עוד עלייה: 714 אובחנו אתמול עם קורונה
על פי נתוני מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה, מספר הנשאים הפעילים בישראל עמד נכון לחצות על 7,015. אתמול התקבלו תוצאות עבור יותר מ-18 אלף בדיקות - כ-4% מהן חיוביות. 42 מהחולים בישראל במצב קשה. מהדו"ח עולה כי כפר קאסם הפכה למוקד הסיכון המרכזי
מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה עדכן הבוקר (שלישי) על עלייה חדה במספר המאובחנים החדשים. אחרי שבשעה 22:30 מספר המאומתים החדשים עמד על 588 בני אדם, הנתונים בחצות מצביעים על 714 נדבקים במהלך אתמול. מדובר בנתון הגבוה ביותר שהיה מאז ה-2 באפריל, והמספר היומי השלישי הכי גבוה שהיה בישראל. מספר החולים במצב קשה נותר יציב ועומד על 42.
לפי הנתונים, מספר הנשאים הפעילים עמד נכון לחצות על 7,015 - מספר הגבוה ביותר מ-5,000 מהנתון שהיה בסוף חודש מאי. יש לשים לב כי אתמול התקבלו תוצאות עבור 18,183 בדיקות (בדיקות לנבדקים חדשים שאינם מחלימים) ו-4% מהנבדקים נמצאו חיוביים.
עוד עולה מהנתונים כי בירושלים יש 756 נשאים פעילים, בתל אביב 697, בבני ברק 555 ובאשדוד - שם חל זינוק חד במספר החולים בימים האחרונים - מספר הפעילים הגיע ל-348.
בנוסף, בבת ים יש 253 מאובחנים שטרם החלימו מקורונה, בערערה שבנגב 213, ברהט 196, בטבריה 109, בבית שמש 95 וברמלה 86. מהנתונים עולה כי כפר קאסם הפכה למוקד הסיכון המרכזי. גם דימונה, בית שאן, לוד ונהריה בצמרת הרשימה.
בירושלים כאמור מספר הנשאים הגבוה ביותר, ומנתונים שהגיעו לידי ynet השכונות עם מספר הנשאים המוביל הן רוממה עם 35, רמות עם 25, הר חומה עם 20, בית וגן עם 19 והר נוף עם 18. לגבי 262 נשאים לא ידוע מקום מגוריהם.
אחת הנקודות הבולטות היא פריסת החולים במזרח ירושלים. גל הקורונה הראשון כמעט ופסח על השכונות הערביות אך כעת ישנם 14 מאומתים בשכונת בית חנינא, 7 בראס אל עמוד ו-8 בשכונת א-טור. חלק מהחולים שכתובתם לא ידועה מתגוררים במזרח ירושלים.
המספרים בשכונות הגדולות של ירושלים נותרו נמוכים יחסית, בשכונת גילה בה מתגוררים כשלושים אלף תושבים דווח על 12 חולים ובפסגת זאב על ארבעה בלבד.
אלעד מלכה, חבר מועצת העיר ירושלים מטעם סיעת התעוררות, מסר: "עיריית ירושלים ומשרד הבריאות אינם שולטים בניטור התחלואה בעיר ואינם יודעים לומר היכן מתגוררים כ-35% מהחולים הפעילים. מערך הניטור חייב להיות מדויק יותר, יש צורך להגביר את החקירות האפידמיולוגיות בכדי לאתר מוקדי הדבקה".
הבוקר פורסמו ב-ynet ו"ידיעות אחרונות" נתוני הפיזור של האחיות העובדות במערך האפידימיולוגי ברחבי הארץ, שמעלים שאלות קשות באשר להתמהמהות משרד הבריאות בכל הנוגע לטיפול בנושא בזמן הדעיכה במספר המאובחנים.
על פי הנתונים שהוצגו בשבוע שעבר בפני רופאים מחוזיים של משרד הבריאות, באזור הדרום שידע מספר מוקדי הדבקה בעבר ובו אמורות להתבצע 1,300 חקירות אפידמיולוגיות בחודש, עובדות שתי אחיות בלבד. 1,207 חקירות בחודש דורשות כוח אדם נוסף.
בתוך כך, אתמול החל מבצע הבדיקות הסרולוגיות בקופות החולים, שינסה לשפוך אור על שכיחות ההדבקה באוכלוסייה. מדובר בבדיקת דם, בניגוד לבדיקת ה-PCR הרגילה לאיתור הדבקה, שתוצע לבאים לבדיקות דם לפי פיזור שנקבע מראש, תנסה לאתר נוגדנים של הנגיף ותוכל לאבחן אדם שנדבק והחלים.
כמו כן, קבינט הקורונה החליט אתמול פה אחד על שורת צעדים להגבלת התקהלויות והתכנסויות. החלטות אלו התקבלו על רקע התנגדות עזה של השרים, התנגדותה שבעקבותיה נאלץ משרד הבריאות לרכך משמעותית את הגזירות שתכנן - אחרת לא היה זוכה לרוב. התחושה של השרים הייתה שמשרד הבריאות מעוניין להגיע להסכמה פה אחד כדי שהציבור לא יקבל מסרים סותרים.
למעשה, בדיונים הובהר לשרים כי ההגבלות שאותן אישרו לא יביאו לירידה משמעותית במספר הנדבקים. המטרה היא למעשה סטטוס-קוו במצב, ולמנוע עלייה נוספת בתחלואה. לא נמסר בינתיים מתי ההגבלות ייכנסו לתוקף ובכל מקרה אבן הבוחן תהיה אמצע יולי. אם עד אז לא תהיה עלייה דרסטית במספרי המונשמים, ככל הנראה לא יהיו החמרות נוספות.