שתף קטע נבחר
 

השתלות שיער גם בצלקות: יש מי שמטפל בך!

תחום השתלות השיער עובר בשנים האחרונות התקדמות טכנולוגית אדירה, אבל פלח אוכלוסייה אחד נשאר מאחור: הסובלים מהתקרחות צלקתית. ד"ר אלכס גינזבורג וד"ר עופר מור, מומחים ברפואת עור ובהשתלות שיער, ובין היחידים בארץ שמטפלים בתופעה, מסבירים איך אפשר להגיע למראה טבעי בהשתלת שיער

תחום השתלות השיער עובר בשנים האחרונות קפיצת מדרגה אדירה. אם בעבר השתלת שיער נחשבה למילה גסה, הפיתוחים והטכנולוגיות המתקדמות להשתלה מעניקות היום מראה טבעי לשיער. יותר ויותר גברים (כן, וגם נשים!), שהאמינו במשך שנים שנגזר עליהם לחיות עם שיער הולך ומתדלדל, בוחרים היום באופציה של השתלת שיער, ומצטערים שלא עשו זאת קודם.

 

  (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

רוב הפונים להשתלה סובלים מאובדן שיער תורשתי. לסובלים מהתקרחות בשל צלקת, לא היה עד היום כתובת לפנות אליה. "הקרחת הצלקתית מתאפיינת כאזור עם עור פגום וללא שיער בו שכבת העור העמוקה הרוסה ואין לזקיקי השיער יכולת לצמוח", מסביר ד"ר אלכס גינזבורג, מומחה לרפואת עור ובעל שם עולמי בתחום השתלות השיער. "כשזקיקי השיער פגומים או הרוסים, השיער לא יכול לגדול באופן טבעי וכך נוצר אזור קרחתי".

 

ישנם שני סוגים עיקריים של קרחות צלקתיות, מציין ד"ר עופר מור - קרחת צלקתית מולדת ונרכשת. "קרחת צלקתית מולדת נגרמת בשל פגם בקרקפת, שנוצר בעת התפתחות העובר ברחם. קרחת צלקתית נרכשת נגרמת בדרך כלל מפגיעות בקרקפת כמו מחלות דלקתיות, ניתוחים שונים, כוויות ועוד".


בקרחת צלקתית, הנגרמת בשל מחלה דלקתית, ניתן לטפל בין היתר על ידי טיפול תרופתי פומי או מקומי. אופן הטיפול תלוי בסוג הצלקת, ולכן יש לבצע אבחון אצל רופא מומחה. מי שהטיפולים השונים לא עזרו לו - השתלת שיער היא פתרון יעיל ובטוח, והיום היא גם אפשרית.

 

יש הרבה דעות קדומות על השתלת שיער, בייחוד על השתלת שיער בקרחת צלקתית. הדעות הללו מבוססות על הטכניקות המיושנות להשתלת שיער. "שתי הטכניקות המתקדמת ביותר להשתלת שיער היום הן שיטת ה- FUE וה- FUT", מציין ד"ר גינזבורג, מוותיקי הרופאים בארץ שמבצע השתלות שיער - מזה 30 שנים - ובין הבודדים כיום שמבצע השתלות בצלקות ביחד עם ד"ר עופר מור.

 

"בשתי השיטות, מעבירים זקיקי שיער מהחלק האחורי של הקרקפת - שזהו בדרך כלל אזור עמיד בפני התקרחות - לחלק הדליל של השיער. לאחר ההשתלה, זקיקי השיער צומחים באופן טבעי במקומם החדש".

 

 

האם אפשר להשתיל שיער בכל סוגי הצלקות?

"ניתן לבצע השתלה ברוב הקרחות הצלקתיות, אבל הטיפול בכל אחד מסוגי הצלקות הוא שונה. כדי לטפל בצלקת שנגרמה ממחלה למשל, צריך להמתין לפחות שנתיים בהן המחלה לא פעילה. אם חושדים שהמחלה עדיין פעילה, יש לבצע ביופסיה".

 

באילו אזורים צלקתיים ניתן להשתיל שיער?

"ניתן להשתיל שיער בצלקות בכל חלקי הגוף - הקרקפת, הפנים, הגבות, הזקן, לסובלים משפה שסועה ועוד".

 

איך מתבצעת השתלת שיער בקרחת צלקתית?

"שיטת ההשתלה היא די דומה לשיטת ההשתלה הרגילה: מחלצים שיער מהחלק האחורי של הראש או מצדי הקרקפת ומשתילים אותו באזור הצלקת - בין אם זה בקרקפת, בגבות או בזקן. מדובר בהליך שאורך בין שלוש או ארבע שעות בממוצע תחת הרדמה מקומית וללא כאבים. בסוף ההליך המטופל משוחרר לביתו ונמצא במעקב.

"ההבדל היחידי בין השתלת שיער בהתקרחות גנטית לבין השתלת שיער בהתקרחות צלקתית הוא שבקרחת צלקתית, אנחנו מרימים את עור הקרקפת על ידי נוזלים, ומשתילים את הזקיקים מתחת לעור בטכניקה מיוחדת".

 

 

השוק מוצף בטיפולים – איך בוחרים נכון?

אובדן שיער הוא אירוע לא סימפטי ואף טראומטי - גם אצל גברים וגם אצל נשים. כ-80% מהגברים עד גיל 40 סובלים מדרגות שונות של התקרחות תורשתית. התקרחות נשית, תופעה שממעטים לדבר עליה אך קיימת, פוגעת בלא מעט נשים. כ-50% מהנשים מעל גיל 40 יסבלו מנשירת שיער מוגברת שעלולה לגרום להתקרחות.

 

למרבה הצער, ההתקדמות הטכנולוגית האדירה בשנים האחרונות בתחום השתלות השיער, הביאה איתה גם לשוק פרוץ. טכנאים רבים ללא ידע וניסיון רפואי ודרמטולוגי מציעים השתלות שיער, והם עלולים לגרום נזק בלתי הפיך למטופלים.

 

אמנם השתלת שיער איננה מסוכנת, אך היא הליך כירורגי מורכב, בין אם מדובר בהתקרחות גנטית ובין אם בהתקרחות צלקתית. ולכן כדי להגיע לתוצאות טובות וטבעיות חשוב להגיע לרופא עור מנוסה. קריטריון נוסף, שרבים לא לוקחים בחשבון הוא הליווי לאחר ההשתלה. השתלת שיער דורשת מעקב הדוק לאחר הטיפול על מנת לוודא שהשתל נקלט וכי אין סכנת זיהומים.

 

 

למרפאת גינזבורג מדיקל, בהנהלת ד"ר אלכס גינזבורג וד"ר עופר מור, יש ניסיון רב בהשתלות שיער ובהתמודדות עם צלקות בפרט. במרפאה הממוקמת ברעננה, ד"ר גינזבורג ושותפו ד"ר מור מייעצים למטופלים ומאבחנים את הסוג ואת דרגת ההתקרחות שלהם.

 

גם לסובלים מאובדן שיער תורשתי וגם לסובלים מהתקרחות צלקתית מתאימים במרפאת גינזבורג מדיקל את הטיפול המתאים, ולאחר ההליך הכירורגי מתבצע מעקב וליווי צמוד במשך מספר שבועות על מנת לוודא שהשתל נקלט בהצלחה.

 

לפגישת ייעוץ חינם עם ד"ר גינזבורג או ד"ר מור במרפאת גינזבורג מדיקל, לחצו כאן >>  או התקשרו: 1700-700-210

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים