משרד הבריאות לוקח אחריות על טעויות איכוני הבידוד: "תקלה, מתנצלים"
נמשך כאוס המסרונים שמתבססים על איכוני שב"כ. משרד הבריאות שולח הודעות ביטול לאזרחים שקיבלו בשוגג הנחיה להיכנס לבידוד. עם זאת, ההתנצלות הועברה גם לאזרחים שלא נדרשו להיכנס לבידוד. "כבר אין אמון"
מודים בטעות, מתנצלים - וטועים שוב: ברקע הטענות של ישראלים רבים שלפיהן קיבלו הודעה שגויה על הצורך להיכנס מיידית לבידוד ביתי עקב חשיפה לחולי קורונה, משרד הבריאות שלח בימים האחרונים לכמה מהם הודעות על ביטול ההנחיה.
"עקב תקלה נשלח אליך מסרון המודיע על כניסה לבידוד", נכתב בהודעה. "אינך חייב להיכנס לבידוד על סמך המסרון הקודם. אנו מתנצלים על התקלה".
מטרת העברת המסרון היא לווסת את העומס על מוקד משרד הבריאות, שהוצף בפניות של אזרחים שקיבלו הודעה שגויה המסתמכת על איכוני שב"כ. ואולם מתברר כי לכמה אזרחים, שלא קיבלו הודעה שמורה להם להיכנס לבידוד, נשלחה הודעת ההתנצלות שמסירה מהם את הצורך לעשות זאת.
במענה לפניית ynet בנושא, אישר משרד הבריאות כי הודעות התקלה, שמאשרות למעשה לאזרחים לצאת מבידוד, אכן נשלחו בימים האחרונים. עם זאת, במשרד טרם השיבו מדוע אזרחים שכלל לא חויבו מלכתחילה לשהות בבידוד - קיבלו את הודעות ההתנצלות. לפי נתוני משרד הבריאות, עשרות אלפי אזרחים קיבלו עד כה את הודעות האיכון.
"נבהלתי מההודעה"
"ישבתי אתמול עם חברים ופתאום קיבלתי הודעה ממשרד הבריאות שבה התבשרתי על ביטול הבידוד שלי", סיפרה פאני בוזגלו, בת 33 מעכו. "לא ידעתי בכלל שאני צריכה להיות בבידוד. המשמעות של ההודעה היא שזה המסרון השני למרות שלא קיבלתי שום הודעה לפני כן.
"נבהלתי מההודעה והבנתי שזה מבטל את ההודעה הקודמת שלא הגיעה. איך יכולה להיות תקלה כזו? כבר אין ממש אמון, למען האמת. אין מעקב אחרי ההודעות האלו? אנשים נכנסים לסחרחורת כזו ונאלצים להודיע לכל הקרובים אליהם ולמי ששהה במחיצתם שעליהם להיכנס לבידוד, ואז מקבלים הודעה שבעצם אומרת שמדובר בתקלה. במקרה שלי, בהתחלה נלחצתי ואז הרגשתי הקלה נוראית, כשהבנתי שזה מבשר על כך שבסופו של דבר אני לא אמורה להיות בבידוד".
מנגד, אזרחים אחרים התמודדו בימים האחרונים, כאמור, עם היעדר סדר ומענה לאחר שקיבלו את הודעות האיכון. אחד מהם הוא איתי יהלומי, בן 38 מתל אביב. ביום שישי בערב קיבל יהלומי את הודעת האיכון שבה התבשר שעליו להיכנס לבידוד - אף ששהה באותו הזמן בביתו.
"לא הייתי במגע עם אף אחד באותו זמן", סיפר יהלומי. "כדי לערער חיכיתי המון שעות אבל יומיים לאחר מכן, בסוף תפסתי את משרד הבריאות. נאמר לי במוקד שאני יכול לצאת מבידוד, וזאת על אף שלא קיבלתי שום אישור לכך. דיברתי עם המשטרה שם נאמר לי שאני חייב להיות בבידוד.
"רק בסופו של דבר, אחרי עוד כמה שיחות עם משרד הבריאות, קיבלתי אישור שאני יכול לצאת מבידוד. למה מראש לא קיבלתי את המסמך הזה? למה להקשות? אם המערכת לא מתוחכמת, למה לא מצאו לכך פתרונות מראש?".
ברקע דיווח הבוקר משרד הבריאות על המשך הזינוק המשמעותי בנתוני התחלואה בקורונה. לפי הנתונים, מספר חולי הקורונה במצב קשה עלה ל-107, מהם מונשמים 36. עוד עולה מהנתונים כי אתמול אובחנו 1,320 נשאי קורונה, ומספר החולים הפעילים עומד כעת על 14,104.
בבתי החולים מאושפזים כעת 397 חולי קורונה, ומספר הנפטרים מפרוץ המגפה עומד על 343. מתוך 32,714 ישראלים שנדבקו בקורונה, החלימו עד כה 18,267. מחצות ועד לשעה 10:30 הבוקר אובחנו נשאי קורונה חדשים ב-4,044 בדיקות.
ראש הממשלה החליפי ושר הביטחון בני גנץ הודיע כי הוא נכנס לבידוד, בשל חשד שנחשף לחולה קורונה ביום ראשון האחרון בשעות הערב. בהודעה מטעם גנץ נאמר כי "מתוך רצון ואחריות להימנע מסיכון בהדבקה, ולאחר התייעצות עם גורמים רפואיים, החליט גנץ להיכנס לבידוד, עד לביצוע בדיקת קורונה וחקירה אפידמיולוגית".
בהודעה נאמר כי "גנץ חש בטוב וימשיך לנהל את ענייני המשרד ויתר עיסוקיו הציבוריים מהבידוד". בציוץ בטוויטר, כתב גנץ: "נתחיל מהשורה התחתונה: "אני מרגיש מעולה, ומתכוון להמשיך ולעבוד כמו תמיד, רק מרחוק. אפעל בדיוק לפי ההנחיות. אין מקום ללקיחת סיכונים, רק בריאות לכולם".
במשרד הביטחון עדכנו כי "לנוכח כניסת גנץ לבידוד, יותקנו בביתו אמצעים שיאפשרו לו למלא את תפקידו". עוד נמסר כי האדם שאליו נחשף גנץ הוא חבר של המשפחה. בראש העין, העיר שבה מתגורר גנץ, התגלו בשלושת הימים האחרונים 13 נדבקים בקורונה.