שתף קטע נבחר

 

עם חלופות לתעודות ואי-ודאות: תלמידי היסודי והגנים יוצאים לחופש הגדול

אחרי שנת לימודים מלאת תהפוכות בעקבות משבר הקורונה, יצאו כמיליון וחצי תלמידים לחופשה. פרויקט "בית הספר של החופש הגדול" ייפתח מחר, וברקע כבר מתוכננת השנה הבאה בצל הנגיף

שנת הלימודים הבלתי שגרתית הגיעה לסיומה היום (ג') ומיליון וחצי ילדים – תלמידי בתי הספר היסודיים והגנים – יצטרפו מחר ל-761,000 תלמידי חטיבות הביניים והתיכונים שכבר יצאו לחופשה לפני 10 ימים. מחר צפויה להתחיל גם תוכנית "בית הספר של החופש הגדול" לילדי הגנים וכיתות א' עד ד', תשעה ימים מוקדם יותר מתכנון משרד החינוך. מנתוני הרשויות המקומיות עולה כי ערב הפתיחה, שיעור ההרשמה עדיין נמוך ועומד על 50%.

Pupils and teacher wear masks at a primary school in northern Israel  ()
תלמידים בקריית אתא

חזרה ללימודים בבית הספר גבריאלי בתל אביב (צילום: מוטי קמחי)
התלמידים יצאו לחופש הגדול, בצל הקורונה. ארכיון(צילום: מוטי קמחי)

חזרה ללימודים בבית הספר גבריאלי בתל אביב (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

התלמידים הגיעו היום למסיבות כיתתיות, קיבלו חלופות לתעודות ההערכה ונפרדו מחבריהם ומהמורים. שנת הלימודים מסתיימת בטון צורם לאחר מאבקים קשים בין משרד החינוך ומשרד האוצר ובין המורים, חודשים של השבתת הלימודים ואתגר ההוראה מרחוק.

 

נשיא המדינה, ראובן ריבלין, פרסם ברכה מיוחדת לתלמידי היסודי והגנים, וקרא להם להתחשב בהוריהם ולשמור על הקשר עם הסבא והסבתא, שמרוחקים מהם. "השנה שעברה עלינו הייתה משונה ביותר, ולפעמים אפילו גם קשה. אף אחד מכם בוודאי לא העלה על דעתו שיסגרו את כיתות הלימוד, ושהמורה תגיע אליו לחדר השינה, דרך מסך המחשב, בכל בוקר. אבל המציאות הפתיעה את כולנו ועלתה על כל דמיון", אמר ריבלין. "אני בטוח שתמצאו דרכים יצירתיות ובטוחות ליהנות מימי החופש הגדול. אנחנו מאחלים לכם חופשה נעימה ובטוחה".

בית הנשיא ארח האקתון לפיתוח טכנולוגיות למיגור אלימות במשפחה והצלת חיים לזכרה של מיכל סלה ז
בירך את התלמידים. ריבלין(צילום: מארק ניימן, לע"מ)

במקביל, במשרד החינוך החלו להיערך לשנה הבאה, שצפויה להיפתח בצל המגפה. המשרד פרסם היום מסמך שמתאר שלושה תרחישים לשנת הלימודים הבאה – סגר מלא, שילוב הוראה מרחוק או פתיחה של בתי הספר תחת מגבלות משרד הבריאות.

 

לפחות בשני התרחישים הראשונים ייאלצו בתי הספר לשלב הוראה מרחוק ובכך להתמודד עם ממצאי הכלכלנית הראשית של משרד האוצר שפורסמו השבוע. מהנתונים עולה כי ההוראה מרחוק מעמיקה את חוסר הפערים בגישה למחשבים ולרשת האינטרנט בין תלמידים מרקע חברתי-כלכלי שונה. המסר למשרד החינוך – צמצום השיטה ככל האפשר – הפוך מרוב התרחישים.

  (צילום: מוטי קמחי, אורי דוידוביץ', עידן ארבל)
תשעה ימים מוקדם מהמובטח. רן ארז, יואב גלנט ויפה בן דויד(צילום: מוטי קמחי, אורי דוידוביץ', עידן ארבל)

כמו כן, ממליץ במסמך מנכ"ל משרד החינוך הפורש, שמואל אבואב, לחלק את מקצועות הלימוד לארבעה אשכולות – שפה, מורשת, חברה, רוח, היסטוריה, גיאוגרפיה, תנ"ך, מולדת ואזרחות באשכול הראשון, האשכול השני יכלול מתמטיקה ומדעים, באשכול השלישי אנגלית, ובאשכול הרביעי חינוך גופני, אמנות חזותית, מוזיקה, תיאטרון, מחול וקולנוע.

 

בתי הספר יקבלו גמישות לקבוע את היקף השעות שיילמדו בכל אשכול. תוכני החובה יצומצמו ל-70% ובתי הספר יהיו רשאים לבחור תכנים מתוך שאר החומר שיוגדר כרשות. עוד צוין כי הלמידה תיערך בהרכבים שונים - בהם קבוצתית ושכבתית ללמידה בקבוצות דו-גיליות ורב-גיליות, בקבוצות הומוגניות והטרוגניות לבחירת בית הספר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים