שתף קטע נבחר

 

אירופה פותחת את השמיים: ארה"ב וישראל מחוץ לרשימה

מדינות האיחוד האירופי יאפשרו מחר לאזרחי 14 מדינות "בטוחות לטיסה" להיכנס ליבשת. הרשימה תתעדכן כל שבועיים, בכפוף לנדבקים בקורונה. ישראל וארה"ב מחוץ לרשימה, תאילנד ורואנדה בפנים. ומה עם סין?

האיחוד האירופי יפתח ממחר את גבולותיו האוויריים, חודשים אחרי סגירת השמיים בגלל מגפת הקורונה. 27 המדינות החברות באיחוד האירופי אישרו היום רשימה של 14 מדינות "בטוחות לטיסה", שמהן יוכלו להגיע החל מ-1 ביולי אזרחים למטרות פנאי ועסקים.

 

14 המדינות הן: אלג'יריה, אוסטרליה, קנדה, גיאורגיה, יפן, מונטנגרו, מרוקו, ניו זילנד, רואנדה, סרביה, דרום קוריאה, תאילנד, תוניסיה ואורוגוואי.

 

לפי BBC בריטניה, שעזבה את האיחוד האירופי בינואר, נמצאת ברשימה של חמש מדינות שאוטומטית הוגדרו כמדינות בטוחות. כמו בריטניה, גם שאר המדינות נמצאות באירופה אך לא חברות באיחוד: שווייץ, איסלנד, נורבגיה וליכטנשטיין. ארבעתן חתומות על אמנת שנגן, שמסדירה את אזור התנועה החופשית בתוך אירופה.

נמל תעופה צרפת (צילום: רויטרס)
בדיקות חום בנמל התעופה אורלי בפריז(צילום: רויטרס)

מדינות שלא נכללות ברשימה הן כאלה שהתפשטות הקורונה בהן נחשבת כרגע לחמורה בהשוואה לממוצע באיחוד האירופי. באיחוד אמרו שכדי שמדינה תיכלל ברשימה מספר הנדבקים בה צריך להיות יציב או במגמת ירידה. הרשימה תתעדכן מדי שבועיים.

 

למרות המחאות האמריקניות ארה"ב, שבחלק ממדינותיה מדווחים על שיאים בנדבקים בקורונה, נמצאת מחוץ לרשימה. גם ישראל, רוסיה, ברזיל, הודו וטורקיה בחוץ.

 

הקורונה פגעה קשות בענף התיירות באירופה, במיוחד במדינות בדרום היבשת כמו יוון, איטליה וספרד. לתיירים האמריקנים יש חלק חשוב ברווחי התיירות בגוש האירופי, במיוחד בחודשי הקיץ. לפי AP בשנת 2016 הגיעו 27 מיליון תיירים אמריקנים לאירופה.  

נמל תעופה ברלין (צילום: gettyimages)
בשדה התעופה טגל בברלין(צילום: gettyimages)
 

סין קיבלה אישור "על תנאי" – הגוש האירופי יאפשר טיסות מסין רק אם הרשויות בסין יאפשרו להכניס נוסעים מהאיחוד האירופי. לפי בריסל הדדיות היא תנאי הכרחי להימצאות ברשימה.

 

לפי רויטרס הרשימה מהווה המלצה למדינות האיחוד, מה שאומר שהן עדיין יוכלו להטיל הגבלות על הנוסעים מ-14 המדינות שמחוץ לגבולות האיחוד, וכמעט בוודאות לא יאפשרו כניסה של נוסעים ממדינות אחרות.

נמל תעופה ספרד (צילום: AFP)
בדיקות בנמל במדריד(צילום: AFP)
 

באמצע מרץ החליטו מדינות האיחוד האירופי לסגור את הגבולות החיצוניים שלהן, כדי לעצור את התפשטות הקורונה. גם הגבולות הפנימיים, בתוך הגוש, נסגרו ולאחרונה נפתחו בהדרגה.

 

מאז פתיחת הגבולות הפנימיים לכל מדינה יש מדיניות מעט שונה: יוון למשל מחייבת לערוך בדיקות קורונה לאזרחים מכמה מדינות באיחוד, בין השאר צרפת, איטליה, הולנד וספרד. היא דורשת מהאזרחים להיות בבידוד עד שהתוצאות מתקבלות. צ'כיה לא מאפשרת לאזרחים מפורטוגל ושבדיה להיכנס לשטחה.

 

אזרחי בריטניה אמנם יכולים להיכנס מאמצע החודש למדינות רבות באיחוד, אך הנוסעים מבריטניה נדרשים להיות בבידוד של 14 יום. באיחוד אמנם דורשים "הדדיות", אך נראה שבריטניה יוצאת מהכלל. חלק ממדינות הגוש הטילו הגבלות על נוסעים מבריטניה: צרפת דורשת מהם בידוד של שבועיים, ויוון אוסרת על טיסות נכנסות מבריטניה מסיבות בריאותיות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
האיחוד האירופי פותח שערים
צילום: EPA
מומלצים