תעלומת מות האישה ההרה: הבעל ובן הדוד החשודים שוחררו
המשטרה שחררה את עלא אל-כתנאני וד"ר ממדוח אל-כתנאני ממעצר, לאחר שבמכון לרפואה משפטית לא הצליחו לקבוע חד-משמעית אם מותה של רואן אלקרנוואי נגרם מחבלה מכוונת. אביה זעם: "עלא רצח את הבת שלי, והמשטרה רצחה את המשפחה"
המשטרה שחררה היום (שני) ממעצר את עלא אל-כתנאני, בעלה של רואן אלקרנוואי שנחשד בהכאתה למוות, לאחר שבמכון לרפואה משפטית לא הצליחו לקבוע חד-משמעית ממה נגרמה הנפילה שגרמה למותה. יחד איתו שוחרר גם ד"ר ממדוח אל-כתנאני, בן הדוד שנעצר בחשד לסיוע למעשה.
הבעל נחשד באחרונה בהמתה בקלות דעת, ואילו בן הדוד הרופא נחשד בסיוע בהמתה בקלות דעת. בשבוע שעבר האריך בית משפט השלום בבאר שבע את מעצרו של הרופא עד להיום, וגם מעצרו של הבעל הוארך מעת לעת. כעת, כאמור, השניים שוחררו לאור הקושי שהתגלה בחקירה, ונדרשו להתרחק מהעיר רהט שבה התגוררו למשך 21 ימים. כמו כן, נאסר עליהם ליצור קשר עם מעורבים בפרשה למשך 30 יום, וכל אחד מהם הפקיד התחייבות עצמית על סך 10 אלף שקלים.
אביה של רואן, שחאדה אלקרנאווי, אמר לאחר השחרור: "הבת שלי נרצחה על-ידי עלא, אבל עכשיו כל המשפחה נרצחה על-ידי המשטרה. אני לא מאמין שבשלב הזה צריך לשחרר אותו, כולנו חשים כאב נוראי. אני אומר בוודאות שהוא רצח את הבת שלי. קשה לנו, זה לא קל. אנחנו לא נגד החוק אבל גם בחוק לפעמים אין הרבה צדק".
לדברי האב, "ההחלטה מחזקת רוצחים אחרים וגברים שנוהגים באלימות. הבת שלי לא נפלה מקומה עשירית שהיא תקבל מכה כל כך חזקה שתקבל ממנה מוות מוחי. זה פשוט לא הגיוני שהיא תמות מנפילה תמימה. אין לזה שום הצדקה. איפה הצדק פה ואיפה ההיגיון? אולי אם הבת שלי לא הייתה מהמגזר הבדואי לא היו משחררים אותו כל כך מהר".
לפי המשטרה, "בתקופת מעצרם של השניים ביצענו פעולות חקירה רבות ומורכבות לחקר האמת. במהלך דיוני המעצר הוצגו הראיות שנאספו בתיק לבית המשפט, שמצא כי יש מקום להאריך את מעצר החשודים מעת לעת ולהמשיך בביצוע פעולות חקירה רבות שנדרשו להבנת האירוע. לאור המצב הראייתי שנאסף עד כה, ולאחר התייעצות עם הפרקליטות, נמצא כי אין מקום להמשיך להחזיק את החשודים במעצר לטובת החקירה. לכן החשודים שוחררו ממעצר בתנאים מגבילים. החקירה נמשכת".
עורך הדין צבי אבנון, המייצג את הבעל החשוד: "מלכתחילה טענו שלא מדובר ברצח ולא באירוע פלילי, שלא לדבר על אירוע אלים. לאחר בדיקת הטענות שלנו שינו את החשד מרצח להמתה בקלות דעת, וגם זה לא נכון. בסופו של דבר המשטרה הבינה שהיא לא יכולה להמשיך עם התיק ועלא שוחרר ללא תנאים מגבילים".
לדבריו, "אנחנו הסכמנו שעלא יורחק מרהט רק כדי להרגיע את הרוחות בעיר, ולמעשה הוא יכול לנוע בחופשיות ולהמשיך את חייו כרגיל. חבל שהאירוע קרה וחבל שמנעו ממנו להגיע להלוויה ולסעוד את הילדים בתקופה העצובה הזו, אבל התוצאה היא שמבחינה משפטית המשטרה עלתה על עץ גבוה מדי ונאלצה לרדת ממנו ולהבין שאין שום דבר פלילי במעשים שלו". נדגיש, כי מבחינת המשטרה השניים עדיין חשודים במעשים.
אלקרנאווי, גננת בת 29 במותה, הותירה שלושה ילדים - שני בנים ובת. היא הייתה בהיריון, והתינוק שנשאה ברחמה לא שרד את הפציעה.
לאחר מותה של רואן, אביה האשים את עלא ברצח וטען כי הבעל היכה אותה פעמים רבות בעבר. לדבריו, זמן קצר לאחר שרואן נפצעה, התקשר הבעל וקרא להוריה להגיע לביתם. "הוא אמר לבוא מהר ושהיא מתה", סיפר ל-ynet. תחילה טען הבעל כי רואן נפלה במקלחת. "הוא הניח את הטלפון והפסיק לדבר. אמא שלו, שהייתה לידו, התחילה לבכות ולצרוח".
שחאדה ציין כי בכמה מקרים לאורך 13 שנות הנישואים בתו התלוננה על כך שבן זוגה לא נוהג כלפיה באופן ראוי. לדבריו, המשפחה ערכה ביניהם "סולחות" לא פעם, אך מעולם לא חשבה שכתנאני מסוגל לרצוח את אשתו. "לא האמנתי שהוא יעשה דבר כזה. הוא כמו אחד מהילדים שלי, האחרון שיכולתי לחשוד בו", אמר.
"היא בסך הכל ילדה, בת 29", אמר שחאדה. "היא לא הייתה חולה, אפילו תרופות לא הייתה לוקחת. הוא הכניס אותה להרבה חובות, ובכל פעם הלכנו וסידרנו את זה. לי לא היה אכפת מהכסף, כפרה. אנחנו לא מעכלים את זה. לא מעכלים. אני מנסה. מנסה להרגיע את עצמי ולא מצליח. כואב לי. למה שיעשה דבר כזה? היא ילדה טובה, ילדה אחראית. מורה במקצועה, בחורה עם שכל וחוכמת חיים. הוא הרס את החיים שלנו ושלו".
במקרה שאישה בסביבתכם נמצאת במערכת יחסים אלימה, הפנו אותה או התקשרו בעצמכם לקו החירום של משרד הרווחה בטלפון 118 או 077-9208560. המוקד מאויש במשך 24 שעות ביממה ומעניק שירות בעברית, ערבית, רוסית ואמהרית.