שתף קטע נבחר

חדשות האקדמיה: התמחות בתואר, פרס וחשמל ירוק

באוניברסיטת חיפה פתחו קורס המשלב לימודים תיאורטיים, סדנאות קריירה והתנסות מעשית, חוקרת מאוניברסיטת תל אביב זכתה בפרס יוקרתי, בבר-אילן עוברים לחשמל ירוק ותפקיד חדש לנשיא הטכניון לשעבר. חדשות האקדמיה - מדור שבועי

 

 

תוכנית "טריפל מתמחים" 

חדש באוניברסיטת חיפה: קורס המשלב לימודים תיאורטיים, סדנאות קריירה והתנסות מעשית במקומות עבודה, במטרה להעניק לסטודנטים כלים לעולם התעסוקה במגוון תחומים. באוניברסיטה אמרו כי ייחודו של הקורס הוא שניתן לקחת אותו בחוגים שונים, כשבכל חוג החומר התיאורטי וההתנסות מותאמים לתוכני החוג. "המשמעות של מולטי תואר באוניברסיטת חיפה היא להעניק לכל סטודנט וסטודנטית שלנו את ארגז הכלים לעולם התעסוקה של המאה ה-21 וברור לנו שאי אפשר לעשות זאת רק בלימודים בכיתה", אמר נשיא האוניברסיטה פרופ' רון רובין.

 

קורסי פרקטיקום או כאלה המשלבים התנסות היו קיימים עד היום במגוון קטן מאוד של חוגי לימוד, בדרך כאלה השייכים לדיסציפלינה ספציפית. כחלק משיטת המולטי-תואר של אוניברסיטת חיפה, יוכלו עכשיו סטודנטים בחוגים שעד כה לא היו בתוכניות פרקטיקום, ליהנות גם הם מהתנסות מעשית והקניית כלים לשוק העבודה באחת מתוך כ-80 חברות וארגונים מובילים שהצטרפו לתוכנית. מטרת התוכנית, כך אמרו באוניברסיטה, היא להעניק לסטודנטים ניסיון תעסוקתי בתחום לימודיהם, כבר במהלך התואר, כך שיהיה להם יתרון על פני מועמדים אחרים בתהליך חיפוש העבודה עם סיום התואר.

 

אוניברסיטת חיפה (צילום: אלעד גרשגורן) (צילום: אלעד גרשגורן)
אוניברסיטת חיפה(צילום: אלעד גרשגורן)

 

את הקורסים ניתן לקחת בתוכנית שנקראת "טריפל מתמחים" והם מחולקים לשני סוגים: קורסים ייעודים בתוך החוגים המשתתפים בתוכנית או קורס כללי עבור סטודנטים מחוגים שאינם משתתפים בתוכנית. הקורסים החוגיים ישלבו שיעורים תיאורטיים הקשורים לעולם התוכן הרלוונטי. כך, למשל, במדעי המדינה יעסוק הקורס בתחום של המגזר הציבורי והוא יכלול תכנים הקשורים לתכנון וניהול אסטרטגי, שינויים ארגוניים, תוכניות עבודה ובקרה, יחסי עבודה ועוד. בחוג לשירותי אנוש יכלול הקורס נושאים הקשורים לארגונים וחברה, היררכיות בארגונים, מעורבות חברתית ועוד. במקביל, יעברו הסטודנטים בכלל הקורסים השייכים לתוכנית סדנאות קריירה כמו סדנת כתיבת קורות חיים ושיווק עצמי, סדנת ראיון עבודה, כיצד ליזום בארגון ועוד.

 

בין החברות שהצטרפו לתוכנית: "כאן תאגיד השידור", עיריית חיפה, בית הדין לעבודה, עמותת אור ירוק, מספנות ישראל ועוד. כל סטודנט יתקבל להתמחות לאחר ראיון קבלה ותיאום ציפיות, כשמהצד השני, כל ארגון יתחייב להעמיד עובד ספציפי שיהיה החונך של הסטודנט, כך שהסטודנט יבצע עבודה משמעותית בפעילות הליבה השוטפת של הארגון שתעניק לו ניסיון וידע מעשי. כחלק מדרישות הקורס, הסטודנט יבצע פרויקט סיום ביצועי בארגון בו ביצע את ההתמחות, מה שיחזק עוד יותר את העבודה המשמעותית שעליו לבצע. עבור הארגונים שלוקחים חלק בתכנית, זוהי הזדמנות להרוויח תוצרים מקצועיים, חשיפה לעתודות כוח אדם, אחריות חברתית ואפשרויות לפיתוח מיומנויות ניהול בקרב עובדי הארגון.

 

"הצעד הראשון בשוק העבודה הוא אולי הצעד הקשה ביותר ותוכנית הטריפל מתמחים שלנו מסייעת לסטודנטים בשלוש נקודות מפתח: היא גם מעניקה התנסות מעשית, גם מאפשרת לסטודנטים לקבל המלצות שישרתו אותם כשיחפשו עבודה וגם מאפשרת להם ליצור רשת קשרים תעסוקתית", אמרה דיקנית הסטודנטים של אוניברסיטת חיפה, פרופ' ג'ני קורמן.

 

פרס יוקרתי לחוקרת

פרופ' רונית סצ'י-פאינרו, ראש המעבדה לחקר סרטן וננו-רפואה בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב, זכתה בפרס 'מיכאל ברונו' היוקרתי על מחקרה פורץ הדרך בפיתוח חיסון מהפכני נגד סרטן העור מלנומה. סצ'י-פאינרו הצליחה לפתח חיסון ראשוני נגד סרטן העור מלנומה שהוכח כיעיל בעכברי מודל החיסון בשלושה מצבים עיקריים: כטיפול מונע, כתרופה לגידול הראשוני, ולמיגור גרורות. המחקר שפורסם בכתב העת הנחשב Nature Nanotechnolgy עורר הדים רבים בארץ ובעולם.

 

פרופ' רונית סצ'י-פאינרו ( )
פרופ' רונית סצ'י-פאינרו( )

 

הפרסים על-שם מיכאל ברונו ז"ל מוענקים מדי שנה על ידי קרן יד-הנדיב, לשלושה מדענים וחוקרים ישראלים מתחת לגיל 50 שהוכיחו כשרון ויצירתיות יוצאי דופן בעבודתם האקדמית, ואשר זוהו על סמך הישגיהם כבעלי פוטנציאל לפריצות דרך משמעותיות בתחומם.

 

הוועד המנהל של המכון הישראלי ללימודים מתקדמים בחר להעניק לרונית את הפרס ע"ש מיכאל ברונו לשנת 2020 בשל מחקרה פורץ הדרך ותרומתה הייחודית לחקר הרפואה. בנוסף לכך, יעמוד לרשותה של החוקרת מענק מחקר אותו ניתן לממש בתוך שלוש שנים ממועד הזכייה.

 

בתוך כך, הפקולטה לרפואה באוני' תל אביב הודיעה על זכייתם של הסטודנטים טננבאום לי ורד ואשל יוסי בפרס 'חוה ושמעון טופור' על מצוינות בלימודים ותרומה לקהילה. הפרס נועד להבליט ולציין מבין הסטודנטים לרפואה את המצוינים ויוצאי הדופן, תוך הדגשת המצוינות אשר תוערך בכל הקשור ללימודים וציונים כמו גם לעשייה ולתרומה לחברה.

 

קמפוס ירוק

אוניברסיטת בר אילן חיברה בשבוע שעבר חלק מבנייני הקמפוס לצריכת חשמל המבוססת על פאנלים סולאריים, בהשקעה 7 מיליון שקלים.

 

 

במכרז, שפורסם להקמת הפרויקט, נבחרה חברת נקסטקום והונחה התשתית להפעלת הפאנלים הסולאריים בשבעה בניינים בקמפוס. באוניברסיטה אמרו כי מדובר בשלב ראשון של התוכנית רב-שלבית וארוכת טווח להתייעלות אנרגטית שהיא חלק מהתכנית האסטרטגית 'בר-אילן 2027', שעליה הכריז נשיא האוניברסיטה, פרופ' אריה צבן.

 

פאנלים סולארים (צילום: שלומי נויפלד)
פאנלים סולארים(צילום: שלומי נויפלד)

 

מנכ"ל אוניברסיטת בר אילן, זהר ינון, אמר: "כמוסד שנשען על ערכים של חדשנות וקידמה ראינו לנכון לפעול גם בתחום האנרגיה הירוקה ובחרנו להשקיע 7 מיליון שקלים מתוך הבנה שנקבל את הכסף חזרה בהתייעלות אנרגטית ושמירה על הסביבה. צריכת חלק מן החשמל באמצעות תשתית של אנרגיה מתחדשת משתלבת היטב בהכרזה עלינו כ'קמפוס ירוק' על ידי המשרד להגנת הסביבה. כבר היום מתנהלים בבר אילן פרויקטים ומחקרים פורצי דרך בתחום איכות הסביבה. אני משוכנע שעם ההצלחה של פרויקט זה נוכל לקדם פרויקטים נוספים שיביאו ערך מוסף משולש כלכלי, חברתי וסביבתי".

 

תפקיד חדש

פרופ' אמריטוס פרץ לביא, שכיהן כנשיא הטכניון בשנים 2019-2009, התמנה ליו"ר אגודת ידידי הטכניון בישראל. פרופ' לביא מחליף בתפקיד את איש העסקים בוגר הטכניון אלוף (מיל') חגי שלום, שסיים שש שנות כהונה כיו"ר האגודה.

 

נשיא הטכניון פרופ' אורי סיון בירך על המינוי והודה לפרופ' לביא על הסכמתו לשמש יו"ר אגודת ידידי הטכניון בישראל. "בתקופה המאתגרת שבה אנו נמצאים היום", אמר הנשיא, "חשוב שנתרכז בחיזוק בסיס הטכניון בישראל באמצעות הידוק הקשרים עם התעשייה הישראלית ועם בוגרי הטכניון לדורותיהם, כדי שנבטיח את המשך המובילות המדעית-מחקרית של הטכניון בארץ ובעולם". פרופ' סיון הודה בחום בשם משפחת הטכניון לאלוף (מיל') חגי שלום, יו"ר אגודת ידידי הטכניון היוצא, על פועלו לקידום האגודה.

 

פרופ' פרץ לביא (צילום: ניצן זוהר, דוברות הטכניון)
פרופ' פרץ לביא(צילום: ניצן זוהר, דוברות הטכניון)

 

"לפני 45 שנה קשרתי את גורלי בגורל הטכניון," אמר פרופ' לביא בעקבות ההודעה על מינויו. "כאן התפתחתי כחוקר וכמחנך וכאן התקדמתי בשדרת הניהול הטכניונית עד לתפקיד המחייב של נשיא הטכניון. אני גאה להיות חלק ממשפחת הטכניון - משפחה שכל חבריה עתירי הישגים, מחויבים למדע ולהשכלה, אנשים שאכפת להם זה מזה, מהמדינה שבה הם חיים ומבני אדם בכל מקום שיהיו בו. לטכניון תפקיד מרכזי בפיתוח המדינה וביצירתה של תעשייה הייטק בעלת שם עולמי. לאגודת הידידים של הטכניון בישראל תפקיד חשוב ומרכזי בשמירה על המשך היותו מוסד אקדמי מוביל בארץ ובעולם. בתור יו"ר אגודת ידידי הטכניון בישראל אפעל לחזק את הקשר בין הטכניון לבוגריו ולתעשייה הישראלית".

 

פרופ' לביא, מומחה בעל שם עולמי לחקר השינה, הוא יזם שנמנה עם מייסדי "איתמר מדיקל" וחברות נוספות בתחום ההנדסה הביו-רפואית. לפני מינויו לנשיא הטכניון הוא שימש בתפקידים בכירים אחרים ובהם דיקן הפקולטה לרפואה ע"ש רפפורט וסגן נשיא הטכניון לקשרי ציבור ופיתוח משאבים. ב-2015, במקביל לכהונתו כנשיא הטכניון, הוא התמנה ליו"ר ור"ה (ועד ראשי האוניברסיטאות). במרוצת השנים היה פרופ' לביא מעורב, כמומחה עולמי בתחום השינה, בכמה החלטות ציבוריות משמעותיות ובהן ביטול שעת האפס בבתי הספר היסודיים, הנהגת שעון הקיץ, הארכת משך השינה המינימלי בצה"ל והפעלת הגל השקט בתקופת מלחמת המפרץ הראשונה.

 

אגודת ידידי הטכניון בישראל, המנוהלת על ידי עפר שמחוני, פועלת לחיזוק הטכניון ולהמשך צמיחתו ופיתוחו. זאת באמצעות גיוס תמיכה בפרויקטים אסטרטגיים בטכניון מבוגרים, מחברות בתעשייה, מקרנות פילנתרופיות ועוד.

 

.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות Lowshot
אוניברסיטת חיפה
צילום: באדיבות Lowshot
מומלצים