמקומות סגורים, ו"קפסולות" של תלמידים בבית הספר של החופש הגדול. מתחילת השבוע: 2,756 נדבקו ברחבי הארץ
לקראת ישיבת קבינט הקורונה שתתקיים היום (ראשון) ועל רקע העלייה החדה במספר הנדבקים המאובחנים שנרשמה בשבועות האחרונים, בכירי משרד הבריאות התכנסו אמש על מנת לגבש את המלצות המשרד לקראת הדיון.
זינוק מחודש בתחלואה - עדכונים נוספים:
משישי בערב: 621 נדבקים חדשים אובחנו
תיעוד מרחפן: החופים מלאים, בבת ים ריק בגלל ההגבלות
בת 19 שנדבקה בקורונה נפטרה: "עומס ויראלי"
האיחוד האירופי יפתח את שעריו ב-1 ביולי, אך לא לישראלים
במשרד מכוונים כעת להקשחת ההגבלות הקיימות במטרה למנוע התקהלויות. אם ההמלצות יתקבלו, יצומצם באופן משמעותי מספר האנשים המותר באירועים, שכיום עומד על 250. גם מספר המתקהלים המותר במקום סגור, שעומד כיום על 50, עשוי להצטמצם.
לגבי פעילות "בית הספר של החופש הגדול", שמופעלת בגנים ובכיתות א'-ג', ייתכן כי במשרד ימליצו לקבינט הקורונה על "קפסולות" - כך שהפעילות תיערך בקבוצות קטנות יותר.
"מדובר על צעדים מתבקשים", אמר אתמול בכיר במשרד הבריאות. גורם במטה לביטחון לאומי אמר בנוסף כי "משרד הבריאות מעוניין לצמצם כעת את ההתקהלויות, זה הכיוון שלהם". עוד הוסיף הגורם כי "החלטות סופיות בעניין צפויות להתקבל בהמשך הלילה, לקראת ישיבת קבינט הקורונה".
בריאיונות במהלך סוף השבוע רמז מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי על כך שחלק מההגבלות צפויות להשתנות. עם זאת, נראה שכרגע אין כוונה ללכת לסגר כולל, בדומה למתרחש בשיא ההתפרצות של הנגיף בישראל.
הערב, אחרי כ-28 שעות ללא עדכון, משרד הבריאות פרסם אמש נתונים מעודכנים שמהם עולה כי מאז יום שישי בשעה 18:00 אובחנו 621 חולי קורונה בישראל. לפי הנתונים המעודכנים, בישראל ישנם 6,102 חולים פעילים, בהם 41 במצב קשה. לפי שעה, 23 חולים מחוברים למכונות הנשמה. 317 בני אדם מתו עד כה מסיבוכי הנגיף.
מתחילת השבוע אובחנו בישראל 2,756 חולי קורונה חדשים, ולראשונה מתחילת חודש מאי מספר החולים הפעילים חצה את ה-6,000. במהלך סוף השבוע נרשם זינוק בנדבקים בירושלים: 104 חולים חדשים אובחנו בבירה, כאשר מספר החולים שאובחנו בחמישי ושישי ביחד עמד על 81. משישי בערב אובחנו 45 חולים בבני ברק ו-41 באשדוד, שבה הוכרזו אזורים מוגבלים בשלוש שכונות מגורים. בתל אביב אובחנו 32 חולים.
בעקבות העלייה במספר החולים, חברי הנהלת עיריית ירושלים וראשי המנהלים הקהילתיים קיימו אמש הערכת מצב. כ-50 מהחולים החדשים הם תושבי מזרח העיר, ובניגוד לגל הראשון המספרים בשכונות הערביות גבוהים יותר. בישיבה הוחלט על הגברת האכיפה של עטיית מסכות ושמירה על ה"תו הסגול" באמצעות פקחים עירוניים.
אמש פורסם גם שמה של הצעירה בת ה-19 שנדבקה בקורונה והלכה היום לעולמה, כשבוע וחצי לאחר אשפוזה בבית החולים הדסה בירושלים: הנאדי נאיף אלמהלוס, תושבת מזרח ירושלים. היא הקורבן הצעיר ביותר של הנגיף בישראל, וסבלה ממחלות רקע רבות.
"עם קבלתה לאשפוז בהדסה נזקקה מיד להנשמה, חוברה למכונת לב-ריאות (אקמו) ולאחר כשבוע וחצי של טיפול מקסימלי נפטרה", ציינו בבית החולים, והדגישו כי משפחתה הייתה לצידה כל העת. בשל מחלתה הקשה וההחייאות הממושכות, קיים חשש שכמה מאנשי הצוות שטיפלו בה נדבקו. בית החולים הדגיש כי הם אותרו ובודדו כנדרש.
בצה"ל עדכנו כי עד כה חלו בקורונה 367 משרתים בחובה, בקבע ובקרב אזרחים עובדי צה"ל. כולם במצב קל. 237 מתוכם הספיקו להחלים או להשתחרר מהשירות. נכון לצאת השבת, 129 חולים נמצאים בשורות צה"ל. 4,497 נמצאים בבידוד, בהם גם ראש אגף המודיעין, אלוף תמיר הימן, וקצינים נוספים.