בעלת חדר כושר זעקה בכנסת: "הרסו את חיינו בהינף יד"
סטלה וינשטיין, מנהלת רשת חדרי כושר מאשדוד, הפצירה למצוא פתרון למצוקה: "תרחמו עלינו כמו שריחמתם על המסעדות". יו"ר הוועדה יפעת שאשא ביטון התייחסה לדברים: "אנו מבינים את הכאב, אבל צריכים לחשוב גם על בריאות הציבור"
דיון ועדת הקורונה שהתכנסה היום (חמישי) לדיון בהנגשת המידע למחויבי הבידוד והחולים המאומתים נפתח בסערה כאשר סטלה ויינשטיין, (33) אם לשלושה מאשדוד ובעלת רשת חדרי הכושר "לזוז", הפצירה בחברי הוועדה למצוא פתרון לסוגיית חדרי הכושר: "אתם מחרבים לי את החיים", אמרה.
"ממשלת ישראל סגרה אותי בלי רשות. ממשלת ישראל ב-47 שניות חירבה חיים של 120 אלף איש. אל תדחו את הדיון לגבינו לשבוע הבא, אני מבקשת מכם, תכנסו את הדיון היום. אפס נדבקים היו בחדרי הכושר. 15 חולים מאומתים בלבד היו בכל חודש יוני בחדרי כושר".
יו"ר הוועדה, יפעת שאשא ביטון פנתה לויינשטיין: "אני מבינה את הכאב, וגם אני וגם החברים, לפני שנתחיל את הדיון אומר לך כמה דברים. אנחנו מבינים המצוקה שלכם וגם לא לגמרי ברור לנו למה הנושא של חדרי כושר אכן עלה כחלק מהמגבלות. לצד זה יש לנו אחריות גם כלפי בריאות הציבור ולכן ביקשנו לקבל נתונים. אנחנו נמצאים בשיח מתמשך מול המשרדים כדי לקבל נתונים, וכשנבחן אותם, נוכל לקבל החלטה מושכלת האם לבטל את הצו או לא. אתם תצטרכו להבין אותנו, אנחנו נעשה את זה באופן רציני ונחזיר תשובה. אנחנו נמצאים במצב של מלחמה. צריך להגיב בצורה מיידית כשרואים שיש נתונים שהולכים ומחמירים, והנתונים לא לטובתנו".
וינשטיין לא התרצתה והאשימה: "איך אני יכולה לסמוך עליכם אם השרים קיבלו החלטה ב-47 שניות? בהינף יד חירבו את החיים שלנו. תילחמו גם עבורנו. קיבלתם את המנדט במרץ, בבקשה תפסיקו לאכזב אותנו, תרחמו עלינו. אני מבקשת מכם, תרחמו עלינו כמו שריחמתם על המסעדות. תכנסו את הדיון היום, כל יום שאתם מושכים את זה זה גזירת מוות לעוד עסק ולעוד משפחה ולעוד בית. אני מתחננת בפניכם".
בשיחה שקיימה ויינשטיין עם ynet לאחר הדיון סיפרה כי גמלה בליבה ההחלטה להתפרץ אליו בעקבות מצוקה כלכלית קשה שאליה נקלעה, ותיארה: "פתחתי את הדלת ונכנסתי. בהתחלה הם רצו להוציא אותי ואז מיקי לוי וחברת הכנסת יפעת שאשא ביטון החליפו ביניהם כמה מילים והחליטו לתת לי כמה דקות לומר את דבריי. בדקות האלה דיברתי ואז הגיעו מאבטחים והוציאו אותי. אני זוכרת שכשדיברתי הסתכלתי עליהם וראיתי כמה שהם נראים מיואשים וחסרי אונים".
ד"ר אמיליה אניס, מנהלת האגף לאפידמיולוגיה במשרד הבריאות, התייחסה במהלך הדיון לעלייה בנתוני התחלואה: "נמשכת מגמת העלייה המשמעותית בימים האחרונים, כ-1,300 חולים חדשים בממוצע מדי יום. מתקרבים לכ-30 אלף בדיקות, מתוכן כ-5% יוצאות חיוביות. הפריסה של המחלה היא ארצית ונחשפו חולים ב-166 יישובים בישראל, אתמול התווספו 24 חולים קשים שזהו שיא מאז התפרצות המחלה".
יו"ר הוועדה הדגישה בנוסף כי הנגשת המידע לציבור לוקה בחסר והצביעה על פערים: "ההנחיות חייבות להיות ברורות ונהירות. גם כדי לרכוש את אמון הציבור, וגם כדי להקל היכן שניתן. חייבים להבהיר את שרשרת הפעולות הנדרשות מחולה מאומת, ממי שנחשף אליו".
8,550 ישראלים אובחנו עם נגיף קורונה בתשעת הימים מאז תחילת יולי, לעומת 8,395 נדבקים בכל החודש שעבר. כך עולה מנתונים שפירסם הבוקר משרד הבריאות. מאז חצות אובחנו עוד 161 ישראלים ומספר הנדבקים מאז הנגיף הגיע לארץ עומד על 33,947. כלומר, יותר ממחצית מהישראלים שחלו - נדבקו בנגיף ב-40 הימים האחרונים.
משרד הבריאות פרסם בנוסף את רשימת הערים העומדות בקריטריונים להכרזה על אזור מוגבל, אף שאלה עשויים להשתנות: ירושלים, רעננה, בית שמש, רמלה, לוד, יבנה, מודיעין עילית, ביתר עילית, קריית מלאכי, בית שאן כפר קאסם וכפר קרע.
במקביל גדלים מספרי הנדבקים והחולים בין אנשי הצוות בבתי החולים השונים (אחים ואחיות, כוחות עזר, רופאים ורופאות ועובדי מנהל ומשק). בבית החולים איכילוב בתל אביב התגלו 46 אנשי צוות כנשאים, ו-78 נמצאים בבידוד. בבית החולים שיבא 30 נדבקים ו-125 בבידוד. בהדסה עין כרם 23 נדברים ו-125 בבידוד. בסך הכל בבתי החולים בארץ 34 רופאים ורופאות שהתגלו כנשאים מאומתים ו-91 אחיות. 242 רופאים ורופאות נמצאים בבידוד, ו-481 אחיות.