שתף קטע נבחר

אחרי לידת חירום ו-5 החייאות - רוזמרין נפגשה עם בתה התינוקת

כשרוזמרין קסטדנה לברדה התעוררה במחלקת ניתוחי לב במרכז הרפואי סורוקה, היא לא יכלה לדמיין מה עברה בדרך לשם. מספר ימים קודם לכן אושפזה בשבוע ה־31 להריונה והובהלה לניתוח קיסרי דחוף - שאחריו הפסיק ליבה לפעום. הרופאים זיהו כי מדובר בתסחיף ריאות, ורק אחרי חמש החייאות היא חזרה לחיים - הישר אל בתה התינוקת. צפו במפגש המרגש

 

 

זה נשמע כמו תסריט של פרק מותח באחת מסדרות בית החולים, אבל מה שקרה לרוזמרין קסטדנה לברדה (28) לגמרי אמיתי - ואפילו עם סוף משמח. רוזמרין הגיעה למרכז סבן למיילדות בבית החולים סורוקה בבאר־שבע לבדיקת אולטרסאונד שגרתית בשבוע ה־31 להריונה, שבמהלכה אובחן קיצור צוואר הרחם ופתיחה קלה, והיא אושפזה מיד במחלקת נשים.

  

אחרי שלושה ימים במחלקת הנשים, בתום ביקור רופאים במחלקה, הרגישה רוזמרין כאב עז בבטנה, ועם חשד להיפרדות השליה הובהלה לחדר ניתוח לביצוע ניתוח קיסרי דחוף. הניתוח הצליח והתינוקת חולצה בשלום, אלא שאז קרס ליבה של רוזמרין והופיעה ירידה חדה בלחץ הדם שלה, והצוות החל בביצוע פעולות החייאה. במקביל הוזעק לחדר הניתוח צוות מנתחי לב, טכנאי מכונת לב־ריאה ואחיות חדר ניתוח, שחיברו את היולדת למכשיר האקמו.

  

החשד הראשוני של הצוות היה שמדובר בתסחיף ריאתי מסיבי או בתסחיף מי שפיר, והם העבירו את היולדת המחוברת למכשיר האקמו לחדר היברידי המשלב חדר צנתורים וחדר ניתוח, שבו ניתן לבצע טיפולים משולבים בעזרת הציוד המתקדם ביותר. אחרי שעברה צנתור עורק הריאה התברר שאכן, כפי שהעריך הצוות, סבלה מריבוי תסחיפים - קרישי דם שככל הנראה הגיעו מאזור האגן אטמו את כלי הדם וגרמו לליבה לקרוס.

  

  (צילום: חיים הורנשטיין)
סוף טוב. רוזמרין עם בתה והצוות הרפואי(צילום: חיים הורנשטיין)

 

בשלב הזה עשרות אנשי צוות בכיר ומקצועי של מנתחי לב־חזה, מנתחי כלי דם, גינקולוגים, מרדימים, קרדיולוגים, טכנאי לב־ריאה ואחיות חדר ניתוח כבר טיפלו ביולדת כשהם נאבקים במשך שעות רבות על חייה. הצוות החליט להסיר בניתוח את הקרישים אשר חסמו את מוצא ליבה מעורקי הריאה, לנתק אותה ממכשיר האקמו ולתת לה אנטידוט, נוגד רעל, שאיפשר לעצור ולהשתלט על הדימום הבטני. לבסוף התברר כי קיבלו את ההחלטות הנכונות ובזמן אפס: בזכות הפעולות המורכבות שביצעו ניצלו חייה של היולדת, וכבר למחרת מצבה השתפר משמעותית, היא נותקה ממכשיר ההנשמה ובהדרגה חזרה לעצמה.

  

כיממה לאחר מכן, בליווי של הצוות הרפואי, הגיעה רוזמרין לפגייה לראות את התינוקת. "נכנסתי לניתוח קיסרי והתעוררתי במחלקה לניתוחי לב", סיפרה רוזמרין הנרגשת. "רק עכשיו אני מתחילה לעכל את מה שעבר עליי ואת העובדה שהייתי בין חיים למוות. אני מודה לצוות הרב שטיפל בי והציל את חיי. זה לא ברור שכל כך הרבה אנשים מטפלים באדם אחד. מדהים לדעת שזה רק חלק מהאנשים שטיפלו בי ושיש עוד אחרים. אני שמחה שאני עתידה להשתחרר ושאני ובתי מרגישות טוב".

  

פרופ' טלי זילברשטיין, מנהלת חדרי ניתוח נשים ואשפוז יום נשים בסורוקה, סיפרה: "בחדר הניתוח, חרף הלחצים לבצע קודם את פתיחת הבטן בגלל הדימום התוך־בטני, קיבלנו החלטה לפתוח ראשית את בית החזה, ובזכות זה הצלנו אותה והיא נשארה עם רחם תקין ללידות נוספות". ד"ר איגור גרוזמן, מנהל היחידה להרדמה מיילדותית, הסביר: "דום לב במסגרת חדר ניתוח זה אירוע לא שגרתי שדרש מאיתנו קור רוח, מקצועיות ונחישות". ד"ר ירון ישי, רופא בכיר במחלקה לכירורגיית לב־חזה, הוסיף: "זו עבודת צוות מורכבת שבבסיסה יש שרשרת של קבלת החלטות נכונות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים הורנשטיין
רוזמרין קסטדנה עם בתה
צילום: חיים הורנשטיין
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים