שתף קטע נבחר
 

ילדים מבשלים בריא יותר: ופל בלגי

כמה כיף להתחיל את היום עם ופל בלגי חמים לצד פירות יער טריים ומייפל. מיה בן אפרים, דיאטנית קלינית, מסבירה איך אפשר להפוך את המנה הזו לבריאה יותר בפרק הראשון בסדרת מתכונים של ילדים מבשלים במטבח של "בית בריא", הפרויקט המשותף של ynet, "ידיעות אחרונות" ותנובה, בו היא מכינה יחד עם בנה דניאל גרסה בריאה יותר לוופל האהוב

בשיתוף תנובה

 

אינטרוויזיה הפקות בע"מ

אינטרוויזיה הפקות בע"מ

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ופל בלגי משיבולת שועל

המרכיבים (ל-4 מנות):

3 ביצים

כף סוכר חום

3 כפות שמן קנולה

כפית תמצית וניל

כוס חלב/ חלב סויה/ חלב שקדים

10 כפות שיבולת שועל

1/2 כפית אבקת אפייה

200-300 גרם פירות יער קפואים

 שמנת חמוצה 9%

נענע לקישוט

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים יחד בבלנדר למרקם חלק.
  2. מחממים טוסטר ופל לחיץ ומניחים את הבלילה למשך 9-8 דקות.
  3. מוסיפים 2 כפות גדושות של פירות יער ומעט סילאן טבעי/ מייפל.

 

אודי ואושר עוזרים לכם לארגן "בית בריא ":

 

עוד כמה דברים שכדאי לדעת:

• שיבולת שועל, מצרך מזון פשוט, שניתן להכין ממנו ארוחה מהירה ומזינה המכילה סיבים הנדרשים לתחושת שובע וריכוז.

• פירות יער גם הם מכילים סיבים תזונתיים, כמו גם כמות נכבדה של ויטמינים (A, E ו- C) ותורמים לטובה על הבריאות העור, השיניים והחניכיים.

• השימוש בחלב במתכון זה חשוב למען שילוב הסידן בתזונה. על פי מחקרים בארץ (סקר מבת של משה"ב לדוגמה) מרבית מהילדים לא מגיעים לתצרוכת הסידן היומית המומלצת ושילוב של חלב. בישול הוא הזדמנות לשדרוג כמות הסידן במנה. לסידן יש גם תפקיד חשוב בהתפתחות השיניים, בכיווץ השרירים, בתפקוד מערכת העצבים, בוויסות ושחרור הורמונים ובפעילות התאים השוטפת. רמות נמוכות של סידן עלולות לבוא לידי ביטוי בהתפתחות בלתי תקינה של השלד והעצם ולפגיעה בגדילה.

• מנה מצוינת כארוחת בוקר לפני בית הספר או לבית הספר, בימי חופשה או לשעות אחר הצהריים. הילדים יכולים להכין לבד וזה מבורך לעצמאות במטבח.

 

 

בשיתוף תנובה


פורסם לראשונה 31/07/2020 11:35

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים