שתף קטע נבחר

גרונטולוג: "אל תשימו את כל הקשישים בקטגוריה אחת"

בעקבות ההצעות להטיל סגר מדורג וגם על הקולות הנשמעים המבקשים מהקשישים להסתגר בבתים, אומר ד"ר דורון שגיא, גרונטולוג, כי זו הצעה לא הגיונית וחשוב להבין גם מה המצב הבריאותי של כל אחד באופן ספציפי. "לא כל מי שמבוגר נמצא בקבוצת סיכון"

 

 

אחת ההצעות הבולטות בגל הנוכחי היא להטיל סגר דווקא על האוכלוסייה המבוגרת, לסגור את כל מי שחצה את גיל 65, 70 בבתים.  אבל ד"ר דורון שגיא, ראש ההתמחות בגרונטולוגיה יישומית מהמרכז האקדמי למשפט ועסקים ברמת גן, חושב שזה רעיון שגוי ביסודו. 

 

משבר הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet

 

"אני חושב שכל הסיפור הזה מתחיל עוד לפני הדיון על סגר ועל קורונה, אנחנו מדברים פה על תפיסה של הזיקנה. למעשה, אנחנו לא יודעים מה זה זיקנה. מה קורה בגיל 60 או 65? משהו פתאום נופל על האדם והוא נהיה זקן? לא. אנחנו יודעים שבריאות של אדם מבוגר היא בעצם פקטור, השלכה, של הרגלי הבריאות שנקט בהם כל החיים. כמובן שיש עניינים גנטיים, אני גם לא אומר שאין השפעה לגיל. אבל אי אפשר להשוות אדם שכל החיים שלו אכל כמו שצריך, היה בין אנשים, לא היה במתחים, ישן טוב, אכל טוב, היה פעיל גופנית, לבן אדם שהיה חולה חמישים שנה".

 

הוא מוסיף: "כל זה מוביל למסקנה שהקשישים הם לא מקשה אחת. בין האנשים שקובעים עכשיו את המדיניות יש אנשים שעברו את גיל 60 ו-70, אז אנחנו אומרים להם: לכו הביתה? אתם כבר זקנים? באמת, זה לא רציני. מה עשינו עם הסגר הזה? לא שאני לא מבין את המהות, את הרעיון. אנחנו רואים שמה שפגע בהם יותר מכל זה חוסר היכולת שלהם להמשיך בכל הדברים שמחברים אותם לחיים.

 

"הבדידות. חוסר היכולת להמשיך לעשות את הפעילות, זה הדבר הגרוע מכל. הרי מה אנחנו ממליצים בהערכות גרונטולוגיות? אנחנו ממליצים לאנשים להמשיך להפעיל את הגוף שלהם, את המוח שלהם, לבוא בין אנשים. צריך לשמור על כל הכללים זה ברור, אבל אסור לסגור אנשים בבית".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לא בהכרח קבוצת סיכון. קשישים
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים