אוכלים בריא בבית
בהיעדר מסעדות, אירועים ואירוח גדול, את המאכלים שלנו אנחנו מכינים בעיקר בבית ומשתדלים שהמנות יהיו בריאות, אנינות ומהנות. בכל שבוע, הדיאטנית קרין אדוני בן-דוד תכין אותנו לשבת עם מתכונים מפתיעים שמשלבים טעם חגיגי וערך תזונתי
סופלה שוקולד טחינה עוגה עם טעם אלוהי, מינימום מרכיבים והכי פשוטה להכנה:
מרכיבים:
5 ביצים
¼ כוס שמן
⅓ כוס מייפל
200 גרם שוקולד מריר מומס
כפית אבקת אפייה
כפית תמצית וניל
לקישוט: 2 כפות טחינה גולמית (אפשר להמיר בחמאת שקדים או בוטנים)
הוראות הכנה:
חממו את התנור ל- 350 מעלות פרנהייט / 170 צלזיוס
ערבבו את כל החומרים ביחד עם מטרפה, למעט הטחינה
שמנו תבנית 9*9 מרובעת וצקו את כל החומרים לתבנית
צקו את שתי כפות הטחינה מכל הבלילה ועם קיסם צרו את הצורה הרצויה.
אפו ל -18-20 דקות בתנור.
פאד תאי סקיני
מרכיבים:
3 שיני שום פרוסות
כפית גיגנר קצוצה דק
3 כפות שמן שומשום
גזר חתוך למקלות
רבע כרוב חתוך דק דק
חופן אפונת שלג
שקית של אטריות סקיני נודלס או אטריות סובה מוכנות
200 גרם חזה עוף נקי חתוך לרצועות אפשר להשתמש בטופו או לוותר ביצה מרכיבים
לרוטב:
2 כפיות של חמאת בוטנים טבעית
כפית סילאן או מייפל
5 כפות תחליף סויה
כף חומץ תפוחים
חצי כפית צילי גרוס
5 כפות מים
הוראות הכנה:
בווק עמוק, הקפיצו את השום צ'ילי וירקות קשים בשמן שומושום לכמה דקות
הוסיפו את חזה העוף והקפיצו לכ-4 דקות , עד שהחזה עוף מקבל צבע זהוב ויפה
בסיר קטן ערבבו את כל המרכיבים ביחד הביאו לידי רתיחה, ובשלו על אש נמוכה למשך שלוש דקות
הוסיפו את הירקות והקפיצו במשך 3 דקות נוספות
הוסיפו את האטריות וערבבו היטב
שברו את הביצה על העיסה וערבבו אותה היטב על משטח הווק
צקו את הרוטב מעל וערבבו היטב,
הוציאו מהאש והגישו חם. אפשר להוסיף שברי בוטנים או שומשום מעל.
עריאס דג
מרכיבים לעיסה:
חצי פאונד הליבוט קצוץ קטן
חצי פאונד סלמון קצוץ קטן
ביצה
כוסברה
מלח
פלפל
2 כפות שמן זית
4 פיתות חצויות לרבעים
הוראות הכנה:
לערבב את כל המרכיבים ביחד בקערה,
להניח במקרר לשעה לנוח
חממו את התנור ל- 450 מעלות פרנהייט
מלאו את רבעי הפיתות והברישו שמן זית מעל
הכניסו לתנור החם ל10 דקות אפייה
מומלץ באמצע להפוך להבריש שוב בשמן ולהחזיר לכמה דקות נוספות לתנור