אוכלים בריא בבית
בהיעדר מסעדות, אירועים והזדמנויות לאירוח, את המאכלים שלנו אנחנו מכינים בבית ומשתדלים שהמנות יהיו אנינות, מהנות ובריאות. הדיאטנית קארין אדוני בן-דוד מכינה אותנו לשבת עם מתכונים מפתיעים שמשלבים טעם חגיגי וערך תזונתי
צ’יפס זוקיני אפוי בתנור וטעים כמו החיים
מרכיבים:
3-4 זוקיני ירוק (או קישואים חזקים ולא רופסים)
3/4 כוס קמח כוסמין או רגיל
2 ביצים
1/2 כוס קמח שקדים
עלי טימין מ-3 ענפים
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח
תרסיס פאם שמן אבוקודו
הכנה:
קוטמים את הקצוות של הזוקיני מהצדדים וחותכים לחצי לאורכו ושוב לחצי לאורך, כך שיווצרו לכם 4 רצועות
את הרצועות חותכים לחצי כך שיהיו 8 מקטעים של 5 ס”מ בערך
בקערה אחת שמים קמח ואת כל שאר המרכיבים, בשנייה שמים ביצים
מצפים את הזוקיני בקמח ומנערים מעט כדי שתהיה שכבה אחידה
מעבירים לקערה עם הביצים, עוטפים היטב מכל הכיוונים ומעבירים לקערת הקמח
מצפים היטב מסביב, חוזרים על הפעולה עם כל הזוקיני
מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומתיזים תרסיס שמן
מניחים מעל את הזוקיני ומתיזים בנדיבות תרסיס שמן מעל
אופים בתנור שחומם מראש ל-375 מעלות במשך 10 דקות ואז הופכים לצד השני ואופים עוד 2-5 דקות, תלוי בעובי הזוקיני שלכם
הכי חשוב שהחלק החיצוני יהיה זהוב
לחם זוקיני
מרכיבים:2 כוסות קמח או קמח שקדים, או קינואה
1/2 חצי כפית מלח
2 כפות אבקת אפייה
2 ביצים
½ חצי כוס שמן קוקוס או אבוקודו
1/3 כוס סוכר קוקוס או דבש או מייפל
3 כפות מיץ לימון
2 כפות פרג
1/2 חצי כוס חלב שקדים או כל חלב אחר
1/2 כף חומץ תפוחים
קליפה מגוררת של 2 לימונים
1 כוס קישואים מגוררים
הכנה:
הדליקו את התנור לחום של 350/ 180 מעלות
בקערה ערבבו את חומץ התפוחים וחלב השקדים ביחד
ערבבו את שניהם היטב ותנו לתערובת לשבת 5 דקות
ערבבו בקערה את הקמח, המלח ואת אבקת אפייה
בקערה גדולה נוספת, ערבבו את הביצים, את שמן הקוקוס, את סוכר הקוקוס והקציפו אותם עד שהם מעורבבים באופן שווה
הוסיפו לקערה הגדולה את מיץ הלימון, את חלב השקדים המעורבב ואת גרידת הלימון
ערבבו את כולם בקערה עד שיהיו מעורבבים באופן שווה
סחטו את הנוזלים העודפים מהקישוא המגורד ותוסיפו אותו לתוך התערובת הנוזלית
כעת הוסיפן את המרכיבים היבשים לקערה, תוך כדי ערבוב, עד שמתקבל מרקם אחיד
צקו את הבלילה שקיבלתם לתוך תבנית לחם בגודל 9×5 / 10×4
אפו את הלחם למשך 40-45 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש
עוגיות שיבולת שועל וטחינה
מרכיבים:
¾ כוס שיבולת שועל עבה
חצי כוס קמח כוסמין או לבן
חצי כפית קינמון
שליש כוס אגוזי מלך טחונים
שליש כוס שמן
רבע כוס מייפל
2 כפות טחינה גולמית
הכנה:
מחממים את התנור ל-350 ומרפדים את התבנית בנייר אפייר משומן
מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלה של תערובת אחידה ודי נוזלית
בעזרת כף יוצקים עיגולים על נייר האפייה ומשטחים מעט,
מוסיפים ¾ כף ומניחים את העוגיות במרווח את מהשנייה
מכניסים לתנור ואופים לכ- 15 דקות עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב