שתף קטע נבחר

 

אביה של תהילה נגר ז"ל לשופטי העליון: "הוא הרג גם אותנו"

משפחתה של תהילה נגר ממשיכה במאבק המשפטי להחמרת עונשו של ראאד רושרוש, בן זוגה לשעבר של בתם, שהורשע בהריגתה. אביה של תהילה, יגאל, התייצב בבית המשפט העליון: "רבבות בעם ישראל מחכים למוצא פיכם. לא נוותר לעולם"

 

 

צילום: אלכס גמבורג

צילום: אלכס גמבורג

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בית המשפט העליון דן הבוקר (יום ה') בערעורו של ראאד רושרוש, שמרצה 19 שנות מאסר לאחר שהורשע בהריגת זוגתו לשעבר תהילה נגר. רושרוש ערער על חומרת העונש, ודרש להחיל עליו דין מקל של המתה בקלות דעת במסגרת הרפורמה בעבירות ההמתה. ברפורמה נקבע כי העונש המירבי על המתה בקלות דעת הוא 12 שנות מאסר.

חצי חצי תהילה נגר ראיד בן רושרוש גזר דין בן זוג הריגה הרג (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

יגאל, אביה של המנוחה, אמר לשופטים במהלך הדיון כי המשפחה רואה בפרשה תיק רצח. "מעולם לא הסכמנו לנושא של ההריגה. צריך לקחת בחשבון שהוא גם הרג אותנו", אמר. "זמני בעולם הזה קצוב, וזו לא קלישאה. גם אני וגם אשתי חלינו. אנחנו מבקשים החמרה. בעם ישראל מחכים רבבות למוצא פיכם ולהחמרה בעונש. לא נוותר לעולם".

 

"במקום אחר הוא היה מקבל מאה שנה"

מחוץ לאולם אמר האב: "אנחנו הקורבן, אנחנו אלה שנפגענו, לא משפחת הרוצח או ההורים שלו. הוא איים עלינו ברצח לפני זה, ולא ידענו את זה. הוא איים עליה שאם היא לא תיעתר לו - הוא ירצח את ההורים שלה. לעולם אנחנו לא נרשה שהבת שלנו תלך עם ערבי, חד וחלק אני אומר את זה. הסוף ידוע מראש. מי שהולך עם ערבי, זה הסוף.

 

"בתי המשפט לצערי בנושאים האלה עובדים לטענתם לפי החוק, אבל תראו לי פעם אחת - מישהו ראה פעם שמאה שופטים יוצאים להפגין במדינת ישראל על הקלות, הרציחות, על העונשים שהם לא עונשים? כל יום פה נרצחת אישה, כל יום נרצח אדם אחר, ואנחנו משלמים את המחיר יום-יום. במקום אחר הוא היה מקבל מאה שנה והיה צריך להיאבק על צלחת אורז בכלא. פתאום הוא מגמגם, הבת שלי לא דיברה, היא קיבלה את המכות ובסוף שילמה את המחיר".

הוריה של תהילה נגר בביהמ
הורי המנוחה יגאל וזהבה בבית המשפט העליון, היום(צילום: שלו שלום)

בנובמבר האחרון גזר בית המשפט המחוזי בנצרת 19 שנות מאסר על רושרוש, תושב מרר, שהודה והורשע בהסדר טיעון בהריגת בת קיבוץ גינוסר. בית המשפט קבע עוד כי רושרוש יפצה את משפחת המנוחה ב-258 אלף שקל, והשית עליו גם 24 חודשי מאסר על תנאי.

 

גופתה של נגר נמצאה ב-20 בדצמבר 2016 סמוך לכביש סובב כינרת, ליד המושבה מגדל. רושרוש, שהיה בן זוגה של נגר במשך כשנתיים, נעצר תוך זמן קצר. לאחר כמה שבועות של חקירה הגישה נגדו הפרקליטות כתב אישום בגין רצח.

 

לפי כתב האישום המקורי, "רושרוש החל לתקוף את המנוחה, בעוד שהיא מנסה להתגונן מפניו. לאחר מכן, דחף הנאשם את המנוחה לשיחים שבצידו המזרחי של החניון, שם חנק אותה בגרונה והוסיף לחבוט בה בחוזקה בפניה וגרם לה לדימום רב - עד שאיבדה את הכרתה. או אז, גרר הנאשם את המנוחה לצידו הצפוני של החניון ושם הטיח בראשה אבן שפה במשקל של כ-30 ק"ג, רוצץ את גולגולתה וגרם למותה. לאחר הרצח, עזב הנאשם את החניון ושב לביתו באמצעות הג'יפ".

 

רושרוש כפר בכתב האישום. סנגוריו הצליחו בתום משא ומתן ממושך עם נציגי הפרקליטות בצפון לשנות את סעיף האישום להריגה לאחר שהתגלו מחדלים בחקירה. במהלך הדיונים התברר כי האבן שהטיח הנאשם בראשה של המנוחה נאספה מהזירה רק יום אחרי מציאת הגופה.

ראיד בן רושרוש (צילום: גיל נחושתן )
ראאד רושרוש(צילום: גיל נחושתן )

משפחת המנוחה עתרה לבג"ץ נגד הסדר הטיעון שנחתם בעניינו של הנאשם, ובעקבות כך הורה בית המשפט העליון לבית המשפט המחוזי בנצרת לעכב את מתן גזר הדין של רושרוש. ואולם, חודש לאחר מכן דחה בג"ץ את העתירה. ראש הרכב השופטים, השופט אלכס שטיין, ציין אז בפסק הדין: "החלטת הפרקליטות בדבר הסדר הטיעון עם הנאשם נהנית מחזקת תקינות שבה לא הוטל כל ספק.

 

"הנאשם כבר הודה במעשה הריגה על סמך הסדר הטיעון, ובית המשפט הרשיעו בעבירה זו ובעבירות נוספות על סמך הודאתו. כל שנשאר לבית המשפט לעשות הוא לגזור את דינו של הנאשם. לנוכח שינוי לרעה במצבו של הנאשם, ספק גדול בעיניי אם בכלל ניתן לבטל את הסדר הטיעון שנעשה עימו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים