שתף קטע נבחר
 

מצפה אלומות

המקום האולטימטיבי להרגיע, להתפנק ולהיות מחוברים לעצמנו. כי מגיע לנו!!!

תארו לעצמכם: אתם מתמקמים בסוויטה כפרית, מעוצבת ונקייה, שנמצאת על רכס מסולע, ממנה אתם משקיפים אל הכנרת ואל הנופים הקסומים של עמק הירדן והרי הגולן. אתם סועדים שלוש ארוחות טבעוניות ואורגניות מזינות מדי יום. אתם מקשיבים להרצאות ומשתתפים בסדנאות בנושאי תזונה נכונה ואורח חיים בריא, ולוקחים חלק בפעילויות גופניות ופעילויות משלימות לנפש.

 

איפה כל הטוב הזה? אתם שואלים את עצמכם. והתשובה, שנמצאת בהישג יד: מצפה אלומות, חוות הבריאות הראשונה והגדולה בישראל, שהקים לפני כ־15 שנה היזם הקנדי ג'רי מינץ, ברוח חזונו.

 

מצפה אלומות הוא בדיוק המקום המתאים לנו, בני ה־50+, להוריד מעלינו את הלחץ והחרדה, אותם אנחנו חשים בשל ההתמודדות עם שגרת הקורונה. ועכשיו זה הזמן. לקחת פסק זמן ולהעניק לעצמנו את המתנה הטובה ביותר שאפשר: חופשה מרגיעה ומשחררת, שתמלא מצברים גופניים ותעשיר את הנפש.

 

  (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

עם פתיחתה מחדש בתום תקופת הסגר, הותאמה חוות הבריאות לנהלי העבודה החדשים של משרד הבריאות. למתארחים בה מוצעים כל אמצעי המיגון הנדרשים, כדוגמת אזורים המסומנים לשמירת מרחק, שעוברים מדי יום ניקוי וחיטוי יסודי. ניקוי החדרים מתבצע בהקפדה יתרה, והסדנאות מתקיימות בקבוצות קטנות. גם התזונה האורגנית הטבעונית הותאמה למצב, מתוך ידיעה, שלמזון שאנחנו מכניסים לגופנו, יש השפעה על מצבנו הנפשי. למשל, בחווה תמצאו מאכלים, בהם יש מרכיבים מרגיעים, כדוגמת חליטת פרחי קמומיל, שנמצאו במחקרים כיעילים בהפחתת מתחים, במקום שתיית קפה ומזונות עתירי סוכרים.

 

השהייה ההכרחית בבית, בשל סכנת הקורונה, הביאה אותנו לא אחת לצעד הלוך וחזור אל המקרר. בזה הסתיים המסלול היומי שלנו. לא עוד: בחוות הבריאות המסלול הוא ארוך וכולו בטבע המהמם של המקום. הליכה כזו הוכחה כמשחררת אנדורפינים במינון של פי חמישה מאשר שחרורם במהלך מנוחה. מי שיבחר להתאמן בספורט קצת יותר מאומץ, ימצא במקום מסלולים למתקדמים. זכרו: הקפדה על ספורט תורמת להעלאת הדימוי העצמי ומפחיתה לחצים.

  (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

  (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

התעייפתם? בא לכם סתם לנוח ולחשוב על החיים שמזמנים לנו הפתעות? זה הזמן להיכנס למוד של התחדשות והירגעות: תרגלו נשימות, יוגה או מדיטציה, שמוצעים במקום. ואל תשכחו להתפנק באחד מטיפולי הגוף המפנקים, כדוגמת עיסוי עם שמנים ארומטיים.

 

"הקורונה לא הולכת לשום מקום, אנחנו חייבים ללמוד לחיות איתה", מבהיר מינץ בצדק. "לא מעט מהאורחים, שהגיעו אלינו בחודשים האחרונים, סיפרו על התקופה הלא קלה שעוברת עליהם מאז התפרצות הווירוס. הרבה מהם משתפים באורח חיים של 'ארבע קירות ומקרר'.

 

ג'רי מינץ (צילום: יח
ג'רי מינץ(צילום: יח"צ)

 

 חלק מהם עלו במשקל, חלק מהם הזניחו הרגלים ישנים טובים, כדוגמת ספורט, חלק מהם סיפרו על עצב ודאגה. הצוות של החווה ואני נמצאים כאן, כדי להחזיר לשגרה בריאה. כדי לסייע לכל מי שמעוניין לחיות חיים נכונים ומאושרים. החזון שלי בהקמת החווה היה להציג מקום, בו אנשים יכולים להתאהב בעצמם מחדש, להרגיש התחדשות. אני מבקש: אל תעצרו את החיים בגלל הקורונה, אבל תשמרו על הבריאות. אנחנו כאן כדי לסייע לכם לעבור את התקופה ולצאת ממנה מחוזקים, בכוחות מחודשים".

 

חמישה כללים של דאגה לעצמנו

1. מפנים זמן: חושבים איך לשפר את איכות החיים שלנו, איך לפנק את עצמנו. מגיע לנו! (אגב, רצוי לשתף בהחלטה את הסביבה הקרובה. שיתוף כזה יכול לסייע בהתמדה ובעמידה שלנו בהתחייבות שלנו כלפי עצמנו).

2. מנמיכים לחצים: זוכרים שיש הבדל בין דאגה טבעית וממוננת לחרדה בלתי נשלטת. דמיון מודרך חיובי יכול לסייע.

3. מקטינים את חוסר הוודאות: מוצאים לעצמנו משהו ששווה לצפות לו, וקובעים עבורו זמן. זה יכול להיות צפייה בסרט, מפגש עם חברים טובים תוך הקפדה על ההנחיות, וכמובן סימון בלוח השנה, של היום בו יוצאים לחופשה.

4. מתאהבים בעצמנו בכל יום מחדש: מסתכלים במראה ומבינים כמה יופי וחיוניות יש בנו.

5. ממשיכים לחלום: מוצאים את הדרך להגשים חלומות ומתנסים בדברים חדשים. זה בדיוק הגיל והזמן הנכון.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים