שתף קטע נבחר

לפני העימות: סין שלחה לוחמי MMA לגבול הודו

סין שלחה לגבול הודו מטפסי הרים ומומחי אמנויות לחימה. ביום שהגיעו פרץ העימות הקטלני בין המדינות בעשרות השנים האחרונות. 20 חיילים הודים נהרגו בקטטה, חלקם הושלכו למותם על סלעים. סין לא דיווחה על אבידות

 

לפני העימות הקטלני החודש בגבול הודו תגבר הצבא הסיני את הכוחות בגבול, ושלח לאזור מטפסי הרים ומומחי אמנויות לחימה. כך דיווחה התקשורת הממלכתית בסין.

 

בעיתון של צבא סין נכתב שב-15 ביוני הגיעו לעיר להסה בטיבט לוחמים של חמש מחלקות חדשות. הכוחות כוללים חברים במועדון אמנויות לחימה משולבות (MMA) במחוז סצ'ואן, ומטפסי הרים שהשתתפו במירוץ הלפיד האולימפי בהר האוורסט ב-2008, כשסין אירחה את האולימפיאדה.

חיילים של סין גבול הודו (צילום: AP)
חיילים סינים בגבול מחזיקים שלט: "חציתם את הגבול, בבקשה תחזרו אחורה" (תמונה מ-2013)(צילום: AP)
 

בשידורי הרשת הממלכתית CCTV נראו מאות לוחמים חדשים במסדר בבירת טיבט. וואנג הייז'אנג, מפקד צבא סין בטיבט, אמר שהמתגייסים ממועדון אמנויות הלחימה "אנבו" יחזקו בצורה משמעותית את הצבא. הוא לא אישר שהגעתם לאזור קשורה בהכרח למתיחות עם הודו. לפי העיתון הצבאי החיילים גויסו כדי "לחזק את הגבול ולהעניק יציבות לטיבט".

 

כאמור, לפי סין לוחמי ה-MMA הגיעו לאזור הגבול עם הודו ב-15 ביוני. בהמשך אותו יום נרשם העימות הקטלני ביותר בין שתי המעצמות בעשרות השנים האחרונות. חיילים הודים וסינים התקוטטו בעמק גלוואן באזור לדאק בהימלאיה, שנמצא במרחק 1,300 ק"מ מלהסה בטיבט.

הודו חיילים הודים ב גבול עם סין עימות קטלני הימלאיה 20 הרוגים (צילום: AFP)
חיילים הודים בגבול סין(צילום: AFP)

הודו חיילים הודים ב גבול עם סין עימות קטלני הימלאיה 20 הרוגים (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

חיילים הודים  ב לדאק ב הימלאיה ההימלאיה סכסוך בגבול בין הודו ל סין  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

שני הצדדים רגילים למתיחות בגבול, אך העימות החודש היה התקרית הקטלנית בין שתי המדינות מזה יותר מ-50 שנה. הודו אמר ש-20 מחייליה נהרגו בקטטה באותו היום. רבים מההרוגים הוכו והושלכו מרכס הרים לעבר הסלעים והנהר הקפוא שמתחתיו. סין לא דיווחה על חיילים שנפגעו ולא ברור אם הצבא הסיני ספג אבידות בעימות.

 

שתי המדינות האשימו זו את זו בקרב, שבו השתמשו החיילים באבנים ובאלות. הודו טוענת שהכוחות הסיניים ארבו לחיילים ההודים ואילצו אותם לרדת מרכס שאליו הגיעו בעקבות "הסגת גבול" סינית. מנגד טענה סין שהחיילים ההודים חצו פעמיים את "קו השליטה המעשי" - הגבול הבלתי רשמי בין המדינות - והתגרו בכוחותיה.

שורפים תמונות של נשיא סין שי ג'ינפינג ב הודו (צילום: EPA)
שורפים תמונות של נשיא סין בהודו(צילום: EPA)
 

ביום חמישי אמרה הודו שהיא תגברה את הכוחות באזור הגבול בהימלאיה. היא הסבירה שהצבא מתאים את עצמו לתגבור הכוחות של סין. בשבועות האחרונים התקשורת הממלכתית בסין מבליטה את הפעילות הצבאית בגבול, ומדווחת בין השאר על תרגילי נ"מ באזור טיבט שגובל בהודו.

 

הודו וסין ניהלו מלחמה על השליטה בגבול ב-1962. שתי המדינות, שמחזיקות בנשק גרעיני, הגיעו להבנות שלמרות המתיחות הכוחות באזור המחלוקת לא ישתמשו בנשק חם.

תצלומי לוויין גבול הודו סין יוני 2020 מאי 2020 (צילום: AP)
תצלומי לוויין באזור הגבול: משמאל: המצב בחודש שעבר. מימין: הבנייה החודש(צילום: AP)
 

אחרי העימות הקטלני בגבול הדגישו דיפלומטים משתי המדינות את הצורך בפיוס, והוסיפו שמפקדי הצבא הסכימו למנוע תקריות בגבול. אך לפי תצלומי לוויין שפורסמו בסוף השבוע הצבאות של הודו וסין מנסים להגדיל את שליטתם בגבול המדינות בעמק גלוואן.

 

מומחים שבחנו את תצלומי הלוויין אומרים שנראה שההודים הקימו חומה באזור הגבול, והסינים הרחיבו את שטח מחנה בקרבת הגבול, שנמצא בסופו של כביש ארוך שמוביל לבסיסים סיניים אחרים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
חיילים סינים בגבול הודו, ארכיון
צילום: AP
מומלצים