שתף קטע נבחר

 

לראשונה: אובחנו יותר מ-1,000 חולי קורונה ביממה

1,107 נדבקים בקורונה אובחנו בישראל ביממה החולפת במקביל לשיא במספר הבדיקות, שעמד אתמול על יותר מ-24 אלף. 70 מאושפזים במצב קשה, מהם מונשמים 27. מספר החולים הפעילים עלה ל-9,618. מהבוקר: איסור התקהלות של יותר מ-20 בני אדם במקומות סגורים

מעבדה בדיקה בדיקות קורונה קופת חולים לאומית אור יהודה (צילום: AFP)
מעבדת בדיקות קורונה באור יהודה(צילום: AFP)

ביממה החולפת אובחנו בישראל עוד 1,107 חולי קורונה. כך עולה מנתוני משרד הבריאות שפורסמו הבוקר (שישי). בכך, עלה מספר חולי הקורונה הפעילים ל-9,618. מבין החולים, 70 מאושפזים במצב קשה בבתי החולים. בסך הכול אובחנו עד כה 27,542 חולים. מניין הנפטרים עלה ל-325.

 

השיא במספר המאובחנים נרשם במקביל לשיא במספר הבדיקות, שעמד אתמול על יותר מ-24 אלף. יצוין כי למרות הזינוק אתמול במספר הבדיקות (כ-3,000 יותר מאשר ביום רביעי) - שיעור האבחון נותר זהה ונותר 4.5%. ואולם, בהשוואה לתחילת השבוע הוא עלה באופן משמעותי.

 

 

בנוסף, השבוע גם נרשם זינוק במספר החולים במצב קשה - מאז יום שישי שעבר נוספו 24 חולים חדשים. כמו כן, גם מספר המונשמים עלה ביממה האחרונה ועומד על 27, לאחר שבמשך כמה ימים התייצב סביב 24 או 25. לפי הנתונים, תשעה בני אדם הלכו לעולמם מסיבוכי המחלה בשבוע האחרון.

 

בעקבות העלייה בתחלואה בביתר עילית הוחלט לסגור מתחילת השבוע הבא את כל מוסדות החינוך בעיר. הורים קיבלו הודעה שלפיה הקייטנות לא יפעלו, ובמקביל תקף ראש העיר מאיר רובינשטיין את התנהלות הממשלה בעקבות ההחלטה לסגור את מוסדות החינוך. הוא מבקש להוציא את חולי הקורונה מהעיר.

 

לפי נתוני משרד הבריאות, בשלושת הימים האחרונים אובחנו בביתר עילית 37 נשאי קורונה. מספר הנדבקים בעיר מפרוץ המגפה עומד על 443, ומהם החלימו 302.

 

אמש הציג ראש הממשלה בנימין נתניהו את המגבלות החדשות שצפויות לעלות לאישור ועדת הקורונה בכנסת. השרים הצביעו בעד צמצום המשתתפים בהתקהלויות במקומות סגורים ל-20 בני אדם, ול-50 בני אדם באולמות אירועים, בתי כנסת, ברים ומועדונים.

 

החלטת הממשלה לגבי אולמות, ברים, מועדונים ובתי תפילה תיכנס לתוקף בשבוע הבא בכפוף לאישור ועדת הקורונה, וההחלטה להגבלת התקהלויות במקומות נכנסה לתוקף הבוקר לאחר חתימתו של מנכ"ל משרד הבריאות. ההחלטה על ההגבלות במסעדות נדחתה לשבוע הבא.

 

רה"מ נתניהו הציג הגבלות חדשות    (צילום: לע"מ )

רה"מ נתניהו הציג הגבלות חדשות    (צילום: לע"מ )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"בתחילת השבוע היינו עם נתון של 450 נדבקים ביום, והיום אנחנו עומדים על כמעט 1,000 נדבקים", הזהיר נתניהו. "בשיא הקודם, ב-31 במרץ היו 738 נדבקים ביום. הגענו עד 700 ומשהו, ועכשיו אנחנו ב-1,000. מיום ראשון ועד היום עברו רק כמה ימים, ומספר החולים הכללי עלה ביותר מ-100%. מספר החולים הקשים עלה ב-50%".

 

ראש הממשלה הוסיף כי "מישהו אמר שאין חולים קשים. בהתחלה זה היה ככה, אבל הם מדביקים את הקצב עם הנדבקים. הנתונים הם חדים, ברורים ולא משאירים לי ברירה. חייבים לחזור למדיניות ההגבלות כדי לשטח את העקומה. גם מדינות גדולות מאיתנו מאמצות הגבלות וסוגרות. אנחנו משתדלים לא לעשות את זה, אבל הכי קל להשאיר את המצב כמו שהוא. אם ננהג כך - נגיע מהר לאיבוד שליטה. בקצב גידול אקספוננציאלי מחר יהיו אלפים ועשרות אלפים של נדבקים. אסור להגיע לשם. אני לא רוצה להגיע לסגר ההרמטי שהיינו בו".

החלטות הממשלה על ההגבלות ()

נתניהו אמר כי "אנחנו חייבים לשנות כיוון - ועכשיו. הנגיף לא מתחשב בנו. כשיש לו הזדמנות הוא תוקף, ולכן אנחנו צריכים לנהוג כמו מפקד בשדה קרב. כשהאויב משפר עמדות - אסור להישאר עם התוכנית הישנה. צריך להתאם את התוכנית לאויב. כיוון שלהבנתנו פוטנציאל ההדבקות הגדול ביותר נובע מהתקהלויות חברתיות במקומות סגורים, החלטנו על מגבלות התכנסות ואירועים במרחבים הסגורים".

 

ראש הממשלה האשים את הגורמים המשפטיים בממשלה בעיכוב ההחלטות. "מה שיכולנו לעשות בממשלת מעבר דרך תקנות לשעת חירום, פתאום אחרי שהרכבנו ממשלה יש חוקים. יש הנחיות מהיועמ"ש: 'תעשה ככה ותעשה ככה'. יש מכשולים ומתגברים עליהם. אני מתכוון להעביר בשבוע הבא חוק קורונה שנותן לנו את היכולת להתגבר על כל המכשולים שתיארתי עכשיו".

 

השר אדלשטיין: "זו מלחמת שלום האזרח"    (צילום: לע"מ)

השר אדלשטיין: "זו מלחמת שלום האזרח"    (צילום: לע"מ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

שר הבריאות יולי אדלשטיין אמר: "חיינו באיזושהי אשליה שהאוכלוסייה שנדבקת היא אוכלוסייה צעירה, ושאין שום צורך לדאוג. בימים האחרונים אנחנו לומדים שבמאבק בנגיף הקורונה אין ניסים. יש עלייה מאוד מדאיגה גם בחולים החדשים במהלך כל חודש יוני. ביום וחצי של חודש יולי קיבלנו כבר 10 חולים קשים".

 

אדלשטיין הוסיף: "הנגיף מתפשט ולצערי הרב אנחנו רואים שגם האוכלוסייה המבוגרת וגם בעלי מחלות רקע נפגעים, נדבקים. זוהי שעת חירום. מלחמת שלום האזרח. עם ישראל פחות מנוסה במלחמה מהסוג הזה. יש דברים שאנחנו במערכת הבריאות חייבים לעשות, כמו לקטוע שרשראות הדבקה. אנחנו כבר שלושה ימים רצוף מבצעים יותר מ-20 אלף בדיקות ביום, וזה רק חלק מהעניין.

 

"אנחנו עובדים על קיצור הזמן לפענוח הבדיקה, ואני חייב לומר שיש בזה הישגים לא רעים", הוסיף השר. "גם מצב של 26 שעות בין דגימה לתשובה זה לא מספיק. אנחנו לא במצב אידיאלי. הוספנו אחיות כדי לתגבר את המערך הזה, גייסנו 280 סטודנטים לרפואה וסיעוד. הם עובדים לילות כימים אבל אין מומחה שחושב ששיפור המערך הזה, גם אם נביא עוד 10,000 סטודנטים ומאות אחיות, ייתן מענה לגל התחלואה שאנחנו עדים לו".

 

אלדשטיין אמר כי הוא מצטער עבור כל הצעירים שצפויים להתחתן, אך "השמחות בגני האירועים", כלשונו, הפכו למקור הדבקה. "יש לנו ערים שלמות עם תחלואה גבוהה בעקבות אירוע משמח אחד. אין מנוס, ליבי כואב, אבל אנחנו נאלצים לצמצם את הנוכחות באולמות ובגני האירועים למקסימום 50 איש. כך גם במועדונים ובברים. אנחנו לא נוגעים כרגע במקומות העבודה, אבל המשך המדיניות תלוי בכל אחד ואחת מאיתנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
מעבדת בדיקות קורונה
צילום: AFP
מומלצים