מלאווח אה לה שוקולה: המנה של נועה צפריר
היא מתקשה בהכנת ביצה קשה, היא מעודדת אכילת בשר ובקרוב יהיה לה רישיון טיס אזרחי. הכירו את נועה צפריר, המתמודדת הנחושה של "הכל אוכל", וקבלו גם מתכון למנה שמאתגרת את המטבח התימני לדורותיו
נועה צפריר, שחקנית וחניכה בקורס טייס אזרחי, היא אחת החברות הוותיקות ביותר בקבוצת "רווקים מבשלים ביחד". אם תעשו לה סטוקינג בקבוצה תגלו כמה ניסיונות מביכים להכנת ביצה קשה, ככל הנראה הקריפטונייט של כל מאותגר מטבח, אבל נועה הביאה את הכישלון הקולינרי הזה לדרגת מאסטר.
אם היא מוכרת לכם, זה כנראה בגלל שלפני כמה שנים היא יצרה וכיכבה בסרטון הויראלי "שיר הברזל" (שזכה ליותר ממאה אלף צפיות ביוטיוב) ובו היא מסבירה למה החליטה לנטוש את הטבעונות וחזרה לאכול בשר למורת רוחם של חבריה חובבי הסלט: "נולדנו לצוד ולא ללקט/לא מסתפקת ברק חומוס ובגט". מלבד המסרים החתרניים, מדובר בשיר מדבק משמיעה ראשונה - הצפייה על אחריותכם בלבד.
בתוכנית הראשונה של "הכל אוכל", נועה התמודדה ראש בראש מול איתן כליף. כדי לעמוד בחוק היחיד של התחרות - לא לשרוף לנו את האולפן - היא ויתרה מראש על הכנת ביצה קשה והלכה על הכנת קינוח שוקולדי על בסיס בצק. עשינו לכם חשק? כנראה בגלל שלא הייתם באולפן להריח את הריח.
סל המצרכים של איתן ונועה:
חצי עגבניה, מלפפון, בננה, קופסת שימורים אננס, מלפפונים חמוצים, טונה, מלאווח קפוא, שניצל תירס ותבנית ביצים.
מזווה לא עשיר אבל שמח בחלקו:
שמן קנולה, שמן זית, מלח ופלפל, פפריקה מתוקה, תבלין לפיצה, קטשופ, רטבים של טייק אווי, טחינה גולמית, ממרח שוקולד, קמח, פירורי לחם, שקדי מרק, נודלס בטעמים להכנה מהירה.
מתכון: מלאווח אה לה שוקולה
מרכיבים:
2 כפות שמן זית
קורט מלח
מלאווח
1/2 (או יותר) קופסת שוקולד למריחה
1 בננה טריה
1 אננס טרי מקופסא או מהחיים עצמם
שלבי ההכנה:
שמים 2 כפות שמן זית על מחבת.
מקווים להצליח להדליק את הגז.
כשהשמן חם משליכים למחבת מלאווח
(להשתדל בלי הנייר שמפריד בין מלאווח למלאווח).
בוזקים קורט מלח.
מטגנים צד א' עד להזהבה/השחמה קלה.
מטגנים צד ב'.
מעבירים את המלאווח לצלחת.
יוצקים מעל שוקולד למריחה בנדיבות ומורחים עד לקבלת שכבה אחידה.
פותחים קופסת שימורי אננס ומקשטים לפי חוש אסתטי מפותח.
לוקחים את הבננה ועוד כמות קטנה של חתיכות אננס ומטגנים על המחבת.
מוסיפים באלגנטיות יתרה את האננס והבננה ומצלחתים לכדי שלמות.
למטיבי לסת:
מוסיפים בפריסטייל עוד שכבה נדיבה של שוקולד למריחה מעל לכל ההילולה.
בתאבון!
דגשים: השתדלו להפוך את המלאווח עם תרווד, ולא עם כפות עץ.
במידה וכן השתמשתם בכפות עץ כדי להפוך את המלאווח, מומלץ לא לשכוח אותן על המחבת הלוהטת.
מומלץ להשתמש בבננה בשלה.
מומלץ לא לחתוך את הבננה על תוך כדי בישול - על המחבת.
>> עוד לא צפיתם בפרק הראשון של "הכל אוכל"? עכשיו באוויר: https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5785788,00.html