שתף קטע נבחר
 

חרדה: האם תמיד יש צורך בתרופות?

הן נחשבות לבעיה הנפשית הנפוצה ביותר בילדים ומבוגרים כאחד ועלולות לפגום משמעותית באיכות החיים: הפרעות חרדה מתארות מגוון של מצבים אשר גורמים לסימפטומים שונים, נפשיים ופיזיולוגיים. האם ניתן לטפל בהפרעה ללא שימוש בתרופות? ד"ר, רק שאלה – ד"ר דורון תודר מסביר

בשיתוף המרכז הרפואי נוירוקליניק ואינפומד

 

 

כולנו חשים תחושת פחד או חרדה מפעם לפעם ולמעשה מדובר במרכיב בלתי נפרד ממנגנון ההישרדות האנושי. עם זאת, במקרים בהם התחושה החיונית הופכת להפרעה של ממש ומופיעה בעיתוי בלתי הולם, היא עלולה לפגוע משמעותית בשגרת החיים.

 

צפו ברופא מסביר:

 

  

הפרעת חרדה היא שם כולל לאוסף של מצבים, בהם הפרעת חרדה מוכללת, תסמונת פוסט טראומטית, הפרעה טורדנית כפייתית והתקפי חרדה.

להפרעה הנפשית שני מרכיבים מרכזיים: המרכיב המוחי והמרכיב הפיזיולוגי, אשר נשלט על-ידי המוח ומתבטא בסימפטומים גופניים שונים.

 

במקרים רבים, הטיפול בהפרעות חרדה מתבצע בעזרת שימוש בתרופות אשר משפיעות על איזון רמות המוליכים העצביים במוח. למרות שהתרופות השונות עשויות לתרום למיתון התסמינים המלווים את ההפרעה, בקרב אלה הסובלים מהפרעת חרדה משמעותית התגובה עלולה להיות שלילית ולהוביל להתפתחות של תופעות לוואי שונות.

 

מהן השיטות האלטרנטיביות לטיפול בחרדה?

שיטות הגרייה המוחית משפיעות על אזורים מסוימים במוח שנמצאו כקשורים לחרדה וכך מספקות דרך בטוחה ויעילה לטיפול בהפרעה, אשר לרוב אינה מלווה בתופעות לוואי שונות.

טיפולי נוירופידבק וביופידבק עשויים גם הם לסייע בטיפול בחרדה הן במבוגרים והן בילדים. שילובן של שתי השיטות מספק מענה לטווח הקצר והארוך: בעוד שטיפול הנוירופידבק מטפל במקור לחרדה, הביופידבק מהווה כלי יעיל למיתון התסמינים בעת התפרצותם. במבוגרים, ניתן גם לבצע גרייה ברזולוציה גבוהה. מדובר בטיפול המספק תוצאות תוך זמן קצר יחסית ובשילוב עם נוירופידבק או טיפול קוגניטיבי התנהגותי הוא משמש גם כטיפול ארוך טווח.

 

 

 

בשיתוף המרכז הרפואי נוירוקליניק ואינפומד

 





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ShutterStock
חרדה: האם תמיד יש צורך בתרופות?
ShutterStock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים