שתף קטע נבחר
 

המאבק בלחות הישראלית נכנס לתוך המקרר - כך תשמרו על טריות הירקות והפירות לאורך זמן

מזג האוויר הישראלי מאופיין בהרבה לחות. לא הרבה יודעים שהלחות היא גורם שמאיץ את הריקבון של הפירות והירקות שלנו - גם בתוך המקרר. מהן הטעויות המקצרות את אורך החיים של הירקות והפירות? וכיצד ניתן לשמור עליהם טריים עד 30 יום במקרר?

אין דבר יותר מתסכל מכך שהירקות והפירות שבחרנו בקפידה מתקלקלים אחרי יומיים בלבד במקרר. אחת הסיבות המרכזיות לכך היא המפגש של הירקות עם הלחות הגבוהה, מה שמאיץ את תהליך הריקבון שלהם. מהן הטעויות הנפוצות שאנחנו עושים בטיפול בירקות ובפירות? איך אפשר לשמור על טריות לאורך זמן באמצעות טכנולוגיה חדשנית?

 

מה הופך את הלחות לאויב של ירקות טריים?

אמנם לכל ירק של תנאי אחסון אידיאליים משלו, אך המשותף לכולם הוא העובדה שהלחות לא טובה עבורם. לחות גבוהה מאפשרת לפטריות והעובש לנוע בחופשיות באוויר ולחיידקים להתרבות בנוחות. בדיוק כמו הגוף האנושי, גם החיידקים צריכים מים זמינים כדי להתרבות ולשגשג. התפקיד שלנו, אם כן, הוא למנוע את היווצרות הלחות ושמירה על ירקות ופירות בסביבה מבוקרת.

 

  (צילום: יח"צ BEKO)
(צילום: יח"צ BEKO)
  

טעויות נפוצות שאפשר להימנע מהן

הרבה מאיתנו לא מודעים להשפעה של הלחות על הירקות והפירות, ועושים טעויות שמאיצות את הריקבון שלהם. למשל, כאשר אנחנו שוטפים את הפירות והירקות לפני ההכנסה למקרר, אנחנו יוצרים רטיבות המעודדת בקטריות. הפתרון פשוט - לשטוף את הירקות והפירות לפני השימוש, או לשטוף ולייבש היטב לפני הכנסה למקרר.

 

אפשר להניח מגבות נייר לספיגת הלחות מתחת לפירות והירקות, ובכל מקרה כדאי להקפיד על אחסון במגירה הייעודית.

 

עוד טעות היא אחסון של ירקות בצמידות רבה מידי. כדאי לאחסון אותם במרווחים קלים, כדי למנוע מירקות להפריש חומרים שמשפיעים על הירקות הסמוכים.

 

ישנם סוגי ירקות ופירות מסוימים (בננה, משמש, מלון, אגס, שזיף, עגבניה, מנגו) המפרישים גזים שעלולים לגרום לריקבון מואץ בפירות וירקות אחרים (תפוח, חציל אבטיח, תפוח אדמה, דלעת, ברוקולי, גזר). לכן, מומלץ להפריד בין הקבוצות.

 

הפתרון להורדת רמת הלחות - המקרר הנכון

אחת הסיבות לשמירה של ירקות ופירות במקרר היא שמירה על לחות ברמה נמוכה ככל הניתן. כאשר מזג האוויר שבחוץ כולל 70% אחוזי לחות, ישנם ירקות ופירות שמועדים להתקלקל תוך יומיים-שלושה. במקרר עם הטכנולוגיה הנכונה, לעומת זאת, הלחות נשמרת על רמה מיטבית והירקות נשמרים לאורך זמן.

 

הטכנולוגיה שמורידה את רמת הלחות ושומרת על הפירות והירקות עד 30 יום

אחת הטכנולוגיות המתקדמות בעולם לשמירה על טריות ירקות ופירות לזמן ממושך היא +EverFresh של Beko, השומרת על הטריות עד כ-30 יום.

 

הטכנולוגיה משתמשת בתעלות אוויר מובנות המאפשרות זרימת אוויר איטית יותר מאחורי קירות המקרר וכך מונעות היווצרות של לחות וטיפות מים.

 

התוצאה היא חיי מדף ארוכים עד פי שלושה עבור פירות וירקות בהשוואה לדגמים אחרים, ושמירה על הויטמינים והערכים התזונתיים של המזון.

 

בנוסף לטריות +EverFresh לאורך זמן, דגמי המקררים של בקו כוללים מאוורר צינון האחראי על פיזור מאוזן בחלל, מסנן ריחות אקטיבי לסילוק ריחות בלתי רצויים ובקטריות, ועוד מגוון יתרונות וטכנולוגיות מתקדמות.

 

רוצים לשמור על טריות הירקות והפירות עד כ-30 יום במקרר? לפרטים ורכישה של דגמי בקו עם טכנולוגיית +EverFresh, היכנסו>>

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים