שתף קטע נבחר

 

הרמטכ"ל נגד הסרט ג'נין ג'נין: "אסור שחופש הביטוי יאפשר את חופש הביזוי"

רא"ל כוכבי התייחס בטקס סיום קורס קצינים בבה"ד 1 לסרט שעורר סערה ציבורית בגין הטענות לטבח במחנה הפליטים, והבהיר כי הפעילות בוצעה לפי הסטנדרטים של צה"ל וגובתה גם בבית המשפט העליון. לדבריו, צה"ל יגבה חיילים כל עוד לא מדובר בתקלות ובבעיות ערכיות: "בשדה הקרב יכולים לטעות"

 

 

כוכבי מתייחס לסרט "ג'נין ג'נין"    (צילום: רועי עידן )

כוכבי מתייחס לסרט "ג'נין ג'נין"    (צילום: רועי עידן )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הרמטכ"ל אביב כוכבי יצא הערב (רביעי) להגנתם של חיילי המילואים שהשתתפו במבצע "חומת מגן", בעקבות הטענות שעלו נגדם בסרט "ג'נין ג'נין", שיוצרו מוחמד בכרי נתבע בשלוש השנים האחרונות בגין דיבה והוצאת לשון הרע. כוכבי התעקש כי הלוחמים "לחמו במקצועיות ובנחישות מבית לבית, ונקטו מאמצים רבים על-מנת למנוע פגיעה באזרחים.

 

ראובן ריבלין ואביב כוכבי (צילום: רועי עידן )
"אסו שחופש הביטוי יאפשר את חופש הביזוי". רא"ל כוכבי(צילום: רועי עידן )

"כדי לעצור את האויב ששלח עשרות מתאבדים לקניונים ולאוטובוסים נאלצנו לפשוט על כפריו ולכבוש את הערים הפלסטיניות כדי למגר טרור ורצח", אמר הרמטכ"ל בטקס הסיום של קורס הקצינים בבה"ד 1, בהיעדר הורי הקצינים החדשים. "אחד המוקדים האלימים והאכזריים ביותר היה מחנה הפלטים ג'נין. חיילי המילואים נקראו לשירות, התייצבו כגוף אחד ויצאו לעקור את תשתיות הטרור מהמחנה".

 

את היחס הראוי לסרט כינה הרמטכ"ל "הרצחת וגם ירשת", ואמר כי "אסור שחופש הביטוי יאפשר את חופש הביזוי". לדברי הרמטכ"ל, הלוחמים "הואשמו בביצוע טבח בחסות חופש הביטוי", ובחסות חופש הביטוי הפכו לפושעי מלחמה.

 

מוחמד בכרי, יוצר הסרט "ג'נין ג'נין" (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מוחמד בכרי, יוצר הסרט "ג'נין ג'נין"(צילום: מוטי קמחי)

"הם לחמו על פי הסטנדרטים של צה"ל, וגם בית המשפט העליון חשב כך כשכתב בפסיקותיו השונות כי 'עניינו בביטוי שקרי ציבורי' ו'טענות שקריות ומצגי עובדות מסולפים ומעוותים'", אמר הרמטכ"ל והוסיף כי "הלחימה בשטח בנוי היא הקשה ביותר. עושים מאמץ לזהות מי אויב ומי אזרח, וכל זאת תחת לחץ להתקדם קדימה בנחישות ולהשלים את המשימה".

 

כוכבי אמר כי הצבא יגבה את חייליו כל עוד לא מדובר ב"תקלה ברורה או בעיה ערכית", והוסיף כי "תדע כל אם שמסרה גורל בנה בידי מפקדים שיתנו לו גיבוי. בשדה הקרב מפקדים יכולים לטעות, ובמקצוע שההחלטות מתקבלות תחת לחץ ייתכנו טעויות. ההחלטות נדרשות להתקבל תוך שניות, ולפעמים בשבריר שנייה. הלוחמים חייבים לקבל את מלוא הגיבוי וההבנה תחת התנאים הללו".

 

ב-14 השנים האחרונות מתנהל מאבק משפטי וציבורי נגד הקרנת הסרט בישראל. היועץ המשפטי לממשלה הצטרף לתביעת לוחמי המילואים, אך עד לרגע זה לא הגיש את עמדתו בעניין. ההליך המשפטי שמנהל סא"ל במיל' ניסים מגנגאי, שלחם בג'נין במסגרת המבצע, יוכרע בחודשים הקרובים.

 

מחיילים שלחמו בג'נין ומשפחות ששכלו את בניהן בקרב נמסר כי "דברי הרמטכ"ל הם מסר מהדהד ליועמ"ש ולכל מערכת המשפט שחייבת לעצור את המשך הפצתו והקרנתו של הסרט. מערכת המשפט מתירה כבר 18 שנה את הדם שלנו כשהיא מאפשרת את המשך הפצתו והקרנתו של הסרט שיצר מוחמד בכרי שבו הוא הפך אותנו, ואת צה"ל כולו, לפושעי מלחמה, רוצחים ונאצים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי עידן
הרמטכ"ל כוכבי
צילום: רועי עידן
מומלצים