סין אישרה את החוק המרחיב את שליטתה בהונג קונג
בסין ובהונג קונג דיווחו ש"חוק הביטחון הלאומי" השנוי במחלוקת אושר על ידי ההנהגה בבייג'ינג, וייכנס לתוקף ברגע שיופיע ברשומות. עדיין לא ברור אילו פעילויות יהפכו לבלתי חוקיות, אך לפי הדיווחים העונש המרבי יהיה "גבוה בהרבה" מעשר שנות מאסר. ארה"ב: "משהים את תקנות הסחר"
העימות ההיסטורי בהונג קונג – סיקור נרחב:
3 שנים בכלא למי שיבזה את המנון סין
בהלה לדרכונים בריטיים בהונג קונג
העימות הרב-חזיתי בין ארה"ב לסין
החוק אושר בחודש שעבר על ידי הפרלמנט הסיני, הקונגרס העממי הלאומי. הוא נועד להיאבק ב"בדלנות, חתרנות, התערבות זרה וטרור" בעיר שבה היו בשנה שעברה הפגנות חסרות תקדים נגד השלטון הפרו-סיני.
החוק ייכנס לתוקף ברגע שיופיע ברשומות בהונג קונג, מה שצפוי לקרות בקרוב. לפי הדיווחים, פרטי החוק המלאים צפויים להתפרסם בהמשך היום. החוק צפוי להגביר את הפעילות של סוכנויות המודיעין הסיניות בהונג קונג, ובעיר יוקם משרד לביטחון לאומי כדי "לפקח, להנחות ולתמוך" בהנהגת העיר.
בייג'ינג תוכל גם לממש סמכות שיפוט במקרים מסוימים. את שופטים שיעסקו בתיקי הביטחון הלאומי ימונו על המנהיגה הפרו-סינית והלא פופולרית בהונג קונג קארי לאם. כיום שופטים בכירים הם אלה שמקצים תיקים לשופטים במסגרת מערכת המשפט העצמאית של הונג קונג.
עדיין לא ברור אילו פעילויות ספציפיות יהפכו לבלתי חוקיות משום שטיוטת החוק לא פורסמה לפני אישורה – כלומר רוב האנשים בהונג קונג לא קיבלו פרטים על החוק שינהל כעת את חייהם. לפי רשת השידור הציבורית בהונג קונג RTHK, העונש המרבי על פשעים על פי החוק יהיה "גבוה בהרבה" מעשר שנות מאסר. עורך העיתון "גלובל טיימס", שבבעלות המפלגה הקומוניסטית, אמר כי לפי גורם שנחשף לטיוטת החוק, העונש הגבוה ביותר צפוי להיות מאסר עולם.
לאם סירבה להגיב הלילה על ההתקדמות בחקיקה במסיבת העיתונאים השבועית שלה. מנהיגת הונג קונג אמרה כי זה יהיה "לא ראוי" להשיב לשאלות בזמן שהדיון בסין עדיין בעיצומו.
אחרי הדיווחים, הבוקר הודיע ג'ושוע וונג, שהוביל את ההפגנות למען הדמוקרטיה ב-2014, כי הוא פורש מהנהגת הארגון "דמוסיסטו". וונג אמר שהארגון יהפוך "יעד עיקרי" לחוק הביטחון של סין.
הלילה הודיע שר המסחר האמריקני וילבור רוס כי משרדו השהה את התקנות המעניקות יחס מועדף להונג קונג, כולל חריגי רישיון לייצוא. בהצהרה אמר רוס כי נשקלות פעולות נוספות לביטול היחס המועדף שניתן להונג קונג, כחלק מהגברת הלחץ על סין בעקבות החוק להגבלת האוטונומיה בעיר.
הונג קונג נהנתה מיחס כלכלי-מסחרי מועדף מצד ארה"ב, מאז החזרתה לשלטון סיני מידי בריטניה ביולי 1997. מאז 1997 נשמרה האוטונומיה בהונג קונג בזכות מודל "מדינה אחת, שתי מערכות".